Broj 305
Početna > Zanimljivosti > Pokažite svoju ljubav

Neverbalna komunikacija

Pokažite svoju ljubav

Kada kažete „volim te", to je savršen način da pokažete nekome šta osećate prema njemu, ali ponekad dela govore više od reči

Jedan od najboljih načina da pokažete muškarcu da vam je važan jeste da ga pažljivo slušate i razgovarate sa njim o stvarima koje ga zanimaju. Bilo da je u pitanju nežna reč, usluga ili pružanje oslonca, vaše saosećanje s partnerom pružiće mu utisak da je voljen i zaštićen. Saosećajući s voljenom osobom, dajemo joj do znanja da je u redu da bude ranjiva i da pravi greške.

 

Lep gest ili poklon

S obzirom na to da je većina muškaraca loša u izražavanju ljubavi putem reči, oni se radije opredeljuju da svoja osećanja pokažu lepim gestom ili poklonom, pa isto učinite i vi. Možete partneru kupiti knjigu o kojoj već duže vreme priča ili karte za projekciju filma za koji znate da bi mu se dopao, a možete ga iznenaditi i ukusnim obrokom.

Poljubac bez povoda

Oko 75 odsto komunikacije među ljudima odvija se na neverbalnom nivou, pa zato mimika i pokreti tela govore više od onoga što želimo da kažemo. U različitim situacijama podarite vašem muškarcu zagrljaj ili poljubac, za koji vam nije potreban poseban povod.

Uzvratite osmeh 

Ljubav se najbolje održava i raste ako je obostrana, pa zato, ako želite da pošaljete ljubav, morate znati i da je primite. Ako vam partner kaže da vas voli, uzvratite mu, isto učinite i ako je zagrljaj ili osmeh u pitanju. 

Ž. M.