Broj 35
Početna > Intervju > IZGLED JE POLA USPEHA

Olja Karleuša

IZGLED JE POLA USPEHA

Olja je od detinjstva želela da bude pevačica, a idol joj je, kao i većini devojčica, bila Lepa Brena. Imitirala ju je, kupovala sve njene ploče i nosila vruće pantalonice. Ona je jedna od retkih gradskih devojaka koja otvoreno priznaje da voli narodnu muziku, šljokice i da garderobu kupuje isključivo u Beogradu.

Važiš za lepo vaspitanu pevačicu i devojku. Koliko je teško ostati uljudan u svetu senzacija?
  Vaspitanje dolazi isključivo iz kuće. Roditelji su me strogo vaspitavali i bez obzira kojim poslom se bavila, to što sam naučila u detinjstvu ne može da se zaboravi.
  Da li je za karijeru pevačice presudan izgled?
  Izgled je svakako vrlo bitan u životu i može da pomogne karijeri, ali tu je mnogo aspekata koji si sigurno važniji. Recimo da izgled čini 40 odsto.
  Imaš prepoznatljiv i pomalo drugačiji imidž, koliko predano si radila na njegovom osmišljavanju?
  Za prvi i drugi album sam sama birala svoju odeću. Volim malo kitnjastiji, napadniji i atraktivniji fazon. Privatno se tako oblačim i od toga nisam mogla da pobegnem ni na sceni. Za treći album sam počela da radim sa Bojanom Petrovićem, i on sada vodi računa u čemu ću da se pojavim. Frizuru sam takođe prepustila jednoj devojci, Kristini. Dala sam im potpuno odrešene ruke da vode računa o mom izgledu. Da se ja i dalje pitam, kod mene bi preovladavale šljokice.
  Puno putuješ. Kupuješ li u Beogradu ili u svetskim modnim prestonicama?
  Sve što mi je potrebno nađem u Beogradu.
  Sa kim najradije odlaziš u kupovinu?
  Sa mamom ili sa drugaricama. Vaga sam u horoskopu i u nekim stvarima, kao što je oblačenje, vrlo sam neodlučna. Zato mi je uvek potreban neko ko će mi pomoći pri odabiru garderobe.
  Za koji deo garderobe vredi dati najviše para?
  Za cipele i za lepo krzno.
  Dešava li ti se da otvoriš ormar i pomisliš kako opet nemaš ništa da obučeš?
  To mi se dešava svaki dan! Na tu rečenicu više niko iz mog okruženja ne obraća pažnju.
  Kako se pripremaš za leto, posećuješ li kozmetičara i masažera više nego obično?
  Ne pripremam se za leto, i zimi i leti treniram istim intezitetom. Od noktiju na rukama i nogama, do kozmetičara i masaža, apsolutno vodim računa 365 dana u godini. Kao i svaka žena, ponekad kuburim sa kojim kilogramom viška, pojavi mi se celulit, ali to regulišem celogodišnjim treningom.
  Šta je, po tebi, modni hit ovog leta?
  Baletanke. Nisam ih ranije nikada nosila jer ne volim ravno, ali sada sam kupila nekoliko pari.
  Na koji način se opuštaš u slobodno vreme?
  Od kada sam izdala ovaj album, još mi se nije desilo da imam višak slobodnog vremena, ali kada imam vremena, uvek ga provodim napolju u prirodi ili ležim kod kuće i gledam televiziju.
  Koliko dugo se sređuješ u kupatilu?
  Kratko. Grozim se pomisli da žene kasne negde zbog spremanja, kao da su juče dobile svoje telo i ne znaju da barataju sa njim.
  Kakav modni stil voliš kod muškaraca?
  To se kod mene menja. Pre nekoliko godina sam volela isključivo muškarce koji se ozbiljnije oblače, što je podrazumevalo odelo. Sada volim da vidim muškarca u farmerkama i dobrim letnjim papučama. Sviđa mi se malo ležerniji stil.
  Da li češće prihvataš modne savete od partnera ili ih deliš?
  U 90 odsto slučajeva ja njega savetujem, jer me on uvek pita za savet.
  U medijima se provlačila priča da si potrošila puno novca za garderobu pre nego što si ušla u kuću „Velikog brata”. Koliko si se pripremala za kuću?
  Pripremala sam se od momenta kada sam znala da ću ući, nekih 15 dana i to isključivo jer nisam imala adekvatnu garderobu za boravak u kući. Trenerke i patike nosim isključivo kada idem na trening, a za boravak u kući su mi bile potrebne. Mislim da je bilo normalno da kupim ono što mi je potrebno za mesec dana koliko sam provela u kući. Bilo bi neumesno da sam šetala po kući u štiklama.
  Jesu li se devojke trudile da budu stilizovane u kući?
  Nisam se trudila da budem stilizovana, ali sam imala garderobu koju sam znala kako treba da kombinujem. Što se tiče ostalih ukućanki, mislim da se niko nije opterećivao svojim stajlingom.
  Da nisi Olja Karleuša, u čijoj koži bi volela da se nađeš na jedan dan?
  Nisam osoba koja nekoga idealizuje, ali ako bih morala da biram, odlučila bih se za Anđelinu Džoli. Ona je žena koja vlada, vrlo lepa i uspešna.
 
 Autor: Suzana Stanarević