Broj 302
Početna > Prica > Deca važnija od medalja

Mame sportistkinje

Deca važnija od medalja

Bez obzira na brojne trijumfe na sportskom terenu, obaranje svetskih rekorda i medalje, njima je ipak najvažnije što su se ostvarile kao mame i sve do jedne ističu da su njihova deca najveći životni uspeh
 
Svetlana Kitić
 
Zvanično najbolja rukometašica sveta Svetlana Ceca Kitić pored uspešne sportske karijere imala je izuzetno buran ljubavni život. S drugim mužem Draganom Dašićem dobila je sina Nikolu (29), iz trećeg braka sa estradnim i sportskim menadžerom Goranom Bogunovićem ima ćerku Maru (24) dok je najmlađa ćerka Aleksandra (14) plod ljubavi sa biznismenom Zoranom Kovačevićem Kočom. „Njihova rođenja predstavljaju najradosnije trenutke u mom životu. To se ne mogu meriti ni sa jednim osvojenim zlatom. Jedina stvar zbog koje žalim jeste to što sa svojom decom nisam provela onoliko vremena koliko sam želela. Propustila sam mnogo njihovih rođendana i kada im je mama bila potrebna, nisam bila uz njih, već na terenu”, rekla je jednom prilikom Ceca. Iako je baka troipogodišnjeg Gorana, početkom godine je izjavila da bi u 51. godini želela da se ostvari još jednom u ulozi majke.  

Milena Reljin 

 
Proslavljena ritmička gimnastičarka i dvostruka olimpijka Milena Reljin skoro dve decenije živi u ljubavi sa instruktorom skijanja i paraglajdinga Nenadom Tadićem. Njih dvoje uživaju u odrastanju svoje troje dece: ćerke Mine (17), sina Đorđa (15) i dvanaestogodišnje kći Dunje. Selektorka Gimnastičkog saveza Srbije kaže da je ona na prvom mestu njihova mama i da sva odličja iz sporta ne mogu da se mere s majčinstvom. „Oni su moje najsjajnije medalje. Imamo divan i iskren odnos. Sve troje su puni temperamenta, živahni i u punoj brzini od ujutro do uveče'', rekla je Milena jednom prilikom. Njena deca su još jedan od dokaza da iver ne pada daleko od klade jer su sve troje zaljubljenici u sport - Đorđe trenira fudbal, Dunja odbojku, a najstarija Mina ide maminim stopama. 

Tanja Petrović

 
Višestruka šampionka u karateu Tanja Petrović iz braka s profesorom na Fakultetu za fizičku kulturu Robertom Ropretom ima ćerku Taru (14) i devetogodišnjeg sina Mateja. „Biti odgovoran za još nečiji život 24 sata dnevno celog života, činjenica je na koju ne možete da budete imuni. Svaki dan s decom je poklon i svaki dan je drugačiji”, izjavila je svojevremeno Tanja, ističući da je sport ogromno oružje u rukama svakog roditelja kojim može da odbrani dete od raznih loših stvari. U skladu s tim, njena ćerka Tara je prvakinja Srbije u karateu u svojoj kategoriji dok Mateja rekreativno trenira isti sport.
 
 
 

Sara Grbić 

 
Nekadašnja reprezentativka u karateu Sara Grbić je 11 godina u skladnom braku sa odbojkaškim asom Vanjom Grbićem. Ona je u novembru ove godine obradovala ćerkice Inu (8) i Unu (6) rodivši im sestru Milu. „Odrasla sam u petočlanoj porodici, roditelji su živeli za brata, sestru i mene, nikada nam nije bilo dosadno i sve je veselije kada smo zajedno, tako da mogu reći da sam oduvek zamišljala više dece i drago mi je da je i Vanja iz te priče”, rekla je Sara neposredno pred porođaj.  
 
 
 
 
 
 
 
Alisa Marić 

 
Aktuelna ministarka sporta, šahovska velemajstorka Alisa Marić u februaru prošle godine dobila je blizance kojima su ona i njen suprug, novinar Josip Ašik, posle dužeg pregovaranja dali imena Milica i Dušan. „Njihovim rođenjem sve ostalo, sve što nije u vezi s decom, postaje manje značajno. To može da vam uštedi bezbrojna nerviranja i reši vas situacija koje ste ranije doživljavali kao stresne'', zaključila je Alisa, koja priželjkuje još dece. 
 
 
 
 
 
 
 
Jasna Šekarić 
 
Višestruka olimpijska, svetska i evropska prvakinja Jasna Šekarić iz braka sa Sašom Aleksićem ima četrnaestogodišnju ćerku Leu i četiri godina mlađeg sina Luku. „Iako bi se reklo da više nisu mali, meni jesu. Posvećujem im mnogo pažnje i kad nisam u streljaštvu, sebe dajem njima'', rekla je Jasna, koja s ponosom ističe da je Lea posle samo mesec i po dana bavljenja streljaštvom uspela da otpuca normu za državno prvenstvo. 
Rekorderka u troskoku Biljana Topić s jednim od najboljih srpskih atletičara svih vremena Dragutinom Topićem ima sedmogodišnju ćerku Angelinu
 
 

M. Č.