Broj 30
Početna > Intervju > VENČANJE NA SEDMOM NEBU

Jelena Bumbić

VENČANJE NA SEDMOM NEBU

Jelena Bumbić je po obrazovanju pravnik, ali je ipak novinarstvo postalo njen izbor. Karijeru je započela na televiziji pre osam godina i u međuvremenu sarađivala sa nekoliko privatnih TV-produkcija, magazina i dnevnih listova. Poslednje dve godine je na TV Stankom urednik programa i autorka emisije HOT&COOL u kojoj se bavi onime što voli, a to je moda. Iza graciozne figure krije se neustrašiva avanturistkinja koja se venčala „na sedmom nebu" i u glamuroznoj venčanici koju je sama kreirala. Tu se, međutim, ne završava spisak poduhvata na koje je spremna ova novinarka.

Nedavno si skakala padobranom. Jesi li imala neku posebnu pripremu za taj skok?
  Skok padobranom je bio moja želja od kada znam za sebe. Inače, to je bio skok sa profesionalnim padobrancem tako da tu nema neke posebne pripreme. Objasnio mi je kako da stojim na vratima aviona pre skoka, kako da držim ruke u slobodnom padu i šta da uradim pri sletanju. Najvažnije i najlepše što je rekao jeste: „Opusti se i uživaj".
  I, kakvi su utisci? Jesi li uživala?
  Nezaboravno iskustvo, a nema reči koje bi ga adekvatno opisale. Kad pomislim na onaj trenutak pre nego što smo iskočili iz aviona, na zemlju koja je 3.000 metara ispod nas, odmah počnem da se smeškam. Gledam dole, vidim oblake i razmišljam kakav je osećaj proleteti kroz njih. Padamo neverovatno brzo, padobran se još ne otvara... Tek na 1.000 metara otvara se, i onda se sve usporava. Evo, usne mi se razvlače u osmeh momentalno. To je moja najveća adrenalinska avantura.
  Zar se nisi plašila?
  Obožavam avione, motorne zmajeve, sve moguće letelice. Sada razmišljam o paraglajdingu. O skoku padobranom sanjala sam od detinjstva. Šta da vam kažem, volim da mi je glava u oblacima. Ne plašim se visine. Sada planiram da prođem obuku za padobrance i da skačem samostalno. Samo još da ubedim u to i mog supruga koji previše brine, pa je rešio da stavi veto na tu moju ideju.
  Neobično si se i venčala. Suprug i ti ste brak sklopili u balonu. Ko je došao na tu ideju?
  Ostali su očekivali da će da stoje nogama čvrsto na zemlji, ali sam im pripremila malo iznenađenje! Draganova želja je bila da se venčamo u prelepom manastiru Krušedol, a moja da građansko venčanje bude „na sedmom nebu". Iz Krušedola smo otišli na aerodrom Lisičji jarak, poleteli i matičarki svoje DA rekli na 800 metara nadmorske visine.
  Kako ste bili obučeni? Kakva ti je bila venčanica?
  Čini mi se da sam bila modni konsultant polovini gostiju na mojoj svadbi. Svi su me zvali da im pomognem da odaberu svoju odevnu kombinaciju. Ali, dobro, to je normalno, s obzirom na to da se bavim modom. Dragan je hteo da se venča u dresu Zinedina Zidana, ali je ipak „izdržao" malo u odelu sa kravatom i u fensi cipelama. Naravno, on je bio najsrećniji kada je konačno obukao taj dres sa brojem deset, a to je inače i broj godina našeg zabavljanja. Što se mene tiče, nisam ni planirala da nosim venčanicu jer nikako nisam mogla da nađem neku kojoj ne nalazim zamerku i već sam bila kupila belu haljinu po mom ukusu. Pošto sam, zahvaljujući snalažljivoj svekrvi, upoznala teta Cicu koja je genijalna i uspela je da od svih mojih ideja realizuje idealnu venčanicu, ipak sam je nosila. Posle su svi pitali da li je to Vera Wang, Oskar de la Renta, čiji potpis ima ta haljina. Izgledala je svetski, bajkovito, glamurozno, a opet jednostavno i bez trunke kiča.
  Koliko ti se stil promenio od kako radiš na televiziji?
  Nimalo, eventualno je malo nadograđen, ali to nema veze sa radom na televiziji. Stila imaš ili nemaš. Nikada me na poslu nisu stilisti oblačili, uvek sam sama birala svoje odevne kombinacije. Nikada nisam imala problem sa tim šta ću da obučem, niti kasnila negde zato što ne znam šta da iskombinujem. Poslednjih godina biram isključivo garderobu domaćih dizajnera i kuća, a u „P.S. fashion" pronalazim baš sve što mi treba. Mislim da su njihovi modeli kod nas trenutno bez konkurencije.
  Koji ti je omiljeni deo garderobe?
  Padobransko odelo! Šalim se, farmerke nosim čak i tamo gde ne bi trebalo. Fantastično je kako one, ako se vešto iskombinuju, mogu da budu efektne čak i na nekom svečanom događaju.
  Šta daje pečat tvom izgledu?
  Ne bih rekla da je to garderoba. Ljudi mi kažu da prvo što zapaze na meni jesu stav i držanje tela.
  Da li si od onih koji uživaju u kupovini?
  Da. I volim da kupujem sama. Retko idem sa drugaricama, jer tada obično ništa ne kupim. Uživam onda kada mi niko ne smeta dok biram i isprobavam. Ne grešim u kupovini, i nije mi se desilo da kupim nešto što kasnije ne mogu da nosim. Ne razumem žene kojima su ormani pretrpani i neprestano nešto kupuju, a samo kukaju kako nemaju šta da obuku.
  Kako bi izgledala tvoja idealna odevna kombinacija?
  Ne mogu to da svedem na jednu odevnu kombinaciju i kažem bela majica i farmerke. Jer, to je idealno u jednoj situaciji, a u drugoj već nije.
  Da li ideš na proverene varijante ili voliš da eksperimentišeš u oblačenju?
  Ne nosim preterano avangardne stvari i ne želim da izgledam kao čudak, ali ne volim ni sveopštu uniformisanost, pa da budem kao iz kalupa. Najlepše je negde između.
  A kada je reč o frizuri, da li si tu spremna na novine?
  Ranije sam bila, sad više ne toliko. Nekada mi je trebalo pet minuta da odlučim da skratim dugu kosu na dužinu od tri centimetra i onda tom dečačkom frizurom šokiram sve oko sebe. Sada oklevam i premišljam se par dana pre nego što nešto promenim.
  Kosa ti je duga i negovana. Kako postižeš da bude tako zdrava?
  Nema tu tajne, imam najboljeg frizera u gradu. Bez preterivanja, Boban je od onih koji nemaju potrebe da se reklamiraju i slikaju sa raznim pevačicama koje šišaju da bi imali posla. Njegova najbolja reklama je njegov rad. Jedino što mu nije lako sa mnom, jer mrzim da se farbam i sedim uzaludno u salonu, pa me onda on podseća da je vreme za to.
  Da li si od onih žena kojima parfem može da popravi raspoloženje?
  Da, ali nije reč o mom parfemu. Ono što stvarno može da mi popravi raspoloženje jeste muški „Givenchy Pour Homme" i onda kao nekom magijom zaboravljam sve što me iznerviralo. Jedino što moj muž to zna, pa vešto koristi u situacijama kada je on taj koji me iznervira. Volim „Burberry weekend”. Ovog leta najčešće stavljam Gučijev „Envy Me”, a zimi moj izbor je Kartijeov „Le Baiser du Dragon”.