Broj 303
Početna > Lepi i zdravi > Godina za pamćenje

Poznate mame

Godina za pamćenje

Poznate dame s javne scene pamtiće 2012. kao godinu u kojoj su se ostvarile u najlepšoj životnoj roli - ulozi mame

Severina

U februaru ove godine atraktivna pevačica Severina Vučković na svet je donela sina Aleksandra. „Proteklu godinu ću pamtiti po rođenju svoga sina, po sreći koja prati taj radostan događaj, po njegovom osmehu upućenom baš meni, po lepim trenucima provedenim s njegovim tatom, po dobrom zdravlju, po Italijani koja je bila hit broj jedan u svim državama u regionu”, rekla je Severina, koja se u intervjuu osvrnula i na raskid emotivne veze sa biznismenom Milanom Popovićem. „Aleksandar je dete naše velike ljubavi koja je pokleknula pred velikim razlikama u karakteru i mentalitetu. Nije to bio lak period, to je bila i teška odluka sa moje strane, da odem sa malom bebom na grudima, ali sve sam to uradila da Aleksandar ne napravi prve korake u napetoj porodičnoj situaciji. Mi smo se voleli iskreno, ali svi znamo da samo ljubav nije dovoljna.”

Ivana Jordan

Popularna kantautorka Ivana Jordan od septembra uživa u ulozi majke. Sin Vuk  uveselio je dane Ivane i njenog supruga Dušana Antonijevića, i upotpunio njihovu romantičnu bajku koja traje gotovo pa ceo život. „Uloga majke mi je produbila život i dala dodatni smisao svemu što već jeste. Sve što sam do sada želela i ka čemu sam težila, i dalje je tu. Sada još i jače. Vuk lepo napreduje. Razgovaramo kao odrasli, sve upija. Polako otkriva svet oko sebe, pokušavam da ga ne razmazim previše, mada teško je ne držati u naručju po ceo dan tako medeno stvorenje. Ipak, već od sada učim ga samostalnosti. Ostavim ga nasamo neko vreme i posmatram sa strane šta tada radi. A on se sit ispriča sa igračkama i ‘pojavama’ oko sebe. Guče li guče. Ponekad pomislim da bebe vide štošta što mi ne vidimo.” 

Marija Veljković 

Početkom jula, voditeljka Slagalice Marija Veljković na svet je donela sina. Marija je zajedno sa svojim suprugom za svog mezimca odabrala retko srpsko ime Đurađ. „Bilo mi je važno samo to da dete bude živo i zdravo, a mada sam uvek više volela devojčice, podsvesno sam znala da čekam dečaka i pre nego što mi je to lekar u dvanaestoj nedelji trudnoće potvrdio. Kada se sin rodio, već smo znali koje ime ćemo mu dati, a odabrali smo ga Milan i ja. Imali smo uži izbor imena i želeli smo neko upečatljivo i neobično. Prva asocijacija bila mi je da Đurađ baš lepo zvuči. Drugi razlog je to što je ime istorijsko jer je despot 

Đurađ Branković bio gospodar Smederevske tvrđave, a prema rečima ljudi koji se razumeju u istoriju, bio je super lik svog vremena.”

Marija Savić Srećković

Posle sedamnaest godina fitnes šampionka Marija Savić Sreć-ković i njen suprug Aleksandar u septembru su po drugi put postali roditelji. Mada nisu želeli da saznaju pol bebe, ispostavilo se da je Kubura ipak predosetio da će porodicu dopuniti još jedan muškarac. Drugi sin, kome su dali ime Vanja, uneo je sreću u živote ovog trojca, pa presrećni roditelji ne skrivaju svoju radost. „Kubura i sin Aleksa pripremili su sve za naš dolazak iz bolnice i svi sada odlično funkcionišemo. Malo se savetujemo, malo čitamo iz knjiga, ali instinkt je najbolji parametar. Vanja je sada prioritet i uživam u svakom njegovom novom pokretu, osmehu, čak i plaču. Jedva čekam trenutak da se zajedno prevrćemo u mom fitnes klubu, a to će biti uskoro jer vreme baš leti”, rekla je Marija koja ne skriva koliko joj znači to što ima podršku supruga i sina koji se odlično snalaze u novonastaloj situaciji.

Jelena Tomašević

Pop pevačica Jelena Tomašević skoro godinu dana uživa u čarima materinstva i svakodnevnim obavezama oko ćerke Nine. „Kada dobijete bebu, život vam se u potpunosti promeni. Nemamo više slobodnog vremena da idemo gde god nam se prohte. Kad ja imam obaveze, Ivan čuva dete i obrnuto, ali Ninine bake nam uvek priskoče u pomoć. Nijedno od nas ne voli medijsko eksponiranje i zato se trudimo da se pojavljujemo nenametljivo i spontano. Nina ima skoro deset meseci i, naravno, prvo je izgovorila reč tata. Toliko su podeljena mišljenja o tome na koga liči da mi uopšte nije jasno kako je moguće da jedna polovina onih koji su je videli izričito tvrdi da liči na mene, a druga na Ivana. Pokupila je crte lica i od mene i od njega, ali smatram da je potpuno svoja i sigurno će tako biti i ubuduće” - rekla je Jelena u jednom intervjuu.
 M. P.