Broj 39
Početna > Intervju > PREBOLELA SAM RASKID

Danijela Vranić

PREBOLELA SAM RASKID

Danijelu Vranić zovu kraljicom beogradskih splavova jer je njeno ime godinama sinonim za dobar provod

Iako se bavila manekenstvom, ipak se odlučila da gradi karijeru kao pevačica. Danijela obožava firmiranu garderobu, veliki je troškadžija, a sa putovanja često donosi stolove i stolice. Nedavno je kolabirala na nastupu i raskinula veridbu, ali to je sada iza nje jer se atraktivna pevačica oseća bolje nego ikada, svesna da joj jedino nedostaje idealna polovina sa kojom bi se skrasila.
 
  Izvesno vreme si se bavila manekenstvom. Šta te je opredelilo da uploviš u muzičke, umesto u modne vode?
  Manekenstvom sam se bavila nekoliko godina. Završila sam i kurs za instruktora manekena. Na jednom putovanju iz dosade sam se latila mikrofona u autobusu, a tu je bio jedan gospodin koji je bio zadivljen mojom bojom glasa. Rekao mi je da ima prijatelja koji se bavi muzikom i da želi da me upozna sa njim. Tako je počela moja pevačka karijera.
  Pesma „Hoću da budem bogata" nezvanično je proglašena himnom sponzoruša...
  Ljudi koji dolaze na moje nastupe lepo se ponašaju, to su uglavnom fine devojke, a šta one rade u svoje slobodno vreme, mene ne zanima. Važno je da je pesma primećena, pa nek je i himna sponzoruša.
  U čemu se osećaš najprijatnije?
  Pre dve godine otkrila sam duge suknje, koje mi se ranije nisu dopadale, jer su je samo Romkinje nosile. Kada je Kavali napravio reviju sa dugim suknjama, poželela sam i ja da ih imam. Videla sam pregršt takvih suknji u Italiji, ali su bile preskupe. Čim su postale dostupne kod nas, morala sam da ih pokupujem. To je nešto u čemu se osećam najprijatnije, a kako su ove godine bile velike vrućine, duga suknja bila je najpraktičnija.
  Voliš li markiranu garderobu?
  Volim firmiranu garderobu, ne zato što sam snob, već zato što je poznato da marka garantuje i kvalitet. Često putujem i u situaciji sam da sebi priuštim takve komade. Obožavam odeću sa potpisom Roberta Kavalija, Dolče i Gabane, Gučija... U poslednje vreme dopada mi se Luj Viton, jer nije dostupan svakome. Kad god sam negde u inostranstvu, obavezno odem u njihovu radnju i častim sebe nekom torbom.
  Jesi li kupoholičarka?
  Jesam, veliki sam troškadžija. U poslednje vreme umem da se suzdržim, što ranije nije bio slučaj. Dešavalo se da listam strane časopise i pronađem neki komad koji je za nas u tom trenutku nedostupan. Tada počinjem da vrtim telefone svih prijatelja koji žive u inostranstvu kako bi mi našli baš taj model.
  Šta najčešće donosiš sa putovanja?
  Osim garderobe, obožavam predmete za kuću. Prošle godine sam iz Egipta donela stolicu, ne pitajte kako, ali sam uspela. Iz Hrvatske sam donela stolice i sto od kovanog gvožđa. U Španiji sam videla tepih od prirodnog krzna, malo mi je falilo da ga kupim, ali sam u poslednjem momentu odustala. Za kuću mi nije ništa teško da ponesem.
  Koliko su saveti stilista neophodni za posao kojim se baviš?
  Dok nisam upoznala Miroslava, nisam imala pomoć stiliste. Pred izlazak mog prvog albuma bila sam poprilično skeptična i nervozna, jer sam po prirodi perfekcionista i želela sam da sve bude savršeno. Kada sam se videla prvi put sa Miroslavom, imali smo nekoliko pehova. Dve haljine koje je doneo za mene izgledale su savršeno, ali kada je trebalo da se uvučem u njih, popucali su šavovi. Morali smo brzo da improvizujemo i sve zamaskiramo. I danas sarađujemo što pokazuje da sam veoma zadovoljna njime.   Šta je toliko fascinantno u cipelama sa štiklom?
  Ne znam, ali ja prednost dajem ravnoj obući! Odričem se visokih potpetica, udobnost je na prvom mestu.
  Kako lečiš depresiju?
  Ništa ne može da me opusti kao zelenilo i šetnja. Donedavno sam bila pod velikim stresom, bila sam premorena od posla, podvukla sam crtu i otišla na Povlen na mesec dana. Vratila sam se kao nova.
  Nedavno si kolabirala na nastupu. Šta je dovelo do toga?
  Preforsirala sam se i umorila. Putovala sam na emisije, gostovanja, imala sam nastupe, nisam dovoljno spavala i sve me je to stiglo. Pred zakazan nastup osetila sam se loše i kolabirala sam. U dijagnozi mi i piše da je u pitanju hronični zamor i prepisan mi je odmor.
  Najavljivala si i povlačenje sa estrade i udaju...
  Ta veza je završena, veridba je raskinuta.
  Pre nekoliko meseci dobila si vrlo neobičan poklon za rođendan...
  Dobila sam konja, najlepši i najoriginalniji poklon do sada. On se nalazi na hipodromu i ne posećujem ga da se ne bih vezala za njega. Mnogo volim životinje, imala sam iguanu koja je, nažalost, uginula i sada ne bih mogla da se vežem za drugu životinju. Ne volim da se zaljubim, pa da patim.
  Koji stihovi najbolje opisuju tvoje emotivno stanje?
  Nisam ja od leda kao što izgledam, ne gledam u prošlost, koračam hrabro napred... Zadovoljna sam sobom, nisam se još zaokružila, tu mi fali ona idealna polovina koju tražim. Tada ću moći da kažem da sam kao žena skroz ostvarena.
  Kakvim muškarcima ne možeš da odoliš?
  Volim muškarce koji imaju stila i to je nešto što prvo primetim kod suprotnog pola. Iako znam da nisam najlepša žena na svetu, prija mi kada mi muškarac kaže da jesam.
  Koga smatraš za osobu sa stilom?
  To je svakako Snežana Dakić. Od muškaraca mi se dopada stil Bojana Bjelića.
 
  Miroslav Stevanović je dvadesetdvogodišnji kreator koji je do sada radio sa Sekom Aleksić, Stojom, Tinom Ivanović. Sarađuje i sa Danijelom Vranić. Iako mnogi misle da su zvezde teške za saradnju, Miroslav smatra da su veoma normale i opuštene.
  Kada je Danijela privela album kraju, počeo sam da pripremam kreacije za nju. Zajedno smo razmotrili sve ideje i mogućnosti. Ona je veliki perfekcionista i sve mora da bude apsolutno savršeno, kaže stilista Miroslav.