Broj 32
Početna > Zanimljivosti > KUHINJA ZA SVAKI ZNAK

Astrološko uređenje stana

KUHINJA ZA SVAKI ZNAK

Zvezde imaju veliki uticaj na naš životni stil i od njih zavisi na koji način ćemo urediti prostor u kom kuvamo i jedemo

Ovnovi ne vole pretrpane prostore pa je njihova kuhinja jednostavno, funkcionalno, ali udobno nameštena. Dominiraju prirodni, topli materijali, poput drveta, kao i crveni ili narandžasti tonovi. Oni vole neobične kombinacije pa uz najmoderniji šporet ima mesta i za prastari električni mikser.
Gurmanima Bikovima kuhinja je najvažnija prostorija u stanu. Prostrana je, savršeno nameštena i ispunjena najmodernijim aparatima i pomagalima, među kojima se obavezno nalazi i poseban frižider za njihovu zbirku vina. Ugodnoj atmosferi doprinosi veliki gostinski sto i stolnjaci od lana i cvetnih motiva.
Kako Blizanci ne podnose nikakva ograničenja, njihova kuhinja je prostrana, svetla i prozračna. Zahvaljujući velikim prozorima i zidovima obojenim u žuto ili narandžasto, ona kao da je uvek okupana suncem.
Kuhinja Rakovima ne služi samo za kuvanje nego je glavno okupljalište porodice i prijatelja. Samo manji deo nameštaja, sudova i pribora je nov, a veći je nasleđen, pa u kuhinji često vlada stilski haos. Na stolicama su obavezni jastuci, a iznad stola fotografije koje podsećaju na prošla vremena.
Lavovi obožavaju luksuz pa im je kuhinja vrhunski kvalitetna, ali i vrhunski skupa. Kuhinjski elementi su klasičnog oblika od masivnog drveta, a kako obožavaju ogledala, često njima ukrašavaju i kuhinju. Uživaju u dekorisanju stola pa su stolnjaci, svećnjaci i cveće deo njihove svakodnevice.
Device, zaljubljene u prirodu i red, najbolje se osećaju u savršeno organizovanim i urednim kuhinjama. U kuhinjskim elementima vlada savršen red pa je i najmanja sitnica na svom mestu. Pod njihove kuhinje često je crvenosmeđe boje, a zidovi, obavezne pamučne zavese i tepisi su u svetlim zemljanim tonovima.
Kuhinja Vaga, osoba s izraženim osećajem za lepo, izgleda kao da je preslikana iz nekog magazina za uređenje prostora. Prostor je elegantan i harmoničan. U kuhinji je obavezan barem jedan komad nameštaja ili pribora s potpisom poznatog dizajnera, kao i zelenilo, biljke ili cvetni aranžmani.
Kuhinja ekstravagantnih Škorpija je u japanskom stilu. Nameštaj je jednostavnih i pročišćenih formi. Dominiraju crvena, bela i crna boja. Detalji su od egzotičnog drveta, posebno bambusa. U kuhinji se uvek nađe mesta za po koju zbirku orhideja.
Kuhinja svetskih putnika Strelaca uređena je u minimalističkom stilu. U njoj se nalazi samo ono što je neophodno, a što je ujedno i ono najmodernije i najluksuznije. Ipak, njihova kuhinja ne deluje prazno jer mnogi od brojnih predmeta doneseni s putovanja po celom svetu završe baš u njoj.
Kuhinja realističnih Jaraca je klasična, funkcionalna i praktična. U njoj je sve, od nameštaja do pomagala od kvalitetnih prirodnih materijala, bezvremenskog, večnog dizajna. Obavezan je i regal s knjigama o hrani i kuvari.
Kreativnim i originalnim Vodolijama najviše odgovara kuhinja u haj-tek stilu. Prostrana je, savršeno osvetljena i minimalistički nameštena. Kuhinjski elementi i aparati su poslednji krik tehnologije. Mnogo pribora i sudova je od plastike neobičnih oblika i jarkih boja.
U kuhinji Riba oseća se zaljubljenost u leto, more i sunce. Uređena je u mediteranskom stilu, a zidovi ako nisu svetloplavi, onda su sigurno boje listića mimoze ili boje sunca. Na sudovima i posebno na ukrasima dominiraju morski motivi.