Broj 304
Početna > Intervju > Iskrenost je moj adut

Vanja Grbić

Iskrenost je moj adut

Vladimir Vanja Grbić, koji je već 12 godina u srećnom braku sa suprugom Sarom, otkriva tajnu uspešnih veza i tvrdi da je kod žena zagarantovan uspeh ukoliko je muškarac pre svega iskren, posvećen i odlučan

Indi vas je pitala: „Koliko vam je važna ljubavna prošlost žene s kojom ste?"

Kada stupite u emotivnu vezu s jednom osobom, prihvatate sve što je deo nje. Njenu prošlost ne možete da izbrišete ili promenite i ne bi trebalo to da radite jer to onda nije pravi odnos, već licemerstvo.  

Da li i vi verujete da su muškarci s Marsa a žene s Venere?

Istina je da su muškarci i žene različiti, zato što nam je pre svega način razmišljanja drugačiji, takvi smo stvoreni. Dešava se često da tamo gde muškarac napravi propust, žena upravo o tome najviše razmišlja. Verujem, međutim, da stvari koje nas razdvajaju, najviše i privlače. Muškarci su pritom, vrlo jednostavni, jednolični, idu pravo ka cilju, a žene će uvek naći neki zaobilazni put. Uveren sam da se ženama sviđaju jednostavnost, naivnost, donekle i glupost muškaraca. 

Da li postoji recept za srećan brak? 

S obzirom na to da sam evo skoro već 12 godina u skladnom braku, mogu da kažem da ukoliko ste kao ličnost kompletni, svesni sebe, svojih dobrih i loših strana, prihvatate i volite osobu s kojom ste, razumećete i njene nesavršenosti, odnosno bićete tolerantni i nećete imati potrebu da je menjate po svaku cenu. Radićete na tome da napravite skladan odnos, i ne morate da se opterećujete mišljenjima drugih ljudi.

Kada ste upoznali Saru, vašu suprugu, da li ste odmah znali da je ona prava?

Upoznali smo se 2000. godine u decembru i od tada smo nerazdvojni, ali sam posle dva minuta znao da ću se njom oženiti. Ljubav se jednostavno desila, kao grom iz vedra neba. Imala je sve osobine koje su mi bile bitne kod žene, pre svega iskrenost. O njoj je govorila njena duša. Većina ljudi danas uglavnom ima potrebu da glumi nešto što nije, a to je vrlo pogrešno.

Šta vas je kod Sare najviše privuklo?  

Kada sam je prvi put video, sećam se, nosila je crne pantalone, ali svojim izgledom je prosto zračila, to me nije ostavilo ravnodušnim. Kada sam shvatio da je njena energija toliko čista, gotovo naivna, to me oborilo s nogu. Znao sam da ne treba da gubimo vreme. Došao sam tog aprila iz Italije a u avgustu sam je oženio, nije se dugo nećkala.

      

Da li postoji neki savet o muško-ženskim odnosima koji biste preneli vašim ćerkama? 

Mislim da devojkama danas nije nimalo lako. Socijalni status, finansije, donekle i fizički izgled trenutno mogu da zadovolje materijalni aspekt onoga što današnje devojke očekuju od muškarca, ali za iskrenu, pravu ljubav potrebna je osoba koja nas razume i čija duša vam jednostavno odgovara. Kada žene u muškarcu vide nekoga s kim mogu da osnuju porodicu, to je onda ono pravo i za tu osobu ste spremni sve da učinite.

Šta je, po vašem mišljenju, najvažnije u izboru partnera?

Danas je najbitnije da imate zdrav razum, normalno rasuđivanje i kada pronađete takvu osobu, trebalo bi svim srcem da se trudite da je zadržite. Novac u čitavoj toj priči nema veliku ulogu jer suštinski, sve bitne stvari u životu ne možete da kupite novcem, i sve bitne stvari u životu ne može vam rešiti novac. Istina je da vam život može učiniti komfornijim, ali mnoge stvari ne može vam rešiti, kao što su zdravlje, draga osoba ili duševni mir. 

Nešto sasvim lično

Koji je vaš glavni adut kojim ste osvajali nežniji pol?

Iskren sam, posvećen onom što radim, pravi borac, a žene vole karakterne muškarce koji su odlučni u onome što rade i žele. Žene traže sigurnost i potreban im je muškarac na koga mogu da se oslone i misle na druge a ne samo na sebe.

Od koga ste dobili glavni savet kada su žene u pitanju?

Obično dečaci o tome razgovaraju sa očevima ali u mom slučaju, to je bila majka. Kada sam imao trinaest godina, objasnila mi je par stvari u vezi s muško-ženskim odnosima na pravi način, pre svega kako muškarac treba da se odnosi prema ženi. Sve to mi je pomoglo da žene doživim na pravi način i beskrajno sam joj zahvalan na tome.

Koliko vam o nekoj ženi govori neverbalna komunikacija?

Žena govori i kada ćuti, ukoliko je pažljivo posmatrate, možete mnogo saznati o njoj. Možete da otkrijete koliko je sigurna u sebe, požrtvovana ili kakav joj je karakter.

      

Pitanje za spisateljicu Vesnu Surčuliju?

Koliko ste iskreni u muško-ženskim odnosima?  

Žaklina Milenković