Broj 39
Početna > Zanimljivosti > TRENUCI KOJI SE PAMTE

Seks koji želite u vremenu koje imate

TRENUCI KOJI SE PAMTE

Deset minuta ili dva dana? Koliko god vremena da imate, naši saveti će učiniti da vam svaki minut bude nezaboravan

Deset minuta
Vaš partner odlazi na poslovni put i imate samo nekoliko minuta na raspolaganju pre nego što ode.
Brzi seks je odličan način da ga ispratite, smatraju seksolozi. Međutim, većini žena je potrebno oko 20 minuta predigre da bi bile potpuno uzbuđene. Zato, dok vaš partner privodi kraju pakovanje, vi pustite mašti na volju. U međuvremenu mu detaljno opisujte sve o čemu maštate, to će učiniti da se potpuno uzbudite. Pozovite ga da vam se pridruži na krevetu i uronite u divlji seks.

Jedan sat
Sin vam je na treningu, a ćerka na času klavira. Imate 60 čudesnih minuta da ih iskoristite za seks.
Sat vremena deluje kao večnost, ali nemate ni sekundu za gubljenje. Malo od tog vremena iskoristite da bi stimulisali sva svoja čula. Prema istraživanjima Instituta za miris i ukus u Čikagu, lavanda i vanila izuzetno uzbuđuju i muškarce i žene. Zato upalite aromatizovane sveće sa ovim mirisom, a možete i da kanete ulje lavande na jastuk. Osvetljenje sveća takođe može da doprinese podizanju raspoloženja. Kada ste pripremili ambijent, iskoristite 20 minuta samo za ljubljenje. Ljudi često preskaču ovaj divan deo predigre i jure ka jačim erogenim zonama. Ljubljenje pojačava protok krvi u organizmu, a samim tim i u genitalijama. Kada ste spremni, počnite sa misionarskom pozom da bi vam seks duže trajao. Ali, umesto da pustite njega da vodi igru, vodite je vi tako što ćete biti gore. Neka on miruje, to će penetraciju učiniti blažom, čime će njegovo uzbuđenje duže trajati. U ovoj pozi vi možete da kontrolišete svoj orgazam.

Pet sati
Deca su u školi.
Ne trčite u spavaću sobu istog momenta. Umesto toga, stvorite svoj zavodljivi svet. Navucite zavese, stavite jastuke na pod i popalite sveće.
Sledeće, udovoljite svojim čulima. Otvorite flašu vina i hranite jedno drugo namirnicama koje volite. Zatvorite oči ili stavite maramu na njih. Baš kao u filmu „9 1/2 nedelja”.
Probajte novu vrstu predigre. U dugim vezama parovi su uglavnom potpuno svučeni i ispod posteljine kada počinju da se dodiruju. Zato malo vremena posvetite postepenom svlačenju. Ovo je odličan način da podignete seksualnu tenziju.

24 sata
Imate slobodan dan bez dece? Načinite ga danom za pamćenje.
Da biste ušli u seksualno raspoloženje, potucite se jastucima. Da, dobro ste pročitali. „Igra sa jastucima ili golicanje će vas veoma uzbuditi” - smatra Filip Hodson, član Britanske asocijacije za savetovanje i psihoterapiju.
Vežba povećava nivo testosterona (čineći vas uzbuđenijima), povećava krvni pritisak i poboljšava cirkulaciju (dajući vam na taj način jači orgazam).
Kada ste vreli i bez daha, započnite predigru. Posle predigre, pokušajte sa partnerom neke nove seksualne poze. „Imate taj luksuz da možete duže da vežbate nove poze, dokle god ih ne usavršite”. Imate dovoljno vremena da eksperimentišete sa različitim uglovima i brzinom.

48 sati
Vikend je, a vaša deca će ostati kod bake i deke. Dovoljno vremena da se koncentrišete na sebe i svog partnera.
Ovo je savršena prilika da budete veoma maštoviti. Prema mišljenju seksologa, svaka žena bi trebalo bar jednom u životu da obrije svoje pubične dlake. Genitalni deo tada postaje izuzetno senzibilan, a i partneru pružate vizuelni užitak. Tada može tačno da vidi šta radi „tamo dole”. Depilaciju možete uraditi kremom namenjenom za tu svrhu, ili obrijati pomenuti deo dok on to posmatra... Da vas upozorimo, naredne nedelje će vas svrbeti taj deo, ali isplati se zbog fantastičnog seksa koji ćete prethodno imati!
Tog vikenda možete i da se kostimirate. To ne mora da uključuje kožu i lance, osim ako to nije ono što golica vašu maštu. Pretvarajte se da ste dva glumca iz vašeg omiljenog filma i odglumite neku seksi scenu. Kada se kostimirate, možete da kažete i uradite sve ono o čemu inače samo sanjate u svakodnevnom životu.

Pet dana
Deca su na ekskurziji i vi to želite da iskoristite najbolje što možete.
Koliko god želeli da strgnete odeću jedno sa drugog, onog trenutka kad ostanete sami važno je da malo sačekate. Morate da učinite nešto što će vas odvojiti od svakodnevnog ponašanja, tako da umesto roditelja postanete ljubavnici, bar na pet dana. Šetajte parkom držeći se za ruke ili pustite neku seksi muziku koju ste voleli da slušate kada ste se tek upoznali.
Koliko god privlačno zvučalo da vodite ljubav svaku noć, ipak budite realni. Možete se brzo istrošiti prva dva dana i ostati nezainteresovani sledeća tri dana.
Prvu noć radite na neseksualnom dodirivanju, npr. ostanite potpuno obučeni i prepustite se čarima dodirivanja. Drugo veče upućujte jedno drugo gde biste voleli da vas partner dodiruje i kako biste voleli da budete dodirivani, ali izbegavajte genitalni predeo. Treće i četvrto veče uključite oralni seks i uzajamnu masturbaciju. Poslednje veče se opustite i radite sve što vam padne na pamet. Pošto ste prethodne dve večeri potpuno istražili svaki santimetar tela svog partnera, svoje i njegove nove erogene zone, ne bi trebalo da vam bude teško da uživate kao nikada do sad.