Broj 43
Početna > Lepi i zdravi > OSLOBODITE SE STRESA!

OSLOBODITE SE STRESA!

Iako u borbi protiv stresa nikad ne možete potpuno pobediti, ovi saveti će vam makar malo pomoći da eliminišete uzroke napetosti i nervoze

1 - Na zidu pored vrata napravite vešalice za ključeve i policu za druge sitne stvari koje lako gubite.

2 - Radni dan podelite na blokove od po sat ili dva s pauzama od 15 minuta. Na taj način ćete se lakše organizovati.

3 - Pomažite drugim ljudima. Morate se malo odmaći od sopstvenih problema kako biste ih mogli smestiti u realniji okvir. Morate videti kako drugi ljudi žive da biste znali šta možete očekivati od svog života.

4 - Zaustavite pristizanje mejlova koji vas obasipaju reklama. Instalirajte neki antispam program i oslobodite vreme koje trošite na brisanje nekorisnih pisama.

5 - Zamenite sve neželjene poklone. Oslobodite se griže savesti kod menjanja poklona. Sve što ne želite zamenite za nešto što biste hteli da imate. I nemojte misliti da ćete time povrediti osobu koja vam je kupila poklon. Da je znala, verovatno bi vam i ona poklonila nešto što zaista želite.

6 - Polako! Nemojte nigde da žurite. Nerviranje, požurivanje, a posebno histerisanje ili paničenje neće ubrzati obavljanje poslova.

7 - Nek vam rezervoar u autu uvek bude pun više od pola. U svakom slučaju, potrošićete isto goriva, bilo da vam je kazaljka na rezervi ili da vam pokazuje pun rezervoar, a možete izbeći zabrinutost i nerviranje zbog gradskih gužvi i mogućeg rizika da ćete ostati bez goriva.

8 - Igre nisu samo za decu. Budite kreativni, osim društvenih igara zabavite se uređujući dvorište, slikanjem, pevanjem - bilo čim što volite. Psiholozi kažu kako za igru uvek moramo imati dovoljno vremena. Ona ne samo da nas smiruje nego i razvija naše kreativne potencijale.

9 - Zaboravite na sat. Prestanite da se opterećujete vremenom i uhvatite svoj tempo.

10 - Doručkujte. Možda vam se ne čini tako, ali ako doručkujete redovno manje ćete biti nervozni.