Broj 300
Početna > Intervju > Anita Lazić Todorović

MOJ STIL

Anita Lazić Todorović

Svestrana Anita Lazić Todorović - glumica, voditeljka i novinarka - za svoj modni stil kaže da je elegantan i romantičan, ali iskreno priznaje i da se ponekad oblači prema raspoloženju i da se ne opterećuje previše šta će reći iskusni modni stilisti

Da li verujete da se kreativnost jedne osobe ogleda i u njenom životnom stilu?

Naravno. Kreativnost se može videti u svakom segmentu našeg života, od odevanja, humora do komunikacije s ljudima, odnosa prema stvarima, odnosa prema problemima... I ne samo to. Verujem da je u kreativnosti iskazana mera moguće sreće svakoga od nas. Jer, kreativan čovek je srećan čovek. On uživa u procesu asocijacija, povezivanja ideja i stvari i davanju novih vrednosti.

Kako biste opisali svoj modni stil?

Elegantan i romantičan. Volim modu, ali je ne shvatam previše ozbiljno. Koristim se njome da sama sebi ne bih bila dosadna. Koristim je i kao medij jer putem odevanja šaljemo određene komunikacione poruke o tome ko smo, šta je ono što nam je bitno, koliko poštujemo mesto, sagovornika, koliko nam je neko značajan, šta očekujemo od određene prilike ili situacije...

Snežana i Vi imate sličan ukus, da li nosite istu odeću?

Da, desi se da pozajmim nešto iz njenog ormara ali i obrnuto. To mene beskrajno raduje i zabavlja jer je mamin orman uvek imao poseban miris a njene stvari su poput malih dragocenosti koje vrlo vešto i promišljeno bira.

U kojoj meri vam smeta kada vas porede?

Mislim da je to potpuno prirodno, odavno sam izašla iz faze kada su me ta poređenja opterećivala. Kada ste mladi, kada tek gradite svoje ime na javnoj sceni, to je sigurno opterećenje jer ljudi misle da time što znaju nešto o vašim roditeljima apriori znaju i o vama, a vi samo želite da svima kažete... ali ja sam svet za sebe... baš kao što je svako od nas svet za sebe, jedinstvena ličnost.. Ali to me je i nateralo da se dodatno dokazujem, da se kontinuirano usavršavam, da pravim iskorake u različite kreativne poslove od televizije, glume, novinarstva, do advertajzinga, pisane reči i pedagogije kako bih došla do sopstvenog identiteta, izgradila autentičan put i obezbedila sebi prisustvo u javnoj sferi.

Koji su domaći i strani modni kreatori u čijim modelima rado vidite sebe?

Od domaćih Verica Rakočević a od stranih Lanven.

Vaš omiljeni parfem?

Alien Tjerija Muglera.

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli?

Nisam sportski tip i žao mi je zbog toga. Rekreativno igram golf i to je jedan božanstven sport u kome neizmerno uživam kada mi to prilike dozvole, baš kao i u plivanju.

Koje osobine posebno cenite kod sebe i da li postoji nešto što biste rado promenili?

Ne mislim da je baš uputno da ja govorimo o svojim vrlinama, ali volela bih da verujem da su to kreativnost, radoznalost i zainteresovanost za svet oko sebe, dobro pamćenje ali ne samo za naučeno već i za doživljeno, i komunikativnost, a u mane bih sigurno nabrojala nestrpljivost i brzopletost, tvrdoglavost, kao i preosetljivost.

Vaša formula za uspeh?

Sanjati velike snove. Ići hrabro u susret svojim strahovima, prigrlivši ih kako bismo oslobođeni došli do svog cilja.

Kako se negujete, koliko pažnje posvećujete nezi tela a koliko lepoti duše?

Otkako se Nina rodila, trudim se da se kao porodica hranimo zdravo, da jedemo više svežeg voća i povrća, organskih namirnica, koštunjavog voća i ribe a manje konzumiramo slatkiše i gazirana pića... Nemam neke posebne rituale u pogledu nege, čak i kremu za lice ne koristim redovno ali odlazim kod kozmetičara, ponekad sebi priuštim masažu i trudim se da spavam redovno, da se okružujem dobrim i nasmejanim ljudima, puno čitam i uglavnom sam privilegovana da radim one stvari koje mi pričinjavaju zadovoljstvo bilo da je reč o pisanju, predavanjima ili glumi.

Koji je najvažniji savet o lepoti koji biste rado dali ćerki Nini kada odraste?

Da je svaka zadovoljna žena lepa žena. I da fizička lepota nikada ne treba da bude njen glavni adut na putu kroz život.


Igram se i kostimiram

Koliko je vaša majka, glumica Snežana Savić, poznata kao žena od stila, uticala na kreiranje određenog ukusa oblačenja?

Sigurno da je uticala. Samo mama mnogo više polaže na modu, više vodi računa šta će obući, kako će uskladiti svoju odevnu kombinaciju, a ja dopuštam sebi da se oblačim prema raspoloženju, da se igram, „kostimiram" i za određene prilike i ne opterećujem se previše šta će reći modni žiriji i iskusni stilisti.

Žaklina Milenković