Broj 40
Početna > Intervju > I MI FRIZERE ZA TRKU IMAMO!

Saveti frizera Milana Sarića

I MI FRIZERE ZA TRKU IMAMO!

Srbija od ove godine ima reprezentaciju koja će je predstavljati na svetskom takmičenju frizera u Parizu

Da ni naša zemlja ne zaostaje u svetskim trendovima, dokazuje to što i Srbija ima svoju frizersku reprezentaciju, koja predstavlja našu zemlju na međunarodnom takmičenju frizera u Parizu, u palati Versaj. Na takmičenje na svetskom nivou dolaze najbolji frizeri iz celog sveta, pa čak i oni koji friziraju državnike, pevače, glumce... Našu mušku reprezentaciju predvodi Bane Babić, a žensku Milan Sarić, nekada vrhunski takmičar, a sada član žirija koji će suditi svim svetskim takmičarima, koji nam je i rekao nešto više o ovoj manifestaciji...
  Da li su naši takmičari spremni da osvoje gran pri Pariza?
  Da, i te kako spremni! Tridesetoro naših ljudi iz organizacije najstarijeg frizerskog kluba na Balkanu, Saveza Srbije, takmiči se u svim kategorijama. I te kako smo spremni i očekujemo najbolje rezultate.
  Kako je došlo do toga da vi budete u svetskom žiriju?
  Godinama sam bio takmičar i osvajao prve nagrade. U Beogradu sam bio i šampion i dva puta osvajao prvo mesto, bio sam šampion Jugoslavije, a '98. godine sam baš u Parizu osvojio gran pri za šišanje i najbolju boju kose. Eto, sada je došlo vreme da i ja sudim o tuđim radovima u društvu s ličnim frizerima Bila Klintona i Vladimira Putina.
  Da li se frizeri takmiče na zadatu temu?
  Ne, takmiče se u svim disciplinama. I nadamo se prvim mestima!
  Kroz vaše ruke prolaze neka od najpoznatijih lica iz našeg kulturnog i javnog života.
  Da, mnogi političari, glumci, pevači i ambasadori dolaze kod mene na friziranje. Zdravko Čolić je najpoznatiji od njih, a i Gordanu Kičiću, Isidori Minić, Branki Pujić i mnogim drugima „radim o glavi"...
 
  Šta je trend za sezonu jesen-zima 2007/2008?
  Boje su od čokoladnih i nijansi lešnika, do dečjeplavih i bakarnosvetlih tonova s blagim senčenjem diskretnim šarama. Najvažnije je da je kosa veoma prirodna, sjajna i zdrava.
  Posle ekstremno tanjene kose, svetska moda akcentuje geometrijsko šišanje. Takođe, vraća se i blaga asimetrija. Za dan se preporučuju blagi talasi, a za veče romantične frizure. Ravna duga kosa je aut! Svaki profesionalac treba da zna da je trend samo informacija noviteta i da su mnogi aspekti bitni za dobro šišanje. Ne može se neko šišati po poslednjoj modi, ukoliko mu ta frizura ne stoji dobro.
  Što se tiče nege, posle sunca i vrelog leta, ispošćenu kosu treba tretirati vrhunskim preparatima za negu i regeneraciju. Obavezno treba otkloniti ispucale vrhove i pakovati kosu bar jedanput u nedelju dana, uz dobar odabir šampona i regeneratora.