Broj 32
Početna > Intervju > KAVALIJEVA MUZA

Sanja Papić

KAVALIJEVA MUZA

Sanja Papić otkriva da je kod muškarca najviše privlači dobar parfem i energija kojom zrači, kako je zavolela haljine, u čemu se oseća najudobnije i zašto nezlečivo voli šoping

Mis Srbije i Crne Gore 2002. godine Sanja Papić, koju je Roberto Kavali proglasio svojom muzom, trenutno radi kataloge, revije, a često je i u ulozi voditelja. Sanja je 2003. godine, za koju kaže da je bila presudna u njenom životu, učestvovala na izboru za mis sveta u Panami, dok je na izboru za mis Evrope u Parizu izabrana za drugu pratilju. Ona je internacionalni ambasador firme „Omega” uz Nikol Kidman, Mihaela Šumahera i Sindi Kraford.
  Očekuju je brojna putovanja, jer postaje PR Megatrend univerziteta, na kojem je diplomirala na Geoekonomskom fakultetu i upisala poslediplomske studije. Na sceni će ostati dok je to bude ispunjavalo a, kako kaže, ušla je i u diplomatske krugove. Održala je govor u Ambasadi Grčke povodom Božića, a otvorila je i izložbu ambasadora Japana.
  Kako bi opisala svoj stil oblačenja?
  Volim ženstvenu liniju, haljinice, vesele boje i lepe materijale. Atraktivne, ali ne i vulgarne odevne kombinacije. Leti volim da nosim lepršave materijale u veselim bojama.
  Koliko posao utiče na tvoj stil?
  Svakako da sam izgradila svoj stil, s obzirom na to da pratim modu. Prisutna sam i na modnoj pisti. U poslednje vreme radim samo modele koji su po mom ukusu, ali nekada sam nosila i ono što mi se nije dopadalo.
  Da li imaš omiljenog modnog dizajnera?
  Naravno, to je Roberto Kavali. Ja sam se zaljubila i u modu i u modnu pistu gledajući njegove revije. Imala sam privilegiju i da radim za njega. Proglasio me je svojom muzom.
  Čije mišljenje ti je najbitnije pri odabiru garderobe?
  Od malih nogu sam gradila stil uz majku. Sa njom idem u kupovinu. Međutim, bilo je i modnih lutanja. Mama je uvek bila tu da kaže - „Ma, možda ne", ali me je puštala, tako da sa njom uvek volim da se konsultujem. Volim da čujem mišljenja ljudi koji me poznaju, jer njihov sud cenim i poštujem.
  U čemu se osećaš najudobnije?
  U štiklama. Od svoje 14. godine nosim štikle zbog posla, ali mi to nikada nije smetalo. Mislim da štikle daju i osećaj samopouzdanja i baš se osećam prijatno u njima. Takođe, sa titulom mis, otkrila sam ljubav prema haljinicama. Volim i dobre pantalone, ali leti radije nosim haljinu ili šorts.
  Koliko ti je bitno da se osoba sa kojom si u vezi lepo oblači?
  Nisam neko ko prati trendove po svaku cenu i mislim da svaki čovek treba da nosi ono u čemu se najbolje oseća. Prvo primetim energiju kojom zrači. Volim kada muškarac ima dobar parfem. Ono što primećujem na prvi pogled je da li je uredan. Dopada mi se kada je on u dobrom odelu, a što se tiče ležernog stila, tu volim da ostane dosledan sebi.
  Kako održavaš vitku liniju?
  Pijem dosta tečnosti. Dvanaest godina sam se aktivno bavila, prvo džez baletom, a zatim i šou-densom. Prestala sam jer nisam imala vremena da se time bavim profesionalno. Međutim, ostala je kultura vežbanja. Ne vežbam redovno i ne idem u teretanu. Imam vežbe koje radim kod kuće, ali voda je sjajan recept, kako za ten, tako i za vitku liniju. Ona je eliksir mladosti i zdravlja.
  Šta misliš o trendu estetskih korekcija na telu?
  Ne podržavam estetske korekcije, jer mislim da je to prevazišlo svaku granicu. To više nije stvar potrebe, već trenda koji će proći. Sve što je preterano nije lepo. Strašno je da devojčice od 13 godina žele da idu na plastične operacije. Ja sam uvek za promene, ali one koje se mogu sigurno vratiti na staro, kao na primer promena boje kose ili nadogradnja noktiju.
  Kako neguješ kosu?
  Kosu mi već više od godinu dana neguje Boris Obreški. Sve promene radimo zajedno, i boje kose i frizure.
  Koji parfem koristiš?
  Trenutno koristim „Roberto Cavalli - serpentine" i „Dior Addict 2" koji je sjajan letnji parfem.
  Koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za izlazak?
  Mnogo. Boris je uvek tu, i kada se spremam za izlazak, i kada imam snimanja, a to zahteva dosta vremena. Šminkam se minimalno, naročito u letnjem periodu, jer ne trpim puno šminke na licu zbog vrućine. Što se tiče garderobe, mislim da imam isti problem kao i sve žene. Iako nam je orman prepun stvari, često zaključimo da nemamo šta da obučemo. Zato prođe dosta vremena dok ne napravim pravu odevnu kombinaciju.
  Da li si od onih koje uživaju u kupovini?
  Da, apsolutno. Najčešće idem sa mamom. Mi uvek kažemo da su naša druženja ponekad i pogubna, s obzirom na to da ne postoji kafa koju smo popile, a da nismo svratile do prodavnice da nešto kupimo. Obožavamo šoping. Volim lepe stvari i primetila sam da često biram stvari koje liče jedna na drugu. Ponekad eksperimentišem sa bojama, a volim i kvalitetne materijale. Mislim da neizlečivo volim šoping.
  Šta, po tebi, daje pečat tvom izgledu?
  Nešto što zaista volim jeste puno nakita. Volim upadljiv nakit, i zlatan i srebrni. Zlato sam dugo izbegavala i nisam ga volela da bih shvatila da uz moj ten i kosu ide lepo. Trenutno imam dugu plavu kosu, ali često menjam i boju i dužinu. Izuzetno vodim računa o noktima i to primećujem i na drugim ženama. Uredna kosa i nokti su nešto što se prvo primeti na svakoj ženi. Ipak, moj najveći lični pečat je osmeh.
  Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
  Nikol Kidman, koja je uskladila svoj stil sa onim što ona zaista jeste.
 
autor: Milica Stojanović