Broj 307
Početna > Prica > Unuci su najveća radost

Superbake

Unuci su najveća radost

Uspešne su u svom poslu i imaju zavidne karijere, ali ove pevačice, glumice i voditeljke mogu da ponesu i epitet najlepših baka na javnoj sceni
Neda Ukraden 
„Desetomesečne unuke Neda i Aleksandra su moja najveća radost u životu. Njihovim dolaskom na svet, mojoj sreći nema kraja. Aleksandra je progovorila, a prva reč joj je bila 'baba', čime me je kupila na poseban način. Nedinu prvu reč još čekamo. Unuke su mi ulepšale život i trudim se da im budem najbolja baka na svetu. One su centar svih naših radosti i sreća koju su unele u naš dom je neprocenjiva." 
Merima Njegomir
Krajem 2011. godine baka je postala pevačica narodne muzike Merima Njegomir. Njena najmlađa ćerka Jelena rodila je sina, koji je novopečenoj baki ujedno bio i najlepši novogodišnji poklon. „Ovo je moje prvo unuče i predivan je osećaj biti baka. Moraću da nagovorim i svoje ostalo troje dece da porade na tome kako bih imala što više unuka i uživala sa njima. Nadam se da će mi se ta želja uskoro ispuniti." 
Ljiljana Blagojević
Glumica Ljiljana Blagojević u junu 2011. godine postala je baka devojčice Mione.  „Fenomenalno sam se snašla u ulozi bake. Nikad se bolje nisam osećala. Zaista uživam u svakom trenutku provedenom s Mionom. Ona je divna. Uostalom, svako dete je divno, jer nam deca daruju neizmernu radost. Ljubav između bake i unuke je ona koja podrazumeva samo ljubav. Uzajamno davanje i primanje te divne emocije. Ali ne podrazumeva i odgovornost koja je poznata samo roditeljima i baš zato je lepo biti baka."
Snežana Savić 
Pre skoro dve godine baka je postala i jedna od najlepših srpskih glumica i pevačica Snežana Savić. Njena ćerka Anita Lazić dobila je ćerku Ninu, a poznata umetnica svaki slobodan trenutak provodi sa svojom mezimicom. „Opčinjena sam ulogom bake, ne mogu ni da vam opišem koliko mi to znači biti sa mojom unukom, držati je u naručju, trčati za njom, i slušati kako me zove: 'Sežo, Sežo, Sežana'".

Ana Bekuta 
Baka je vrlo rano postala i pevačica narodne muzike Ana Bekuta. Kada joj se rodio unuk Branko, popularna folkerka je imala samo 39 godina, a kasnije je dobila i unuku Sonju. Ana, koja je sina jedinca Igora rodila godinu dana pre punoletstva, kaže da joj unuci uvek izmame osmeh. „Uživam u deci! Čini mi se da i oni uživaju sa mnom, što je mnogo važnije. Trudim se da budem tolerantna i da ih ne gušim, da im ispunim poneku sitnu želju za koju njihovi roditelji nemaju vremena. Divno je saznanje da moje dete, kada mene jednog dana više ne bude, nikada neće biti samo. Unuci su moj izvor radosti i kruna mog života."
Svetlana Kitić
Najbolja svetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić može da ponese i titulu najzgodnije bake. Njen sin Nikola postao je prošle godine otac, a Ceca kaže da joj osmesi njenog unuka Gorana predstavljaju veliko zadovoljstvo. „Presrećna sam što sam baka, to je, zaista, neverovatno iskustvo. Osmesi mog unuka i uživanje u njegovom odrastanju predstavljaju mi pravo zadovoljstvo. Koliko deca doprinesu da majka postane plemenita, tako unuk, čini mi se, probudi taj isti osećaj koji je još intenzivniji."
Verica Rakočević
Poznata dizajnerka Verica Rakočević ima unuke Luku, Mateju i Simona koje joj je podarila ćerka Elena. „Iako kažu da se unuci vole više od dece, kod mene to nije slučaj. Unuci su deca moje dece, a meni je ipak najdraže kada vidim kako su moja deca uspela u nečemu što im je bitno u životu. Nisam klasična baka koja je od rođenja stalno sa svojim unucima. Sama sam odgojila svoju decu, a s unucima samo mogu da se družim i igram jer verujem u poslovicu: 'Da su babe za malu decu, one bi ih i rađale'".
Ljiljana Stjepanović
„Unuka Ksenija je moja opsesija, u najlepšem smislu te reči. To je milo, ljupko, lepo vaspitano i vrlo talentovano dete. Ona je već sa godinu i po dana počela da gleda predstave, dolazila na probe. Od najranijeg detinjstva je znala da se ponaša i bila dete koje je bogomdano za kulturu i za glumački posao. Ksenija ima i temperament, radoznalost koju sam i sama imala kao dete, ali je, za razliku od mene, mnogo samouverenija, što mi se mnogo dopada."
Unuci su uneli veliku radost i u život Dragice Radosavljević Cakane, koja je trostruka baka, a glumica Jelica Sretenović dobila je unuka Miloša u 42. godini
Za jednu od najlepših i najmlađih baka na javnoj sceni važi i TV voditeljka Marina Rajević Savić, koja je prošle godine postala baka Andreja.
Najmlađa baka na srpskoj estradi je pevačica Stojanka Novaković Stoja. Poznata folkerka dobila je unuka u 34. godini. Stojin sin Milan je u 17. godini dobio ćerku Milicu, a isto toliko godina je imala i pevačica kada ga je rodila.
M. P.