Broj 32
Početna > Trpeza > MADONINA DIJETA

Šta jedu poznati

MADONINA DIJETA

Kraljica popa Madona ne pije alkohol, svakodnevno trenira jogu i striktno vodi računa o ishrani. Napor se isplati! Visoka je 1,63 metra, ima samo 51 kilogram, mišićave ruke, ravan stomak i čvrste butine. Madona naporno trenira da bi postigla željeni izgled, ali s vremena na vreme, ona upražnjava i kratku makrobiotičku dijetu

Madona izgleda uvek gotovo savršeno zahvaljujući svakodnevnom bavljenju jogom, džogiranjem i vežbanjem u teretani. Ali, ne samo to. Ona ne zanemaruje ni važnost ishrane, tako da, kada je to potrebno, pribegava dijetama. Madonina dijeta se bazira na celom zrnu žitarica koje se konzumira sirovo, zgnječeno ili u obliku brašna. Ono se jede zajedno sa manjim količinama lešnika, oraha, semenki, voća i povrća. Ako želite da primenite Madonin program tokom jedne nedelje (ne duže jer je moguće da dođe do neželjenih posledica), pridržavajte se sledećeg saveta najveće pop ikone današnjice: „Svaki zalogaj sažvaćem oko 50 puta jer je to garancija da neću imati problema sa probavom!" Da bi izgledala seksepilno u uskoj garderobi, Madona svakodnevno vozi bicikl. Nije lako biti Madona! Rej Kibartas, njen lični nutricionista, sastavio je za nju izbalansiranu dijetu. Osnovni principi dijete su: za doručak, ručak i večeru paziti da se u istom odnosu unose masti, belančevine i ugljeni hidrati i to u proporciji 30:30:40; ugljeni hidrati treba da budu složeni (povrće, voće) a ne skrobni (makaroni, hleb, krompir, griz). Pri tom, masti su obavezne, smanjuju osećaj gladi i daju snagu. Porcija belančevina treba da bude veličine pesnice, a ugljenih hidrata dva puta više. Što se tiče ulja za pripremu jela, dozvoljeno je samo nekoliko kapi, dok je kofein potpuno zabranjen.


Kako se hrani Madona

Doručak: prženica od dva belanca, jedno kuvano jaje, jabuka, pomorandža ili breskva.
Ručak: parče hleba od krupno mlevenog brašna, belo meso (ćureće ili pileće) premazano majonezom.
Večera: porcija belančevina (riba, piletina, posna govedina), mnogo povrća, malo makarona i pola blago zapečenog krompira.

Komentar
„Madonin jelovnik je pažljivo izbalansirana dijeta, u koju je uključeno sve što je potrebno za normalno funkcionisanje organizma. Gastronomski program je samo jedan deo ukupnog medicinskog tretmana koji podrazumeva i intenzivno fizičko opterećenje u vidu vežbanja."

„Svaki zalogaj sažvaćem oko 50 puta jer je to garancija da neću imati problema sa probavom!"