Broj 307
Početna > Lepi i zdravi > Priroda leči i najteža oboljenja

Kuća vašeg zdravlja

Priroda leči i najteža oboljenja

Da moć lekovitog bilja i preparati iz prirode pozitivno utiču na zdravlje i pomažu da se izleče čak i najteže bolesti, potvrđuju i mnogi stručnjaci. Među njima je i dr Virdžinija Faur koja već više od trideset godina istražuje moć lekovitog bilja. Kao fitotoerapeut svetskog glasa, osnivač je i Laboratorije „Favisan" u Lugošu (Rumunija), u kojoj se pod njenim nadzorom proizvodi više od 500 biljnih preparata  (na bazi meda, polena, propolisa, žitarica, esencijalnih ulja...). Prirodnom medicinom, dr Faur je počela da se bavi sedamdesetih godina prošlog veka.

Kako je sve počelo

- Bila sam pri kraju studija kada se jedna moja prijateljica teško razbolela. Tada sam počela da tragam i za pomoćnim lekovitim sredstvima, van dometa klasične medicine. Kada sam videla korist prirodnog načina lečenja, uz medicinske terapije, posvetila sam život istraživanjima lekova iz prirode - kaže Virdžinija Faur, član Međunarodnog farmacetskog udruženja od 1994. godine, koja ima više od 100 patenata u oblasti prirodnih preparata. 

Protiv tumora i karcinoma 

Peparati „favisan" izrađeni su po najnovijim metodama fitoterapije i postigli su odlične rezultate u slučajevima karcinoma jetre, debelog creva i pluća. Pokazalo se da su delotvorni čak i u slučajevima kada je došlo do metastaza. Mogu da se primenjuju uz postojeću medicinsku terapiju, jer deluju potpuno prirodno i pomažu da se organizam izbori sa bolešću. Proizvode se od biljaka prikupljenih sa polja netretiranih herbicidima tako da kad se koriste ne postoji mogućnost da u organizam dospeju otrovi koji su uzročnici brojnih bolesti. U proizvodnji „favisan" preparata stručnjaci ove laboratorije koriste i znanje i iskustvo stručnjaka s Kube, iz Južne Amerike i evropskih centara. Složen hemijski sastav biljaka koje imaju od dva do tri, pa i do 40 identifikovanih lekovitih elemenata u slučaju pojedinih vrsta, objašnjava terapeutsko delovanje jedne biljke u slučaju različitih bolesti.