Broj 307
Početna > Zanimljivosti > Nije vaš posao najgori

Najlošija zanimanja

Nije vaš posao najgori

Sledeći put kada se budete žalili na svoj posao, setite se zanimanja koja najviše mrzimo na svetu. Ako ništa drugo, biće vam lakše

Služba za korisnike 

„Dobar dan, ovde Smorko Smorić, kako mogu da vam ne pomognem?!", bila bi jedina iskrena rečenica službe za korisnike. Jer, oni retko zaista znaju u čemu je problem. I kako ga rešiti, u što kraćem roku. Posle nekoliko desetina minuta na čekanju najverovatnije će vas uputiti na kolegu, a on na drugog kolegu i tako unedogled. Prebacivaće lopticu s jednog na drugog, vama će skakati po živcima sve dok ne izgorite kao licna i prekinete vezu. Naravno, vaš problem neće biti rešen.

Policajac 

Oni su poznati i kao: panduri, pajkani, murija i još mnogo ne tako lepih nadimaka vezuje se za njih. Otkad postoje, oni su predmet opšte sprdnje. U to ste se uverili čitajući na hiljade viceva na njihov račun. Slažemo se, njihov posao nije sjajan, regulišu saobraćaj na raskrsnici gde, razume se, samo naprave još veći haos, pa ih onda čeka vređanje vozača, pišu kazne i rade ostale neinspirativne poslove koje ni sami ne vole. Hajde da im ne dodajemo so na ranu.

Telefonska prodaja 

Nedelja popodne, zvoni telefon, a vi ozarenog lica dižete slušalicu, očekujući potencijalnog momka i poziv na sudar. Kad ono, čujete ljubazan glas s druge strane žice koji vas još ljubaznije obaveštava o izuzetnoj ponudi nečega što vam savršeno ne treba. Od sveg srca želimo tim ljudima da što pre ubodu sedmicu na lotou i spuste slušalicu. Zauvek.

Političar 

U većini slučajeva idu nam na ganglije, živcira nas njihova ambicioznost, ogromni apetit za bolji nameštaj, platu, auto, stan, moć, kontrolu... Danas ih ima toliko da više ne znamo ni ko kome pripada i šta nam je obećano. Jer, obećanja se najbrže zaboravljaju!

Trgovac od vrata do vrata 

Novi usisivač, tepih, dušek za krevet, magneti za bolju cirkulaciju, jastuci, posteljina i prečišćivač vode samo su neke od glupih stvari koje se nalaze na dosadnom meniju trgovaca. Njihov posao je da nas iritiraju napornim ubeđivanjima zašto je baš taj i taj proizvod neophodan za kuću. Molimo vas, pronađite život. I živite ga, ne smetajte nama koji ne znamo kud ćemo pre kada nam legne plata. Hvala unapred!

Službenik na šalteru 

Tek za šalterom zapravo shvatite da se zovete „Sledeći" ili „Broj 256". Vaša pojava pred bićem s druge strane stakla služi samo za dvosekundno upoređivanje sa fotografijom iz lične karte. Osim ako dotične gospođe ili gospođice ne ispijaju kafu, ne pate od manjka sna i glavobolje ili teških ljubavnih problema koji ih bacaju u duboku depresiju. Jer, u tom slučaju, budite zahvalni Bogu ako stojite u redu samo dva sata. Njihovo raspoloženje, naravno, diktira i njihovu brzinu. Osim toga, vi ne postojite. 

Anketar

Bilo da vas zovu ili vam kucaju na vrata, anketari univerzalno boluju od poremećaja računanja vremena. Koliko god da vam kažu da će anketa trajati, pomnožite te minute s nekim brojem većim od tri (što više to bolje) i dobićete približno trajanje torture nebuloznih i glupih pitanja. U redu, znamo da se kaže da ne postoje glupa pitanja, već samo glupi odgovori, ali kada čujete njihova, brzo ćete se uveriti u suprotno.

 

Pripremila: M.P.