Broj 303
Početna > Putovanja > Noć lepih i veselih

Novogodišnja putovanja

Noć lepih i veselih

Novogodišnji praznici su sve bliže, a ko se drži verovanja da će mu onako kako dočeka prvi dan 2013. takva biti čitava godina, već treba da razmišlja o tome gde će proslaviti najluđu noć

Naši turisti najluđu noć tradicionalno će dočekati na Kopaoniku, Zlatiboru ili u Vrnjačkoj banji. Veliki broj će se veseliti na evropskim trgovima a ima i onih koji su se opredelili za daleka putovanja poput Rija de Žaneira, Bangkoka ili Kenije.   

Nova godina u Srbiji

Za sve koji se budu odlučili da novogodišnje praznike provedu u Srbiji,  izbor je fantastičan, pa svako prema svom ukusu može da odabere da li će se 1. januara probuditi u planinskom hotelu, na vojvođanskom salašu ili u šumadijskom vajatu.

Slavlje na Kopaoniku

Tradicionalno, najatraktivnije su planine, jer turisti vole da iskoriste praznike za skijanje. Aranžmani za Kopaonik su uglavnom rasprodati. U hotelu Grand, najluksuznijem hotelu na Kopu, koji je nedavno renoviran i nalazi se na samoj stazi, gosti će ove godine moći da se kupaju u otvorenom bazenu s toplom vodom - na terasi. 

Bajaga na Zlatiboru 

Najpopularnije odredište i ove zime je Zlatibor, gde se za najluđu noć uvek sjati veliki broj domaćih turista. Tako 

će biti i ove godine, jer na Kraljevom trgu nastupaju Bajaga i trubači, dok će kuvanog vina i rakije biti „u potocima”. Pored luksuznog hotela Mona, novogodišnje vikend-aranžmane nude i Palisad i Zlatibor. 

 

Za ljubitelje romantike  

Vrnjačka banja je tradicionalno mesto naših turista za novogodišnje praznike. Vrnjci su potpuno spremni za doček - park je uređen, Promenada sređena, a restorani i kafići su već pripremili program. U ponudi su trodnevni aranžman u Brezi, Zvezdi i Fontani. Sve ve-

ći broj hotela ima i svoj velnes centar, sportske terene i adekvatnu zabavu za decu.

Doček u Carskom gradu

U novogodišnjoj noći austrijska prestonica će se, kao i svake godine, pretvoriti u pravu svečanu binu. Šaren program i muzički repertoar privlači već tradicionalno na hiljade gostiju iz Austrije 

i inostranstva. U gradu će, osim glavne bine na trgu ispred gradske kuće (Rathausplatz) biti postavljene brojne bine po čitavom gradu, odakle će odzvanjati rok, pop, narodna austrijska i klasična muzika. Oko 300 umetnika i 100 gastronoma angažovano je za nezaboravnu atmosferu u carskom gradu a organizatori očekuju oko 250.000 posetilaca. A na gostima je da se odluče, da li će slaviti u gradu na nekom od trgova, na nekoj od brojnih gala večeri, u nekom mondenskom baru, na balu, na brodu, u vozu, avionu u Velikom točku u zabavnom parku Prater. 

Novogodišnja staza 

Takozvana Novogodišnja staza, koja se proteže kroz stari deo grada, povezivaće velike gradske trgove. Posebno omiljena je Milja klasične muzike na Trgu Graben. Bečke plesne škole nudiće na Štefansplacu blic-kurseve valcera a u Prateru i na Trgu Heldenplac najavljen je veliki vatromet. U najluđoj noći za sve goste Beča spremne su spektakularne izložbe, brojni koncerti, operski, operetski i mjuzikl hitovi kao što su Elisabeth i Sister Act.

Doček na 2.000 metara 

Posebna atmosfera biće i na kružnim turama brodom po Dunavu, na velikom balu u palati Hofburg i na gala večeri u Bečkoj gradskoj kući, kao i u luksuznim hotelima. 

Doček na 2.000 metara iznad Beča u privatnom avionu ima u ponudi kružnu turu iznad krovova austrijske prestonice. To zadovoljstvo košta po osobi 800 evra.

Tamo daleko

Jedno od najekskluzivnijih putovanja u ponudi turstičke agencije Kon Tiki travela je Kenija i Nacionalni park Masai Mara. Pored smeštaja u privatnim lodževima, posete selu i slikanja sa slonovima i lavovima, turisti će, na kraju, moći da se odmaraju na Indijskom okeanu.

Zanimljivo je i putovanje u Los Anđeles, gde će turisti videti Bulevar sumraka, Holivud, zapadnu Ameriku i odmoriti se na Havajima. Pored Rija de Žaneira, popularni su i odmori s dočekom Nove godine u Pataji, Bangkoku ili Pekingu.

 Žaklina Milenković