Broj 304
Početna > Intervju > Drago Jovanović

Moj stil

Drago Jovanović

Šarmantni voditelj TV Pink i PR Kliničkog centra Srbije za sebe kaže da je odavno pronašao stil odevanja od kojeg ne odstupa, smatra da je najbitnije biti uredan i ne odvlačiti pažnju garderobom, a priznaje da ne može da odoli satovima

Kako bi opisao svoj stil odevanja?

Formirao sam svoj stil odavno i ne odstupam od njega. Ne izlazim iz farmerki, majica, košulja, džempera i sakoa. Uvek sam u udobnoj obući koja je nešto između cipela i patika. Neko bi to nazvao sportskom elegancijom, a ja stil u kojem se dobro osećam, jer znam da sam pristojno odeven za posao, ali i za piće ili večeru posle posla.

Da li bi za sebe mogao da kažeš da si rob mode?

Ne, nikako. Pogledam šta je aktuelno i prihvatim nešto od toga ukoliko mi se svidi. Za mene su takve stvari neophodnost, pronašao sam šta volim da nosim, ne eksperimentišem, prosto nisam taj tip.

Bez kog komada odeće tvoj garderober ne bi bio kompletan?

Zimi bez kaputa. Leti bez gomile majica koje non-stop menjam, pa posle kukam kad vidim gomilu za peglanje. Dobre farmerke se podrazumevaju.

Koliko ti je izgled bitan?

Ne precenjujem i ne potcenjujem utisak koji izgledom ostavljamo. Ravnoteža je prava stvar. Treba biti uredan, ispeglan, garderobom ne odvlačiti pažnju i to je više nego dovoljno.

Procenjuješ li ljude na osnovu njihove odeće?

Ne procenjujem, ali ostavljaju na mene utisak. Postoje stvari koje mi veoma smetaju i ako vidim ljude koji nose garderobu sa upadljivim ispisima brendova, preuske i prekratke majice, kopije, to mi nekad stvori loš utisak. S druge strane, do sada su žene koje se po mom mišljenju prelepo oblače na mene uvek ostavile odličan utisak. Nekako to ide jedno s drugim. 

Odeću biraš na osnovu onoga što je aktuelan trend ili je bitnije da se u njoj dobro osećaš? 

Samo ono u čemu se lepo osećam i što mi dobro stoji. Nikada ne bih nosio nešto samo zato što je aktuelno.

Koji je tvoj modni fetiš?

Satovi. Imam ih raznih i svakoj kombinaciji daju lični pečat.

Da li si pristalica ili protivnik muškog nakita?

Protivnik, ne dopada mi se kako to na nama izgleda. Neke stvari samo žene mogu da nose.

U svakoj prilici odaješ utisak muškarca koji izuzetno vodi računa o tome kako izgleda. Da li si u prošlosti bio sklon modnim eksperimentima ili je tvoj stil odevanja oduvek bio jasno definisan?

Hvala na komplimentu. Vodim računa da mi stvari budu dobre veličine, lepih materijala i da sve dobro stoji. A s tolikom rutinom se oblačim i sređujem da bi mi se smejao svako ko me posmatra dok to radim. Mogu vezanih očiju da se spremim, jer je sve od stvari što imam uklopivo i u istom fazonu.

Postoje li neka modna pravila od kojih ne odstupaš ili se oblačiš u skladu s trenutnim raspoloženjem?

Raspoloženje svakako utiče, a pravilo koga se pridržavam jeste da gotovo nikada ne nosim braon boju.

Tvoja idealna kombinacija je...?

Bela košulja, dobre farmerke, lep sako, kaiš i sat. I lepa devojka.

U čemu se osećaš najležernije?

U sportskoj opremi u kojoj barem četiri puta nedeljno treniram.

Koliko vremena posvećuješ nezi, jesi li poklonik kozmetičkih tretmana?

Vežbam i hranim se zdravo. To je nešto što sam sebi zacrtao još pre par godina i disciplinovano se toga pridržavam. Već dugo sam u fazi kad se ne osećam dobro ako preskočim trening, zato se i trudim da za taj mali ritual uvek nađem vremena.

Da li te izuzetno dinamičan posao onemogućava da vodiš zdrav način života?

Mene ubija stres, mnogo stresa svakog dana. Sve ostalo je manje-više u redu, dobrom organizacijom se sve može postići.

Maja Čanović