Broj 34
Početna > Zanimljivosti > SAMOPOUZDANJE JE NAJVAŽNIJE

Kada je seks najbolji?

SAMOPOUZDANJE JE NAJVAŽNIJE

Većina ljudi misli da upravo u godinama u kojima se sada nalazi ima najbolji seks

Svi se vrlo dobro sećamo prvih nežnosti, maženja, poljubaca, a naravno i tog prvog puta (ma kakav on bio). Upravo u tom razdoblju mislimo kako smo najveći ljubavni znalci, a kada shvatimo da taj prvi put od nas nije napravio iskusne ljude, želimo još. Počevši od prvog puta, koji je sam po sebi čaroban ili malo manje čaroban, što opet varira od osobe do osobe, pa do prvih pravih ljubavnih iskustava, težimo da postanemo osobe koje će o ljubavi i seksu znati da odgovore na sva pitanja ovog sveta.
 
  Nesigurne dvadesete
  U ovim godinama, najizraženije je istraživanje, jer još uvek nemamo dovoljno iskustva, ne poznajemo u potpunosti fizionomiju tela i ne pronalazimo stvarni užitak vođenja ljubavi. Prepuni energije, strasti i želje i još uvek neopterećeni velikim brigama, koncentrišemo se na male stvari i učimo. U tom učenju nema ništa loše, naprotiv, ono je neizostavni deo sazrevanja. Jedina kočnica je nesigurnost. Za dobar i kvalitetan seks potrebno je puno samopouzdanja, ali i poverenja. Najbolji seks u ovim, ali i svim kasnijim godinama, upravo je s osobama u koje imamo poverenja. Nakon određenog iskustva, kočnice polako popuštaju.
 
  Maštovite tridesete
  Dakle, kada popuste kočnice, seks postaje „prava stvar". Žene u ovom periodu postaju još maštovitije, odlučuju da isprobaju neke stvari koje do tada nisu, a stid i nelagodnost potpuno nestaju. Naravno, u većini slučajeva u ovom periodu rađaju se i deca. A da li to utiče na kvalitet seksa? Ne! - Istina, ređe imamo odnose, ali svaki put je sve bolji i bolji - kaže jedna mama.
 
  Zlatne četrdesete
  Ove godine se ne nazivaju bez razloga zlatnim godinama. Žene su u top-formi, muškarci prepuni iskustva, neki prilično zadovoljni onim što su postigli, ali svi manje-više znaju šta mogu očekivati i dobiti od svojih partnera. U ovom periodu se javlja problem nesigurnosti, jer često osobe u četrdesetim godinama ne izgledaju savršeno. Mišići su se opustili, a osobe, uglavnom žene, više nisu zadovoljne svojim izgledom. Ali su dovoljno jake i izgrađene da u svojim mislima shvate da strast i prava ljubav igraju najveću ulogu u vođenje ljubavi. Za dobar seks važno je samopouzdanje, poverenje, ali i istraživanje, maštovitost i strast. Sve u svemu, nemojte se mnogo opterećivati i imajte na umu da seks s godinama postaje sve bolji.

  ČUDNI ZAKONI O SEKSU
  - U Budimpešti parovi koji vode ljubav po zakonu moraju da ugase svetla u stanu.
  - U Kolumbiji majka mora biti prisutna pri prvom polnom odnosu svoje ćerke.
  - Prevarena supruga u Hongkongu ima zakonsko pravo da ubije nevernog supruga, ali to sme učiniti jedino golim rukama. S druge strane, ženu s kojom ju je suprug prevario sme ubiti na bilo koji način.
  - U Nepalu, Bangladešu i Makaou ilegalno je gledati filmove koji prikazuju seksualni čin, a zabranjen je već i sam pogled na muške i ženske genitalije.
  - Guam, ostrvo u Pacifiku, zabranjuje ženama da se udaju ako su device. Postoje muškarci koji putuju zemljom i za platu razdevičuju devojke.
  - U gradu Ajdahu policajcima je zabranjeno da priđu autu i pokucaju na prozor, ukoliko se sumnja da u njemu postoje seksualne aktivnosti. Policajac mora tri puta iz svog auta da zatrubi i da sačeka otprilike dva minuta pre nego što izađe i ode do auta koji želi da prekontroliše.
  - U Montani je zabranjeno da žene igraju na stolovima u barovima ukoliko nemaju na sebi minimalno 1,4 kg odeće.
  - U Oregonu mužu je tokom vođenja ljubavi sa ženom zabranjeno da psuje, dok je žena slobodna da šapuće „prljave stvari" svom mužu na uho.
  - U Kaliforniji se preljuba kažnjava sa 1.000 dolara ili jednom godinom zatvora, dok je u Arkanzasu preljuba znatno jeftinija i kazna iznosi od 20 do 100 dolara.
  - U Bahreinu lekar može legalno da obavi ginekološki pregled, ali pri tom ne sme da gleda direktno u ženske genitalije. Pregled se zato radi pomoću ogledala.
  - U Indoneziji se masturbacija kažnjava smrću.
  - U Tremontonu ženama nije dopušten seks u kolima hitne pomoći, a za one koje su dovoljno neoprezne da ih uhvate u takvoj situaciji slede stroge kazne - optužba za nemoral i objavljivanje imena u novinama. Taj zakon ne važi za muškarce.
  - U Minesoti muškarcima nije dopušteno da vode ljubav ako su prethodno jeli crni ili beli luk.
  - U Alabami je zabranjeno prodavati igračke za seks, a dopuštene su samo u obrazovne svrhe.
  - Hoteli u Hejstingsu obavezni su da osiguraju svakom gostu spavaćicu, jer bračnim parovima nije dopušteno da vode ljubav goli.
  - Seks u automobilu dopušten je u Novom Meksiku, ali samo na privatnim imanjima.
  - U Londonu je ilegalno voditi ljubav na parkiranom motociklu.