Broj 306
Početna > Intervju > Tanja Rađenović

Moj stil

Tanja Rađenović

Jedno od najlepših lica Nacionalnog dnevnika TV Pink kaže da je stil formirala po ugledu na mamu, da za nju džins nikada neće izaći iz mode i da obuću drži na 20 polica

Kako biste opisali svoj modni stil? 

To bi bila neka sportska elegancija. U mom garderoberu dominiraju farmerice, majice i sakoi. Važno mi je da garderoba bude dobrog kroja i kvalitetnih materijala. Leti sam uglavnom u haljinama svih krojeva i dužina, a džempere i različite modele džinsa nosim kada je hladno. Košulje nosim retko jer se u njima ne osećam udobno, ali pamučnih majica svih boja i krojeva imam puno.

Da li je bitnije biti u trendu ili negovati sopstveni stil? 

Bez autentičnosti nema ni stila. Sigurno da je najvažnije biti svoj i trend koristiti samo kao dopunu sopstvenog stila.

Jeste li imali uzore tokom formiranja svog stila odevanja? 

Kao i sve devojčice, ugledala sam se na mamu, koja je i danas dama od stila, a po prirodi posla sarađujem sa stilistima i kostimografima pa u hodu ispravljam eventualne stilske greške.

Šta, po vama, nikada neće izaći iz mode?

Džins nikada neće biti aut. Mnogi bi odmah pomislili na malu crnu haljinu, ali danas se štošta zove malom crnom haljinom pa tako često na našim devojkama i ženama izgleda jeftino. Zato ja imam jednu, ali za sve prilike vrednu malu crnu haljinu. Za ključne komade garderobe treba izdvojiti više novca i pažljivo odabrati pravi.

Postoji li idealna kombinacija koju biste mogli da nosite od jutra do večeri? 

Haljina na preklop Dajane fon Firstenberg i čizme s visokom potpeticom ili recimo dugačka suknja, atlet majica, kožna jakna i trenutno moje omiljene Riplej čizme sa nitnama.

U čemu se osećate najležernije?

U udobnom džinsu, džemperu i ag čizmama.

Preferirate li visoke potpetice ili ravnu obuću?

Moja obuća smeštena je na 20 polica. Nosim sve, ali više je obuće s visokim potpeticama. Zimi sam češće u ravnom, a kada je lepo vreme, ne silazim sa štikli. 

Bez čega vaš garderober ne bi bio kompletan?

Bez crnog Filip Plejn kaputa s krznenim okovratnikom. Drago mi je što je koža ponovo u modi pa sam obogatila garderober s nekoliko komada. Volim i velike torbe i efektno prstenje.

Posvećujete li pažnju modnim detaljima i volite li da nosite nakit?

Rado kupujem nakit, posebno mi se dopadaju glomazne ogrlice koje su sad u trendu.

Kom triku pribegavate kad želite da zablistate, a nemate puno vremena za spremanje?

Uvek šminkerima i frizerima TV Pinka i na tome im beskrajno hvala. Pošto odlično poznaju moju kosu i lice, za 15 minuta sam kao nova.

Postoje li neka modna pravila kojih se uvek pridržavate?

Manje je više. Ne eksperimentišem previše. Nosim dobre krojeve, uglavnom pastelne tonove, crnu, sivu i belu. 

Od početka karijere zaštitni znak vam je plava kosa. Poželite li nekad da promenite boju ili barem da je skratite? 

Kada sam počinjala, imala sam baš kratku plavu kosu. Često sam menjala dužinu, sa šiškama ili bez njih. Kratko vreme sam, pre sedam-osam godina, bila brineta, a pre mesec dana sam vratila svoju prirodnu plavu boju kose. Komentari su pozitivni i meni se baš sviđa kako mi stoji. 

Da li ste pristalica zdravog načina života i koliko vremena posvećujete nezi i vežbanju? 

Ljuta sam na sebe jer od septembra ne idem na vežbe i pod izgovorom zime i slava ne pridržavam se saveta moje nutricionistikinje. Nisam se ugojila ali ne stoji baš sve onako kako bi trebalo. Iako sam već bila na skijanju, to nije dovoljno da bi se održavala forma, tako da koristim ovu priliku da obećam da od ponedeljka ponovo krećem na fitnes i brojim kalorije. 

Maja Čanović

Foto: TV Pink