Broj 302
Početna > Intervju > Prava ljubav nema rok trajanja

Dejan Vasiljević

Prava ljubav nema rok trajanja

Novinar i voditelj Televizije Pink Dejan Vasiljević kaže da veruje u ljubav do kraja života, smatra da ljubomore u vezi treba da bude u granicama normale i otkriva da nikada ne bi oprostio prevaru.

Ilda Šaulić te je pitala: „Veruješ li u postojanje muško-ženskih prijateljstava?"

To je večno pitanje. Možda je i moguće ako nema uzajamne privlačnosti. Voleo bih da verujem da postoji. Postoji tanka granica u takvim odnosima, jer je velika verovatnoća da se kad-tad pojave mali signali koji govore nešto više od prijateljstva.

Naučnici tvrde da se muškarac i žena koji su stvoreni jedno za drugo mogu prepoznati po mirisu. Slažeš li se? 

Čuo sam za to, ali još uvek nisam doživeo. Nažalost, danas važi pravilo da se više prepoznaju po parfemu ili po nekim drugim stvarima. Ako verujete u ovakvu vrstu hemije, onda mora da postoji i ljubav na prvi pogled, pokret, dodir.

Šta je to što ti nikada neće biti jasno kod žena?

Plašim se da je ovde spisak malo poduži.  

Po tvom mišljenju, šta je prototip savršene žene?

Neka koja bar malo razume muškarce i našu potrebu da u nedelju buljimo u TV i gledamo fudbal. Šalim se, naravno. Pošto spadam u one koji ne veruju u savršenstvo, za mene je dovoljan i jutarnji osmeh, pogled, zagrljaj pun ljubavi i razumevanje pre svega.

Da li bi pristao na neku drastičnu promenu fizičkog izgleda zbog žene? 

Ne, jer smatram da je ljubav ipak najbitnija. Ne verujem da bi neka plastika ili estetski zahvat doveo do veće ljubavi i poštovanja. 

Ko, po tebi, više vara? Žene ili muškarci? 

To je danas podjednako. Ako žene traže ravnopravnost, mislim da su je u ovom delu muško-ženskih odnosa prvo pronašle. Ne odobravam ni jedno ni drugo.

Da li si ljubomoran muškarac?

Joj, jesam. Ponekad se trudim da i ne pokažem koliko. Nadam se da mi uspeva. Ljubomora u vezi je u nekim granicama normale ipak zdrava i poželjna jer žene ako nisi ljubomoran, shvataju to kao da ti nije stalo do njih.

Jesi li spreman da oprostiš prevaru?

Nikada. To je nekada spadalo u smrtne grehe. Po meni treba da ostane tako i danas. Ako voliš nekoga iskreno iz srca, ne razumem potrebu za varanjem. 

Šta si sve spreman da učiniš zbog ljubavi?

Nijedna zvezda mi nije predaleko. Ukoliko nikada nisi učinio neku glupost iz ljubavi, onda nikada nisi ni voleo.

Misliš li da ljubav ima rok trajanja?

Kada je ljubav prava, ne postoji rok trajanja. To je to i tačka. Može samo da požuti garantni list, ali i to se da srediti.

Pitanje za Indi

Koji tip muškarca može da prati tvoj životni ritam? 

Nešto sasvim lično

Koji je tvoj glavni adut kad šarmiraš nepoznatu devojku koja ti se dopada?

Ne mogu baš sve tajne da otkrijem. Pošto sam pripadnik starije garde muškaraca, smatram da romantika mnogo toga može da doprinese lepom početku jedne romanse.

Da li si se u životu češće udvarao ili su te zavodili?

Više puta sam se udvarao, ali sam bio i zavođen. Ipak više volim da ja držim te konce u rukama i da znam sledeći korak pa makar se i sapleo. Mada sam poslednji put bio zaveden i ne kajem se.

Da li si nekad ušao u seks-šop i šta si kupio? 

Ha, ha, ha roze pufnaste lisice, ali samo kao poklon drugarici da joj posluži kao amajlija u pronalaženju partnera. Bio sam i više nego uspešan jer je sada u srećnom braku. Mene ne privlače takve stvari. 

 

Dragana Rodić