Broj 4
Početna > Intervju > GLAMUROZNI STUDENTSKI DANI

Jelena Mandić

GLAMUROZNI STUDENTSKI DANI

"Crvena je moja omiljena boja, tako da mi odabir garderobe u ovoj boji ne pada teško"

Jelena Mandić je devojka čiji se život potpuno izmenio kad je pre dve godine izabrana za prvu pratilju na izboru za mis Srbije i Crne Gore. Zahvaljujući toj tituli, Srbiju je predstavljala na izboru za mis univerzuma u Bangkoku, izboru pod pokroviteljstvom Donalda Trampa. Titula pratilje joj je donela popularnost, interesantna putovanja, snimanja, ali i stipendiju za postdiplomske studije u Kanu.
Ona sebe danas ne smatra manekenkom već studentkinjom, jer se potpuno posvetila studijama turizma u Kanu.
- Po ceo dan sam na predavanjima, pa se trudim da budem praktična i da mi bude udobno u garderobi koju nosim. Kad sam na fakultetu, pretežno oblačim džins i obavezno nosim ravnu obuću - rekla je.
Jelena se trudi da ne odskače od ostalih studenata jer, kako sama kaže, za njih je dovoljno atraktivna činjenica da je ona bila mis.
Na pitanje kako se oblači kad je u Beogradu, a kako u Kanu, kad ide u večernje izlaske, Jelena kaže: "U Kanu glamur nije zastupljen samo za vreme filmskog festivala već tokom cele godine. Van univerziteta ne nosim džins, jer nije toliko popularan. Meni se to dopada, jer mogu u potpunosti da izrazim svoju kreativnost i ženstvenost. Posebno mi se dopada to što je tamo u modi sve dozvoljeno i ne postoje preki pogledi ukoliko se drastično razlikujete od okoline".

Francuski stil življenja

Lepa misica smatra da je za njen atraktivan izgled najzaslužnija kreatorka kompanije "Mis Ju" Marija Šabić, koja joj je za takmičenje sašila preko 20 večernjih haljina, koje je posle takmičenja zadržala kao poklon.
- U Beogradu te iste haljine ne bih imala gde da obučem. Kod nas je jako malo događaja koji zahtevaju takvu vrstu oblačenja, tako da se ja oblačim, rekla bih, komercijalno. Nasmejana Jelena priča o stilu odevanja u Francuskoj i Srbiji i uočava bitne razlike.
- Čini mi se da je moda svuda prilično jednaka, sve se nekako globalizuje. Razlike više nisu tako uočljive, jer su gotovo svi svetski brendovi sada stigli i u naš grad. Međutim, primećujem da je izražena razlika u načinu i stilu življenja uopšte. U Kanu su u modi visoke potpetice, šeširi i stav "moderno je baš ono što ja nosim", u čemu i jeste poenta. Najvažnije je biti svoj i znati izneti i običnu krpu kao da je poslednji modni hit.

U kupovinu idem sama

Jelena sebe ne smatra kupoholičarkom, ali priznaje da je luda za kozmetikom i o tome kaže:
- Priznajem da sam totalni fanatik kad je u pitanju kozmetika. Uglavnom idem u kupovinu sama, jer niko drugi nema dovoljno strpljenja da sa mnom prevrne i odmeri svaku stvar.
Međutim, osim zadovoljstva, kupovina je za Jelenu i svojevrstan način da udalji nepoželjnog udvarača. Trik je u tome da ga povede sa sobom u šoping da bi joj pravio društvo i posavetovao pri izboru garderobe. Na kraju napornih tura po prodavnicama, isti dečko ubrzo sam pobegne, ne znajući šta ga je snašlo. Presudnu reč u odluci šta kupiti ipak ima njena mama, kojoj Jelena veruje sto odsto, jer jedino ona zna šta njenoj mezimici dobro stoji.
Ipak, ako ove jeseni Jelena Mandić pozove u kupovinu nekog momka, potencijalnog udvarača, sigurno je da će zajedno tragati za crvenim odevnim predmetom.
- Crvena je moja omiljena boja, tako da mi odabir garderobe u ovoj boji ne pada ni najmanje teško! Pored crvene, koja je moderna, mislim da se ove sezone izdvajaju tigrasti print i pepito cipele. Baš sam jedne takve, crno bele, uokvirene crvenim rubom i mašnicama, kupila skoro u Londonu, i obožavam ih jer su skroz neobične i interesantne.
Jelena kao neizbežne detalje u hladnim danima izdvaja kožne rukavice u različitim bojama i interesantne kape. "Uz sve to, najvažniji su pozitivna energija, osmeh i, naravno, plava kosa", zaključuje Jelena Mandić.