Broj 35
Početna > Lepi i zdravi > ČUDESNA MASKARA

ČUDESNA MASKARA

Proizvođači kozmetike stalno se takmiče u osmišljavanju sve boljih i naprednijih tehnologija nanošenja maskare, a rezultat je zaista bogata ponuda

Izbor prave maskare oduvek je bio izazov. Vodootporna, za produžavanje trepavica, za gustinu ili u boji, samo su neke od opcija koje se nude. U svakom slučaju, maskara će vašim očima podariti čaroban izgled, a i neizostavan je deo svakog make up-a. Drugim rečima, možemo bez rumenila, bez karmina i pudera, ali ne i bez maskare, pogotovo kad znamo za sve modernije i bolje tehnologije nanošenja.
 
  Koja boja?
  Pre svega, najbitnije je izabrati pravu boju maskare. Iako na tržištu postoje različite maskare, činjenica je da crna i smeđa boja najbolje pristaju očima. Ako ste brineta, crna izgleda najbolje. Ako ste plavuša, smeđa maskara bolja je za vas. Ako želite da istaknete oči bez puno dramatike, upotrebite boju maskare najsličniju prirodnoj boji vaših trepavica. To će podebljati trepavice, a uz to izgledati prirodno. Ako nosite kontaktna sočiva, pripazite da pri kupovini uvek nabavite one koje su oftalmološki ispitane kako vam maskara ne bi dodatno iritirala oči.
 
  Obavezan uvijač
  Dobro je znati i da ravne trepavice smanjuju vaše oči. Zato je jedan od neophodnih predmeta u vašoj kozmetičkoj torbici uvijač za trepavice. Kad se trepavice uviju, boja očiju dolazi više do izražaja, a same oči izgledaju veće i sjajnije. Da bi se postigao efekat velikih očiju, nežno pritisnite trepavice uvijačem, držite ih tako tridesetak sekundi i potom pustite. Za dramatičniji izgled uvijač pomerajte dva ili tri puta po trepavicama nagore. Nakon što ste ih uvili, nanesite maskaru u jednom sloju od sredine do kraja trepavica. Drugi sloj nemojte nanositi dok se prvi još nije do kraja osušio. Treći sloj potreban vam je samo u izuzetno svečanim prilikama jer će u dnevnom make up-u izgledati predramatično i pomalo smešno.
 
  Trik za nanošenje
  Ako lagano pomerate maskaru levo-desno dok je nanosite, trepavice će izgledati gušće. Kako biste sprečili isušivanje maskare, probajte da je ne punite vazduhom. Naime, kad je više puta brzo uvlačite i izvlačite, u nju ulazi vazduh i tada se brže suši. Jednostavno okrenite držač dok je još u tubici i izvucite ga napolje.
 
  Nove tehnologije
  U bogatoj ponudi na tržištu proizvođači kozmetike stalno se takmiče u osmišljavanju sve boljih i naprednijih tehnologija nanošenja maskare. Od najvažnijih dostignuća u razvoju maskare izdvajamo:
 
  SCF formula (Special Flexy Complex): sadrži sojine proteine koji čine nanos na trepavicama elastičnim i laganim, a rezultat su podignute i pune trepavice.
  Lash lift formula: maskara koja povećava volumen trepavica, istovremeno ih produžava i podiže čak 50 odsto.
  Build-up formula: formula koja izgrađuje volumen trepavica i osigurava trajnost i do 12 sati.
  Multi-rubberflex: četkica izrađena od savitljivih gumenih čekinja koje omogućuju da se maskara nanese na svaku trepavicu odvojeno i temeljito.
  Multi-dimensional: sofisticirana formula i jedinstvena četkica produžuju, razdvajaju i uvijaju trepavice čineći ih neodoljivima.
  XXL tehnologija: maskara koja daje zapanjujući volumen i dužinu trepavica zahvaljujući dvostrukom sistemu mikrovlakana.