Broj 33
Početna > Zanimljivosti > ZA SREĆAN BRAK

Feng šuijem do spasa u ljubavi

ZA SREĆAN BRAK

Ukoliko malo premestite stvari u vašem stanu, život će vam se promeniti. Zvuči nemoguće? Ukoliko niste zadovoljni ljubavnim životom, saznajte kako uz malo truda mnogo toga možete da promenite

Ukoliko stvorite kvalitetnije okruženje u kojem energija može nesmetano da teče, biće vam lakše da u život privučete ono što vam treba. To je pojednostavljena verzija principa na kojima se temelji feng šui, drevna istočnjačka veština, umetnost življenja u skladu sa našom okolinom.
 
  VELIKO ČIŠĆENJE
  Za početak napravite veliko čišćenje, iako ste to možda nedavno uradili. Bacite sve papiriće koji vam nisu potrebni, predmete koji su oštećeni, odeću koju niste nosili duže od godinu dana. Ne zaboravite na podrume ili tavane. Podrum je vaša podsvest, a tavan nadsvest i stanje u kojem su oni, deo je vas. Upravo zato se ne dvoumite previše oko nekih starih uspomena koje čuvate na tavanu, jer čuvajući njih, onemogućavate sebi da krenete dalje. Jugozapadni i zapadni deo vašeg doma su područje ljubavi. Ono što vam treba u njemu su zdrave biljke, par svećica, figurice dvoje zaljubljenih, par životinja koji u stvarnom životu simbolišu vernost, crvena lampa ili sveća. Ipak, ne preterujte sa simbolima, odaberite dva-tri i održavajte taj deo stana urednim. Brinite i za biljke, ukoliko se njen deo osuši, uklonite ga dijagonalnim rezom kako bi mogla nesmetano da raste i da se razvija.
 
  SPAVAĆA SOBA
  Ukoliko se krevet u spavaćoj sobi nalazi kod zida gde su i vrata, premestite ga. Time ćete sprečiti svađe s partnerom i negativne emocije u vezi. Pokušajte da izbegnete da vam krevet bude smešten direktno preko puta vrata. Najbolji položaj je dijagonalno u odnosu na vrata, tako da vazduh koji ulazi u sobu ne „udara” o postelju. Pobrinite se da vam spavaća soba služi isključivo za odmor, opuštanje i romantiku. Ne radite u njoj jer će vam uništiti senzualnu energiju. Ukoliko je spavaća soba spojena sa kupatilom ili su smeštene jedna pored druge, pobrinite se da su vrata kupatila uvek zatvorena, a daska na šolji uvek spuštena. Tako ćete izbeći širenje negativne energije u prostoru namenjenom vašem odmoru. Proverite koliko je stvari u vašem ljubavnom gnezdu upareno, odnosno koliko nije. Što više sparenih predmeta smestite u spavaću sobu, stvorićete više sparene energije, bilo da je reč o slikama ili posterima na zidu, svećama, cveću ili kutijama za nakit. Ne zaboravite da sve što držite u spavaćoj sobi treba da bude u paru.
 
  NAPRAVITE MESTA
  Da li u vašem životu ima mesta za drugu osobu? Ukoliko tražite partnera, napravite u svom domu mesta za tu osobu. Ostavite po koju praznu ladicu, pored kreveta s obe strane neka se nalaze noćne lampe, a prilaz krevetu bi trebalo da bude sa obe strane. Pošaljite jasnu poruku da u vašem domu ima mesta za dve duše.
 
  PATKICE
  Mandarinske patke su simbol vernosti i braka. Pošto pronađu svog partnera, ostaju s njim do kraja života. Upravo zato je statua ili slika s ovim slatkim bićima u paru idealan ukras za vaš dom. Osim patkica, za ovu svrhu će odlično poslužiti i divlje guske ili golubovi. Najbolje će biti ako su izrađeni od prozirnog ili ružičastog kvarca ili crvenog korala.
 
  PROMENITE BOJE
  Boja romantike je ružičasta, a boja strasti crvena. Naravno, to ne znači da celu sobu treba da okrečite u ružičasto. Po koji ružičasti jastuk, tepih i dve roze sveće učiniće svoje. Sa crvenom bojom ne treba preterivati. Ubacite li previše crvene u svoj životni prostor, to bi moglo da podstakne raznorazne rasprave i prepirke. Ako imate crvenu lampu ili sveću u jugozapadnom delu sobe, to će biti sasvim dovoljno.