Broj 42
Početna > Intervju > STRASNA VEZA SA MELESKINJOM

Ognjen Amidžić

STRASNA VEZA SA MELESKINJOM

Kojom melodijom vas budi telefon?
Verujte mi, nijednom. Budi me telefon moje supruge koji ona ne čuje, pa ja ustanem i nju, posle mnogo napora, probudim. Njena melodija je neka nervozna, gitarska, sa nekim fanfarama. Kao da je orkestar ušao u sobu.
Publika vas doživljava kao svestranog umetnika. A šta vama najviše leži - gluma, pevanje, novinarstvo ili nešto četvrto?
Mešavina svega toga bi bila najbolje rešenje. Moje zanimanje je televizija, a ona traži mnogo veština da bi bio dobar. Sve ostalo su hobiji i sreća da se oprobam u stvarima o kojima mnogi sanjaju. Muzika mi je kreativni ventil i toliko toga nastaje u tom pražnjenju da ću morati da počnem sa poklanjanjem ili prodajom pesama.
Da li ste odmah prihvatili ponudu za učestvovanje u emisiji „Ćao, Darvine" ili je možda bilo dvoumljenja?
To je najbolja opcija u ovom trenutku jer se uklapa u sve moje planove i trenutne aktivnosti. Lepo je učestvovati u najkompleksnijem projektu kod nas. Ovo je mnogo veći izazov za čitavu ekipu koja realizuje nego za mene. Moram priznati da sam se uželeo televizije i da je ovo dobar uvod u stvari koje sam osmislio i koje ću pokušati da realizujem u nekoliko narednih godina.
Smatrate li učešće u toj emisiji jednim od najvećih izazova u karijeri?
Moram priznati da tek očekujem najveće izazove.
Gde je, po vašem mišljenju, granica neukusa u muzici?
To se u našoj zemlji sve promenilo u poslednjih 15 godina. Potpuno je u prvi plan izašla muzika koja mora da ostane u okvirima proste i jeftine zabave, u svetu koji mediji ne tretiraju. A kamoli da postane mejnstrim i stil života, oblačenja i ukusa. Stoga, nema potrebe da ja pričam o granici, kvalitetu i ukusu.
Kada planirate da se zajedno sa Marinkom ponovo više posvetite pevanju?
Mi ne prestajemo da sviramo i stvaramo nove pesme. Spremamo spot za pesmu „Milo, najmilije" i pokušavamo da napravimo raspored svirki do nove godine.
Kada ste snimali spot za pesmu „Ti i ja" sa Karolinom Gočevom, presvukli ste se čak 26 puta. Kako jedan muškarac to podnosi?
Kada nešto ima smisla, ništa nije teško. Bilo je pravo uživanje snimati takav spot s devojkom kao što je Karolina. Inače, baš taj spot predstavlja Srbiju na evropskom video-takmičenju u Firenci, pod okriljem Evrovizije. Kada je posao u pitanju, naročito dobra ideja, ništa mi nije teško i tada sam najvredniji na svetu.
Ne prestajete da iznenađujete javnost. Koje je sledeće iznenađenje?
Kada bih ga planirao, onda to više ne bi bilo iznenađenje. Ja to ne doživljavam tako, samo pratim svoje ideje i energiju i molim boga da mi to što duže traje jer bi mi u suprotnom bilo dosadno.
Da li ponekad osetite zasićenje poslom i pomislite: „Sve ću da batalim"?
Da, ali shvatim brzo da nisam milioner i da moram od nečega živeti pa se malo smorim.
U vašim spotovima se uvek nađu prelepe devojke. Ko ih bira?
Ako nas dvojica ne možemo da izaberemo interesantnu devojku, onda i ne treba da se bavimo ovim poslovima. Mi jako volimo žene, poštujemo sve njihove osobine i pošto smo duboko u materiji, imamo istančan ukus za takve stvari.
Od kada ste oformili Flamingose, vaš izgled se u velikoj meri promenio. Ko je zadužen za vaš stajling, pomaže li vam supruga?
Malo se i ostarilo! Naš stilista je Ivana Rabrenović iz Lješke, pomaže nam čitav tim prijatelja i saradnika: Srna, Sofija, Nena, Ćirke i poneki slučajni prolaznik. Iza svega stoji naša producentska kuća. A Milica, kao i svaka žena, stalno pomaže, daje savete i učestvuje u radu Flamingosa.
Koliko vam se život promenio otkada ste se oženili?
Minimalno, samo nema više riba, zezanja, spavanja po tuđim kućama, slobode govora i ponašanja, trošenja para na šta god hoćeš, iznenadnih putovanja i osećaja da je ceo svet tvoj! Šalim se, nikad mi lepše nije bilo.*
Prati vas reputacija lenjog muža. Imate li običaj da supruzi skuvate kaficu ujutro ili je iznenadite na neki drugi način?
Mislim da grešite, ja nisam lenj nego me mrzi da radim neke stvari. Pre kuvanja kafe svojoj ženi, ja sam već oribao i raspremio kuću, bio na pijaci, oprao joj kola, sipao benzin i spremio ručak za taj dan. A ona mene iznenadi na neki drugi način.
Koje osobine biste izdvojili kao svoje vrline?
Lep, inteligentan, zgodan, zabavan, iskren i prijatan za društvo.
A kao mane?
Nemam ih. Nisam završio fakultet. **
S kim ste odigrali najluđi letnji ples?
S jednom meleskinjom 2000. godine na Mikonosu. Mislim da je to najlepša i najzgodnija žena koju sam ikada video. Igrali smo satima u strašnom zanosu, ne primetivši da je sunce zašlo i da je mesec promenio boju mora. Zaspali smo jedno na drugom dok su nam talasi kvasili tela. Kad sam se probudio nije više bila tu. ***

Legenda:
* Dodala Milica
** Dodala mama
*** Rekao ja, ali sam sve, nažalost, slagao.