Broj 43
Početna > Intervju > TAJNA MOJE TETOVAŽE

Ana Kokić

TAJNA MOJE TETOVAŽE

Ana za Stil otkriva da je za potrebe novog albuma promenila imidž, zašto se istetovirala i zašto veruje da miris žene može slepo da privuče muškarce.
  Kako započinješ dan?
  Kada ne radim, obično ustajem rano. Jaka crna kafa, televizor i planiranje dana mi ispunjavaju svako jutro.
  Vodiš li računa o ishrani, kako se hraniš?
  Ranije nisam vodila računa o ishrani, ali moram priznati da u poslednje vreme obraćam pažnju i na količinu i na kvalitet ishrane. Nedavno sam se malo ugojila, što se primećuje zbog moje sitne građe i visine, pa sam morala da korigujem ishranu kako bih se vratila na staro. A zbog prirode mog posla, metabolizam mi je poremećen, tako da sada ne smem sebi dozvoliti da se hranim nezdravo, jer još uvek imam probleme sa par kilograma viška koje vešto prikrivam.
  Koliko vodiš računa o nezi kose, noktiju, lica i tela?
  Dosta vremena posvećujem izgledu, jer je on veoma važan za moj posao. Trudim se da izgledam što prirodnije, iako je za scenski nastup nekad potrebno izgledati „vanzemaljski". Svaki deo tela je važan kada je nega u pitanju, ali mislim da je moja kosa najviše izložena štetnim uticajima zbog stalnog feniranja i farbanja, tako da najviše vremena posvećujem njoj. Koristim više vrsta preparata za negovanje kose, a farbe samo biljne, jer one ne oštećuju dlaku. Volim da su mi nokti crveni i kratki, jer mislim da su dugi i nadograđeni nokti odavno izašli iz mode. Za lice trenutno koristim najnovije preparate jedne francuske firme, koji u sebi sadrže veću količinu kiseonika koji moju kožu oporavlja od čestog šminkanja. Za održavanje vitkog tela potrebna je korigovana i zdrava ishrana, uz svakodnevno unošenje velike količine vode. A dobro dođe i neka vrsta rekreacije.
  Razmišljaš li da se ofarbaš u neku tamniju boju?
  Za sada mi se sviđa moja plava kosa i ne nameravam u skorije vreme da je menjam.
  Na šta najviše izdvajaš novac, garderobu, kozmetiku, odeću...?
  Volim lepu garderobu i obuću, ali to ne znači da mora biti skupa i markirana. Najbitnije je da meni lepo stoji i da se ja u tome osećam prijatno. Najviše novca izdvajam na scensku garderobu i obuću, ali na to gledam kao na ulaganje u posao. Privatno je druga priča, volim trenerke, farmerke, majičice, patike... A, u mom kupatilu se uvek može naći mnogo kozmetike jer volim da isprobam svaki novi preparat, tako da ponekad ima i viška.
  Dešava li ti se da kupiš neki deo odeće koji kasnije nikada ne obučeš?
  Naravno da mi se dešava i uvek se iznerviram zbog toga. Te stvari onda obično završe kod moje sestre ili drugarice.
  Kupuješ li na rasprodajama?
  Van scene sam uglavnom obično i opušteno obučena, tako da najradije provodim vreme sa sestrom u kupovini.
  Kada su cipele u pitanju, biraš li ravne ili sa visokom štiklom?
  Volim svakakvu obuću, a kada su cipele u pitanju, najbitnije je da imaju vrlo visoku štiklu.
  Nosiš li dizajniranu garderobu?
  Nosim, ali nisam zavisnik od nje. Važno je da ona bude lepa i da ističe atribute, a prikriva mane.
  Jesi li pripremila garderobu za predstojeću zimu?
  Više sam vremena posvetila pripremanju garderobe za nastupe koji slede nakon izlaska novog CD-a, a dnevnu garderobu uglavnom kupujem kad naletim na nešto što mi se dopadne.
  Jesi li promenila imidž za novi album?
  Jesam, i nadam se da će se dopasti gledaocima. Nema više šortsića i majičica, sada je nešto skroz drugačije, elegantnije i ženstvenije.
  Jesi li nekada tražila savete od modnih stručnjaka?
  Jesam, ali više puta mi se desilo da nam se ukusi ne poklapaju, pa na kraju ne ispadne baš najbolje, jer to nisam ja. Ali uvek prihvatam kritike i savete.
  Mnoge tinejdžerke kopiraju odevne stilove pevačica. Jesi li svesna te vrste odgovornosti kada biraš odeću za javni nastup?
  Mislim da devojčice ne bi trebalo baš svaku odevnu kombinaciju da kopiraju, jer velika je razlika između scenske i svakodnevne garderobe.
  Smatraš li da muškarci, podjednako kao i žene, moraju da vode računa o svom izgledu?
  Žene važe za lepši pol, ali to ne znači da muškarci ne treba da vode računa o svom izgledu. Izgled ume nekad da prevari, ali i mnogo govori o čoveku. Muškarac koji ne brine o sebi, neće brinuti ni o vama.
  Misliš li da muškarci prepoznaju ženu iz snova po mirisu? Koji parfem ti najviše voliš?
  Muškarcima je veoma bitno kako žena miriše i taj miris ih ponekad slepo privlači. Moj omiljeni je „Chanel Chance”.
  Zašto si odlučila da tetoviraš plavu ružu, i planiraš li možda da uradiš još neku tetovažu?
  Plavu ružu sam istetovirala jer mi se dopala kao ukras na telu. U tom trenutku nisam obraćala pažnju na njeno značenje koje sam tek kasnije saznala. Lepa na pogled i miris, ali osetljiva na dodir i opasna kada je ugrožena. Nikad se ne zna, možda još nekom tetovažom ukrasim telo.
  Tvoja odevna kombinacija iz snova je...
  Duga elegantna haljina, svetlucavi nakit, visoke potpetice i osmeh koji obara!