Broj 33
Početna > Lepi i zdravi > ŠTA JEDU POZNATI

Dijeta Sofije Loren

ŠTA JEDU POZNATI

U svojoj osmoj deceniji, sa visinom od 173 centimetra i težinom od 60 kilograma Sofija i dalje zapanjuje publiku svojom ljubavlju prema makaronima. Tajna je jednostavna: ona ih priprema samo sa svežim paradajzom, bez sosa, sa sasvim malo maslinovog ulja. Druga tajna su male porcije. Međutim, kada isuviše pretera sa špagetima, onda drži trodnevnu dijetu

Italijanska i svetska filmska zvezda Sofija Loren pre godinu dana proglašena je, na osnovu rezultata jedne internet ankete, najlepšom zvezdom šou-biznisa. Zahvaljujući prirodnoj lepoti i mladalačkom izgledu, diva svetske kinematografije eliminisala je mnogo mlađe glumice i zauzela prvo mesto na listi. Tom prilikom, dobitnica Oskara za film „Ćoćara”, izjavila je da se tajna njene lepote krije u ljubavi prema životu, špagetima i kupanju u maslinovom ulju.

Tri dana dijete po Sofiji Loren

Dan prvi.
Doručak: 170 ml soka od pomorandže i tvrdo kuvano jaje.
Ručak: salata od bilo kog povrća sa 60 grama sitno iseckanog ćurećeg mesa na štapiće i posnim sirom sa lisnatom salatom.
Večera: 115 grama makarona sa račićima, salata od spanaća sa niskokaloričnim začinom, jedna jabuka.

Dan drugi.
Doručak: šolja žitarica, krupno mlevenih, sa posnim mlekom.
Ručak: salata od svežeg voća i pola šolje posnog kravljeg sira.
Večera: 115 grama špageta sa ćurećim ćufticama, zelena salata, jedna kruška.

Dan treći:
Doručak: pola perece sa posnim sirom.
Ručak: 115 grama kuvane piletine sa listovima zelene salate.
Večera: 170 grama lazanja sa nemasnim sirom, velika salata od različitog zeleniša, začinjena maslinovim uljem, dve breskve.

Komentar nutricioniste
U ovoj dijeti ima oko 800-1000 kalorija dnevno, što se ne razlikuje od mnogih drugih dijeta. Makaroni, napravljeni od tvrdih sorti pšenice, izazivaju osećaj sitosti, što znači da su pogodni za dane dijete.