Broj 33
Početna > Zanimljivosti > SIMBOL ŽENSTVENOSTI

Grudi - večni predmet obožavanja

SIMBOL ŽENSTVENOSTI

Velike ili male, skrivene ili otkrivene, grudi su predmet divljenja koji ne prestaje da pali mušku maštu

Muškarci obožavaju grudi svih veličina. Prema nekim statistikama, dva odsto muškaraca voli male grudi. Male dvojke voli četiri odsto, a za solidnu trojku odlučilo se njih 32 odsto. Četvorku preferira nešto veći broj muškaraca, njih 38 odsto. S peticom bi bilo zadovoljno 19 odsto muškaraca, a tri odsto vrlo rado bi se izgubilo u šestici.

Grudi kao lek
Bez obzira na veličinu, svi oni će rado zuriti u par najprimamljivijih ženskih atributa. Gledanje opravdava i jedno zanimljivo istraživanje s pomalo seksističkim zaključkom. Prema tom istraživanju, gledanje u ženske grudi blagotvorno utiče na zdravlje muškaraca, a može im čak i produžiti život. Tako bar tvrde nemački naučnici koji su ispitivali 200 muškarca i došli do zaključka kako desetominutno gledanje u ženske grudi ima isti učinak kao i pola sata gimnastike. Muškarcima koji posmatraju ženske grudi snižava se krvni pritisak i opasnost od srčanih oboljenja. Osim navodnog izuzetnog uticaja na zdravlje, ženske grudi podsvesno su i podsetnik na vreme kada su muškarci bezbrižno uživali, na majčinim grudima zaštićeni od celog sveta. One su simbol plodnosti, ženstvenosti, erogena zona koja raspaljuje muškarce i žene podjednako.

Kategorizacija grudi
Italijanski seksolog Pjero Lorenconi tvrdi da veličina i oblik grudi ženama definiše ličnost, baš kao i astrološki znaci. Lorenconi je napravio celu kategorizaciju različitih tipova dojki, nazvavši ih prema voću, a na temelju njih muškarac može znati osnovne crte karaktera „ponosne vlasnice".
Kategorizacija počinje s dinjama - žene koje imaju vrlo velike i okrugle grudi su razmažene, sklone gojenju i ne vole seks. Grudi u obliku limuna označavaju ženu punu životne energije i humora. Ovalne grudi slične ananasu, znak su romantike, vernosti i inteligencije. Žene koje imaju grudi u obliku grejpfruta takođe nisu sklone dobrom seksu, kao ni one čije grudi liče na pomorandže, a koje su sklone razgovorima i vezi. Žene s malim grudima nalik višnjama opisao je kao duhovite i inteligentne žene koje su uvek spremne za seks.

Kako razlikovati prave od veštačkih grudi!
Hteli to neki da priznaju ili ne, velike grudi uvek zaokupljaju pažnju. Većina muškaraca voli, ako ništa drugo, da ih gleda, ali ima i žena koje će rado pohvaliti dekolte neke dame. Ali, kako saznati jesu li grudi prave ili se radi o silikonima?
-Prirodne grudi najčešće nisu savršeno okrugle, pa nisu identične. Za razliku od pravih, veštačke grudi će stajati na mestu bez obzira na to kako se žena pomera i ostaju istog oblika, umesto da se spljošte, kada žena leži ili kada se rasteže. Ako su prave, kada se sagne, otići će prema dole.
- Lažne grudi prkose sili gravitacije i zbog toga izgledaju poput balona koji su uvek u vazduhu. Silikoni ih čine okruglima od samog vrha, dok prave grudi prate prirodnu zakrivljenu liniju.
- Prirodne grudi uglavnom se sastoje od masnog tkiva i zbog toga su mekane pa poskakuju pri kretanju. Ako vam se, kada ih dodirnete, čini da stiskate čvrsti mišić, najverovatnije je reč o silikonima.
- Treba znati i to da se grudi obično nalaze u visini pazuha. Međutim, ako je implantacija silikona loše napravljena, grudi mogu stajati previsoko, kao da su ženi za bradu pričvršćene dve sprave za plutanje.
- Da biste saznali da li se radi o pravim ili lažnim grudima, napravite mali test: ako vaša šaka stane između grudi, verovatno su lažne. Prave grudi bi stajale prirodnije, odnosno dojke bi bile bliže jedna drugoj.
- Kako starimo, koža se rasteže, a to može ostaviti vidljive blage crvene linije. Isto se može dogoditi i nakon operacije. Ako je žena preterala s uvećanjem grudi, možda ćete uočiti znake rastezanja.
- Bradavice takođe mogu odati o kakvim se grudima radi. Nakon loše obavljene operacije mogu se nalaziti previsoko, prenisko ili se može dogoditi da ne idu na istu stranu.

Autor: Suzana Stanarević