Broj 42
Početna > Intervju > MOJ MODNI STIL NIJE UJEDNAČEN

Nataša Stojčević

MOJ MODNI STIL NIJE UJEDNAČEN

Manekenku i voditeljku Natašu Stojčević gledaoci će uskoro moći da vide u šou programu koji je pravi hit u svetu

Nataša ne voli odrednice u modi, „Luj Viton” torbe, ni skupe krpice. Voli da eksperimentiše sa garderobom. Frizera ne posećuje često. Obavezno savetuje dečka kada je reč o modi, i priznaje da je najslađa kafa ona posle dobrog šopinga.
  Za potrebe emisije „Plesom do snova" išla si na časove plesa i pevanja. Koliko brzo si savladala sve te tehnike?
  Ples sam savladala vrlo brzo jer sam talentovana, a i kao klinka sam stalno išla na različite vrste plesova, dok mi pevanje ide malo teže. Boško i ja smo u emisiji prvenstveno voditelji, ali ćemo kao podrška našim takmičarima malo zaplesati i zapevati.
  Koliko posao utiče na tvoj stil?
  Ni najmanje, scenska garderoba je umnogome drugačija i ono što bi se meni možda privatno više svidelo se uglavnom ne slika dobro. Trudim se da to što nosim bude u skladu s emisijom koju vodim i mojom ulogom u njoj.
  Da li prednost daješ visokim potpeticama koje fantastično izgledaju, ali su neudobne ili udobnim ravnim cipelama?
  Ako znam da ću tog dana dosta pešačiti, svakako biram ravne ili one sa malom potpeticom, a ako procenim da me čeka manje „akcije", sa zadovoljstvom ću šetati u visokim štiklama. Kupila sam jednom čizme s visokom potpeticom čak dva broja veće samo zato što su mi se mnogo sviđale, pa sam u njima nabadala kao na štulama. Šta mi žene sve ne radimo!
  Imaš li stil po kom si prepoznatljiva?
  Moj modni stil nije ujednačen da bih mogla precizno da ga opišem, a i menja se iz dana u dan. Recimo, danas ću se obući skroz šareno i kitnjasto, a već sutra kao da radim u kancelariji. Inače, ne volim te odrednice - šta bi trebalo imati da bi bio u trendu. Najvažnije je pratiti sebe, svoju ličnost i raspoloženje jer kad po svaku cenu jurite za modom delujete kao kopija, ma koliko to što nosite bilo skupo. Kad vidim ženu sa „Luj Viton” torbom imam osećaj kao da nema ništa više da kaže o sebi.
  Da li ljudi mogu da zaključe na osnovu garderobe koju nosiš kako si raspoložena?
  Može samo onaj ko me dobro poznaje, jer nekada želim da garderobom sakrijem određeno (ne)raspoloženje. Kada situacija zahteva određenu vrstu garderobe, a meni se to trenutno ne nosi, loše sam raspoložena i imam osećaj da se to vidi, mada verovatno nije tako. Često eksperimentišem i spajam ono što uopšte nije „po pravilu". Mada danas više tih strogih pravila i nema.
  Koja je najskuplja „krpica" koju imaš u ormanu?
  Nemam nešto mnogo skupih stvari, jedna haljina je bila posebno skupa, ali sam je kupila davno. Ne volim da kupujem skupe stvari jer su to ipak samo krpice koje brzo izgustiram. Bitno mi je da imam da menjam garderobu. Svako ko iole ima stila može dobro da iskombinuje garderobu, tako da izgleda efektno i lepo, jer nije cena na garderobi ono što je čini lepom, već osoba koja je nosi i način na koji to čini.
  Koliko često ti se dešava da staneš ispred ormana i konstatuješ kako nemaš šta da obučeš?
  Često mi se to dešava, verovatno kao i svakoj ženi na zemaljskoj kugli. Tada ili otrčim da kupim nešto kako bih „popravila" situaciju ili sednem na pod ispred ormara, kukam i nerviram se!
  Na šta najradije trošiš novac?
  U skladu sa mogućnostima, ali i sa tim koliko mi se šta sviđa. Ako su oba uslova ispunjena kupujem sve, od kaiša preko majica do cipela, i tako u krug... I kad sam neraspoložena i kad sam odlično raspložena volim da kupujem, a najslađa kafa je ona posle dobrog šopinga.
  Slažeš li se sa izrekom: „Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari"?
  To je lako reći ako imate finansijske mogućnosti. Ipak, to ne važi za naše ljude sa prosečnim primanjima. Pa, neće valjda dati celu platu za jednu majicu? I, šta posle, da se uhvate za uši i igraju! Da li tu cena opravdava kvalitet postaje nebitno. Lepo je imati majicu od finog materijala, ali su mi basnoslovne cene te garderobe neopravdane i ne vidim im smisao. Postoji mnogo boljih načina da taj novac potrošite.
  Kako se neguješ?
  Kod kozmetičara i u solarijum ne idem nikada. Na masažu idem kad stignem, mada je i to retko. Frizerski salon posećujem kada baš moram jer puštam kosu. Sinoć sam sanjala da me je frizer ošišao na kratko, a ja sam toliko čekala da mi kosa poraste!
  Da li si ikada držala dijete da bi svoju figuru dovela do savršenstva?
  Svojevremeno sam držala sve moguće dijete jer sam imala 20 kilograma viška! Dok sam se bavila manekenstvom stalno sam vežbala i vodila računa o ishrani, ali sada mnogo manje brinem o tome. Te rigorozne mere su iza mene mada i dalje vodim računa jer se mnogo bolje osećam kad sam zadovoljna svojim izgledom.
  Koje osobine muškarca čine idealnim partnerom?
  Najbitnije je da je dovoljno porastao (mentalno), tj. da je prerastao iz dečaka u zrelog muškarca.
  Kod muškaraca uvek „padaš" na..?
  Nije uvek isto i to se s vremenom menjalo. Sada već imam dovoljno godina i izgrađen svoj sistem vrednosti. Bitno mi je da moj partner i ja imamo slične stavove o najbitnijim stvarima.
  Da li utičeš na stil svog muškarca?
  Ne volim kada muškarci provode ispred ogledala više vremena nego žene i nikada nisam bila sa takvima. Utičem na izgled svojih partnera, ali to mi je nekako normalno, ženski.
  Kako glasi tvoj recept za uspeh u životu?
  Zavisi šta ko smatra uspehom. Ako je to porodica, onda je ljubav osnovni sastojak u tom receptu, a ako mislimo na posao, onda mnogo želje, volje i rada.
  Koga smatraš za osobu sa stilom?
  Nebojšu i Draganu Grnčarski.