Broj 39
Početna > Intervju > MENJAM PELENE SINU!

Dalibor Andonov Gru

MENJAM PELENE SINU!

Tekstovima svojih pesama izdvojio se iz gomile ostalih beogradskih repera i bio primećen i od publike i od muzičkih kritičara. Šira javnost za njega je saznala kada je snimio izuzetno provokativan spot za pesmu „Biću tu". Taj spot vinuo ga je među najpopularnije repere 1996. godine.

Dalibor Andonov, popularniji pod nadimkom Gru, pre nešto više od pola godine dobio je sina Vuka sa manekenkom Danicom Prvulović. Gru nam otkriva da li ga je očinstvo učinilo zrelijim.
 
  Misliš li da je trenutak kada si postao otac prelomna tačka u sazrevanju?
  Iskreno rečeno, i sada se osećam kao momak. Iako sam svestan svega, još uvek sebe ne smatram preterano zrelom osobom. U stvari, lepše mi je ovako.
  Najluđa stvar koju si uradio zbog ljubavi?
  Odlazak dva puta u Kragujevac da bih pitao njenog oca da je pusti da živi sa mnom, a on me je prilično ignorisao.
  Kada si poslednji put zaplakao?
  Verovatno muškarcima suze kreću malo teže nego ženama. Ali, često sam na ivici čitajući dnevnu štampu i gledajući televiziju, jer se mnogo loših stvari dešava. To su stvari koje bi mogle da me nateraju da zaplačem.
  Da li bi se sa nekim menjao na jedan dan?
  Da, zašto da ne. Ima toliko ljudi. Skoro sam snimao emisiju koja se zove „U tuđoj koži", gde smo se Voja Nedeljković i ja menjali na jedan dan. Osećao sam se malo čudno.
  Šta je za tebe savršen provod?
  Sve zavisi od mesta gde se nalazim. Savršen provod može da bude izlazak sa prijateljima, a može da bude i boravak na nekoj prelepoj plaži, pogled na more tirkizne boje dok duva neki vetar.
  Najveći blam?
  Bilo je mnogo neprijatnih situacija, a jedna od njih se dogodila u bioskopu, pre mnogo godina, dok se još nisam bavio muzikom. Bila je velika gužva, a ja sam sedeo na balkonu. Posle određenog vremena sam, ukočivši se od sedenja, izašao da protegnem noge i naslonio na ono za šta sam mislio da je zid. Međutim, to su bila vrata i pao sam. Četvoronoške sam ispuzao napolje da me neko ne vidi.
  Šta je za tebe neukusno?
  U Srbiji je neukus kategorija koju možemo da izvozimo.
  Omiljena igračka iz detinjstva?
  Voleo sam „moskvič”, automobil na pedale. Dok sam se igrao, naišli su mali Romi i uzeli automobilčić da bi se vozili. Otišao sam kući i žalio se roditeljima da su mi crnci oteli kola.
  Koje fraze najčešće koristiš?
  Mislim, znaš, ovaj, tako...
  U kojim okolnostima lažeš?
  Samo kada moram, kada sam priteran uza zid. Mislim da mi čak i tada piše na čelu da lažem.
  Da možeš da biraš, gde bi voleo da živiš?
  Živeo sam sedam meseci na plaži, pre dve-tri godine u gradiću Laguna kod Hurgade. Lagunu zovu još i „afrička Venecija”, jer ima prokopane kanale kojim ide morska voda. Bilo bi idealno kada bih mogao da od mesec dana tamo provedem 20, pa onda da budem 10 u Beogradu, i tako u krug.
  Osobina koju najviše ceniš kod žena.
  Iskrenost, na prvom mestu. Ako pričamo o fizičkom izgledu, najvažnije je da devojka vodi računa o sebi. Nemam određeni tip, ja jednostavno volim žene!
  Šalju li ti devojčice još uvek SMS poruke?
  Dešava se, i samo mi prave probleme. Ali, u svakom slučaju mnogo manje nego pre.
  Najdragocenije što imaš je?
  Sin.
  Šta ti se najmanje sviđa kada se pogledaš u ogledalu?
  Neću da ti kažem.
  Kome veruješ?
  Danici verujem sto posto.
  Čije si postere držao u sobi kao tinejdžer?
  Držao sam postere grupe Depeche Mode. Slušao sam ih od '84. do '92. godine, a od '90. sam počeo da slušam i hip-hop. Tako sam u jednom momentu slušao dve vrste muzike koje nemaju zajedničke tačke.
  Najznačajnija osobina?
  Ako bih morao da izdvojim jednu, rekao bih da je to iskrenost. Pored svih ovih ljudi pod maskama, mislim da sam iskreniji nego što bi trebalo.
  Da li ti komšije dosađuju?
  Naprotiv, komšije su mi super. Živim u maloj zgradi sa samo osam stanova, i s obzirom na to da ne znam tiho da slušam muziku, rekao bih da su prilično tolerantni.
  Šta ćeš kupiti ženi za godišnjicu braka?
  Ne pravim dugoročne planove, a to je sve što traje duže od dva dana.
  Ko Vuku menja pelene?
  Uglavnom Danica mada menjam i ja. Danica preuzima najveći deo posla, ali kada vidim da je umorna, trudim se da joj što više pomognem. Mislim da je potpuno normalno da jedan muškarac zna sve te stvari.
 
 
  Autor: Suzana Stanarević