Broj 41
Početna > Zanimljivosti > UPLAŠENI ZEČIĆ ILI ISKUSNI LJUBAVNIK

Čega se plaše muškarci?

UPLAŠENI ZEČIĆ ILI ISKUSNI LJUBAVNIK

Verovali ili ne, prvi intimni kontakt sa željenom osobom stvara određeni pritisak i muškarci postaju uplašeniji nego inače. Ako vam se tako nešto dogodi, imajte na umu da je razgovor uvek najbolji seksualni saveznik!

Muškarci uvek teže da se prvi put u krevetu pokažu u najboljem svetlu, ali i da svojoj partnerki pruže nezaboravan doživljaj. Ali, može se desiti da strah i trema učine svoje! Nervozni su, sumnjaju u svoje sposobnosti i boje se najgoreg. Nema muškarca koji se nije pitao šta ako zakaže u krevetu!
  Negativan pristup obično rezultira i nepovoljnim razvojem događaja. Tada dopuštaju kompleksima da uzmu maha i pretvore ih u uplašene zečiće. Bukvalno i metaforički. Ako je u pitanju tip muškarca koji i inače pati od nedostatka samopouzdanja, tim gore. Sumnja u mali penis, strah od prerane ejakulacije ili strah da joj možda neće priuštiti eksplozivni orgazam samo će potkopati njegovu izvedbu u krevetu.
 
  Nije sve u veličini nešto je i u čaroliji!
  Prosečna veličina muškog polnog organa iznosi 16,5 centimetara, i to u erekciji, a vaš partner je, na njegovu veliku žalost, ispod proseka. Hvata ga nervoza i ne bi hteo da ga vi vidite jer još uvek živi u uverenju da je veličina najvažnija. Muškarci ne znaju da je ženama zapravo važnija čarolija koju stvaraju svojim „čarobnim štapićem” nego sama njegova dužina. Ukoliko znaju kako da zadovolje ženu i pruže joj nezaboravan doživljaj na brojne druge načine, sama penetracija je u tom slučaju sporedna stvar. Objasnite svom partneru da je predigra veoma važna i nagovorite ga da vam pokaže da je stručnjak koji zna šta radi s jezikom i rukama. Stavite njegove ruke na delove svog tela koje tokom seksa inače zapostavlja. Tokom strastvene predigre verovatno će zaboraviti na veličinu svog penisa.
 
  Prerana ejakulacija
  Statistike govore da najveći broj muškaraca može da izdrži dva do tri minuta „čistog seksa” pre nego što ejakulira. Strah od prerane ejakulacije najčešći je muški strah. Ako želite da izbegnete da sve bude gotovo pre nego što je prava akcija počela, najbolje je da izbegavate stalnu stimulaciju penisa. Kombinujte oralni i vaginalni seks ili stalno menjajte poze kako bi penis stimulisali iz različitih uglova. Kad osetite da ste blizu orgazma, kratko prestanite s nadražajem i sačekajte da se malo ohladite, a zatim ponovo nastavite...
 
  Osećaj krivice
  Neki muškarci su skloni verovanju da je njihova krivica ako žena nije doživela orgazam. Ali, za ženski orgazam velikim delom je ipak najzaslužnija žena, i to prvenstveno zato što on zavisi od njenog raspoloženja i opuštenosti. Naravno, da bi ga doživela, i muškarac mora da se potrudi, a da bi vas doveo do vrhunca, potrebno je da dobro poznaje žensko telo.
 
  Do orgazma razgovorom
  Mnogi muškarci ne znaju da je za ženski orgazam prvo potrebno „mentalno” zavođenje žene. Navedite ga da vam da kompliment, da stvori odgovarajuću atmosferu, a kad vas dodiruje, dajte mu do znanja da ne želite da to radi brzo. Upravo ti nežni dodiri koji će polako dobijati na intenzitetu i strasti smer su u kom bi trebalo da se krećete, a koji odgovara većini žena.
  Pričajte sa njim! Razgovor je najbolji seksualni saveznik. Recite mu sve što želite... da vam radi!