Broj 300
Početna > Intervju > Ne plašim se žena

Radomir Počuča

Ne plašim se žena

Iako iza sebe ima jedan brak, voditelj Radomir Počuča kaže da svoje ožiljke i greške nosi kao ordenje jer ga to definiše kao čoveka i tvrdi da prava ljubav nema rok trajanja

Marija Petronijević te je pitala: „Zašto muškarci često misle da im je sve dozvoljeno baš zato što su muškarci?"

A ko je tebe, Marija, prevario i rekao ti da muškarci baš tako misle? Ja bih to pitanje isto postavio tebi, ali bih onda bio kvalifikovan kao „seksist".

Zašto se muškarci i žene ne razumeju?

Po jednoj formuli koju sam davno čuo, muškarci razmišljaju mozgom, a žene srcem. A po drugoj - u pitanjima srca, mozak nema šta da traži. Problem je u nedostatku empatije i preteranom egoizmu. I naravno, vašim hormonima.

Šta je najzahtevnije u muško-ženskim odnosima?

Posvećivanje, razumevanje, tolerancija, davanje prostora za manevrisanje, naučiti da se odbroji makar do deset, prespavati pre odluke da se glava ohladi, pružiti pomoć i preuzeti teret. Biti tu za bližnjeg svog.

Šta nikada nećeš razumeti kod lepšeg pola, ma koliko se trudio?

Gde su vam kočnice? Zašto su cipele/čizme/papuče najbitnije na planeti? Za vas je plutonijum stabilan element.

Među nežnijim polom postoji ubeđenje da se muškarci plaše jakih žena. Koliko istine ima u tome?

Nema istine u toj tvrdnji. Barem kod mene. Ja se ne borim sa ženama, a još manje ih se plašim.

Žene se udaju misleći da će se on jednog dana promeniti, a muškarci se žene misleći da se ona nikada neće promeniti. Ko tu greši?

Prilagoditi se treba uvek, ali ne i izgubiti taj šmek koji te čini jedinstvenim. Svet treba prilagoditi sebi, ali i prilagoditi se svetu, to je osnov evolucije svesti. Kao dva kamena u starim vodenicama, vremenom, trvenjem i gloženjem postaju savršeno skladni.

Na osnovu tvog iskustva, na šta žene najviše padaju?

Verujem da je samopouzdanje najbitnije, ali ne bez kredibiliteta. Onda duhovitost, pažljivost, obzirnost, emotivnost.

Šta je, po tebi, bitno za dobar spoj muškarca i žene?

Uzajamno poštovanje, razumevanje, pozitivan duh, malo šale kao začin, ponekad blesava nepredvidljivost.

Kada su žene najseksepilnije?

Kada vole iskrenim srcem, kada se ugnezde i kada u očima imaju pogled predavanja.

Šta te odbija kod suprotnog pola?

Egoizam, površnost, previše decibela u komunikaciji, oholost, neskladnost i neukus u odevanju, egzibicionizam i oscilacije u ponašanju.

Na kakve žene si slab, čime žena može da te osvoji i zadrži pored sebe?

Iskrenošću, osmehom, duhovitošću, razumevanjem, poštovanjem i samopoštovanjem. Nisam slab na određeni tip, ali naravno da je u svakoj vezi početak bio u pogledu. Ako mi ne zapadne za oko, nema je u budućnosti, a ja sam već dovoljno izgrađen hedonista i konformista, ako me razumete.

Šta žene ne znaju o muškarcima, a trebalo bi?

Možda žene i nose pantalone, ali u tim pantalonama uvek ima manjka. Definicije muškaraca. Testisi nisu samo anatomsko odličje nego i simbol rešenosti u savladavanju problema, što se pretežno očekuje od „nosilaca" pomenutog dela tela.

A šta muškarci žele od žena?

Opet generalizacija, na koje ja kao neizabrani Vožd Mačizma ipak ne mogu odgovoriti, osim u svoje ime. Ali, recimo, toplinu doma, radost fudbalskog tima podmlatka porodice, sve jedno drugom do uveta, jedinstvo i svetost porodičnih ručkova i blažen završetak života među voljenima. Telepatiju, da kaže „sad će kafica, dragi'' kad nam se sretnu pogledi u sedmoj deceniji, pred kaminom s vatrom, u papučama, u fotelji, dok štrika čarape za unučiće, a ja punim lulu.

Nešto sasvim lično

Iza sebe imaš brak, koliko razvod utiče na samopouzdanje muškarca?

Nema generalizacije, svaki čovek ima svoj modus operandi oporavka ili proslavljanja.

Da li bi se ponovo oženio, vidiš li sebe u novom braku?

A što ne bi moglo. Ko sam ja da sudbini zalupim vrata i zarad loših iskustava u prošlosti negiram budućnost? Svoje ožiljke i greške nosim kao ordenje, jer me definišu kao čoveka u sadašnjosti. A šta će biti, biće, prepuštam se matici sudbine i budućih događanja.

Misliš li da ljubav ima rok trajanja?
Ne ako je prava. Jer ako ne potraje, nije ni bila ljubav.


Milica Prelević