Broj 302
Početna > Intervju > Moja oaza ljubavi

Melina Džinović

Moja oaza ljubavi

Lepa supruga popularnog pevača Harisa Džinovića kaže da su brak i majčinstvo za nju jedina karijera koju je ikada htela

Kreatorka Melina Džinović nedavno je publici predstavila novu kolekciju haljina. Iako joj je to tek drugo ostvarenje u modnim vodama, ponovo je pobrala samo reči hvale od modnih znalaca. Atraktivna Melina tvrdi da su jednostavnost i ženstvenost uvek u trendu, kaže da joj je suprug Haris najveća podrška i otkriva da joj je porodica na prvom mestu.

Kao i prethodna, i nova kolekcija odiše izrazitom ženstvenošću. Kako vam je ponovo pošlo za rukom da pomirite svečanu notu i jednostavnu formu, što teško uspeva i mnogo iskusnijim modnim kreatorima?

Najpre, hvala na komplimentu. S obzirom na to da je sve nastalo spontano, ne bih umela da vam do detalja objasnim koncept revije. Jedino što mogu da garantujem dok pravim kolekciju jeste da pratim život normalne žene i njenu svakodnevicu. Svakoj od nas treba haljina za poslovni dan, vreme sa suprugom i prijateljima, pa i za svečani događaj na koji imamo priliku da idemo. Ako su ikada i postojala vremena visoke mode, ona su sada jednostavno prošla. Tražimo nosivost i lepotu u jednostavnosti i ako tako vama izgleda moja nova kolekcija, znači da sam uspela.

Da li ste se, radeći na novoj kolekciji, rukovodili postojećim modnim trendovima u svetu?

Pratiti trendove je suludo, a ignorisati ih je nemoguće. Ja sam „između kapi kiše" našla formulu da su jednostavnost i ženstvenost uvek u trendu, a godišnje doba samo nameće materijale i boje, tako da nisam imala prevelike muke u razmišljanju šta i kako predstaviti.

Šta je to što vas nadahnjuje u kreiranju modela i u kojoj meri je to odraz vašeg ličnog stila i modnih afiniteta?

Na ovo pitanje decidirano mogu da odgovore profesionalci koji kreiranju kolekcije prilaze studiozno i traže njen cilj i nameru, a samim time se koncentrišu na inspiraciju kao vodilju. Pritom mislim na kreatore koji iza sebe imaju više od pet kolekcija. Budući da ja nisam u toj situaciji, ovu kolekciju sam kreirala po svojim potrebama. Ali, moj nedostatak je u tome što ne mogu da kreiram ono što se meni ne dopada, nego samo ono što bih ja nosila. To smatram svojom velikom manom, jer bi trebalo i to da radim. Haljine koje ja prezentujem napravljene su za moje zadovoljstvo i estetiku. 

Koliko vas kao poslovnu ženu podržava suprug? Da li vas ponekad savetuje?

To koliko me suprug podržava sumiraćemo u rečenici - da nije njega bilo na početku i da ga nema sve ovo vreme, ne bi bilo ni kolekcije, ni mog brenda Hamel. On je taj koji me svojom energijom i naumom uvukao u tu priču kada se pojavila šansa za kreiranje, a na kraju on je taj koji silno želi da ovo radim, bez obzira na to što svojom odlukom sebi uskraćuje vreme koje bih inače provela uz njega i decu. Beskrajno sam mu zahvalna, pogotovo što sam ja tip žene koja nikada ne bi radila nešto što suprug ne odobrava. Njegove savete zahtevam svakodnevno, jer se isključivo oblačim za njega, pa svaki model koji napravim prvo pokažem njemu i koristim njegove sugestije da bih ipak napravila haljinu koja se dopada muškarcima. 

Na koji način održavate ravnotežu između privatnih i poslovnih obaveza?

Budući da sam sama svoj gazda mogu da kalkulišem s vremenom. Ja sam jedna od onih srećnih žena koje imaju pomoć oko dece i kuće, a i muž mi dobro kuva pa kada ja ne stignem, on vrlo rado uskoči u kuhinju. Jedno drugom uskačemo u praznine, tako da ako se ta ravnoteža nekada i izgubi, nije kraj sveta.

Pored toga što uspešno gradite karijeru, ostvarili ste se i u lepom majčinstvu. U kom duhu vaspitavate svoje mališane?

Brak i majčinstvo su za mene jedina karijera koju sam ikada htela. Kada upoređujem brak i karijeru, za mene su zapravo haljine tek krpice koje su nevažne u odnosu na istinske vrednosti poput porodice. Imala sam tu sreću da mi je majčinstvo i brak došlo u vreme kada sam bila najzaljubljenija i nimalo opterećena budućnošću i brigama. Zahvaljujući mužu i sreći se taj period nastavlja evo već desetu godinu. Decu vaspitavamo po patrijarhalnim vrednostima jer mi je najbitnije njihovo zdravlje i srećno detinjstvo. Jedina ambicija koju imam za njih jeste da odrastu uz roditelje koji su u srećnom braku, da nauče da poštuju i budu srećni sa onim što imaju. Uz to bi trebalo uklopiti neko lepo i srećno školsko doba, a ostalo je na njima.

Ovo je možda prilika da podsetimo čitaoce kako je vama kao mladoj devojci uspelo da osvojite srce jednog od najpoželjnijih neženja sa prostora bivše Jugoslavije?

Nisam ga tako doživljavala, a sasvim prigodno tome, ja sam bila ta koju je on izabrao i desilo se da to i dan-danas traje. Verovatno je prepoznao tu moju ludu zaljubljenost koja je došla u pravom trenutku njegovog života. A nema ništa lepše još kada u takvom periodu dobijete dvoje dece. Tako da tu ne treba tražiti ništa posebno, jer bilo je pomalo i sudbinski.

Koje su prednosti, a koje mane kad ste supruga jednog od najpopularnijih pevača na Balkanu?

Evo, za deset godina, nisam našla nijednu manu. Pored mene taj isti popularni pevač je ozbiljan i staložen porodični čovek kojem smo deca i ja na prvom mestu. I u tom ludom načinu života na estradi ja sam našla jednog koji je baš po mom ukusu dovoljno konzervativan i odgovoran. Biti njegova supruga je zaista privilegija. 

Da li se tokom godina menjaju odnosi između bračnih partnera? Koji je vaš recept za uspešan brak?

Nema recepta, živimo iz dana u dan i jedino što je smišljeno u tome jeste da se problemi rešavaju odmah. Osim toga, rado bih ja to pitala žene koje su po dvadeset-trideset godina u braku, pa bih da one mene posavetuju.

Maštate li o proširenju porodice?

Veoma smo srećni i zadovoljni sa naše dvoje dece, a maštali smo da proširimo porodicu psom, što smo juče i ostvarili. Stigao nam je naš mali beba vučjak za kojeg sam sigurna da će preuzeti primat maze. 

Kako vidite sebe za pet godina, o čemu maštate u budućnosti?

Stvarno ne maštam o budućnosti. A o čemu god maštala, verovatno će se za pet godina desiti samo to da ću čekati ispred neke diskoteke i nadgledati šta Đina radi i s kim se druži. Nadam se da ću biti kao i sve majke zdravih pubertetlija i nadam se da će mi taj period uspešno proći. Šalu na stranu, stvarno sam zadovoljna ovim što imam, jer mislim da imam i previše.

Planirate li karijeru u inostranstvu?

To pitate osobu koja nije planirala ni karijeru koju sada ima. Veoma sam zadovoljna svojim show roomom u Beogradu, a i mislim da je za uspeh u inostranstvu, uz sreću i kvalitet, potrebna velika žrtva i ogroman rad, koje za sada nisam spremna da podnosim, jer ipak nisam sama. Milije mi je da kuvam za familiju nego da jurim za uspesima koji se možda nikada neće desiti, pa sve i da sam najbolja. 

Kako ćete provesti predstojeće praznike?

Radno, kao i svake. Decembar je inače u rasporedu mog muža ispunjen obavezama, a srećom i u doba krize i ovaj se pokazao tako, pa se nakon revije samo nastavlja ciklus kada smo posvećeni njemu. A nakon dočeka Nove godine idemo na skijanje s decom. 

Šta biste poželeli čitaocima Stil magazina za Novu godinu?

Da nam sledeća bude lakša od ove koja prolazi.  

Dragana Rodić

Foto: Dušan Jauković