Broj 30
Početna > Zanimljivosti > POKAŽITE SVOJE ADUTE

Prikrijte nedostatke odećom

POKAŽITE SVOJE ADUTE

Sigurno vam se već događalo da nađete odlične farmerke, ali kad ih probate, zadnjica u njima izgleda mnogo veća nego što zaista jeste. Nemamo svi savršenu figuru, ali možemo nositi odeću koja će istaći naše prednosti i prikriti nedostatke.

Široki bokovi
  Vizuelno ćete smanjiti bokove i druge nedostatke građe „kruške", nošenjem suknji dužine do ispod kolena. Izbegavajte uske suknje visokog struka, a birajte one koje su A-kroja. Od pantalona najbolje će vam odgovarati one sportske, širih nogavica. Izbegavajte tri četvrt pantalone jer će vam u njima noge izgledati kratke. Haljine sa definisanim strukom koje se šire od struka nadole prikriće nedostatke vaše građe. Skrenite pažnju na gornji deo tela V-izrezom ili haljinom bez naramenica. Kratke jakne, koje su sada u modi, vašoj figuri nikako ne laskaju, jer upravo skreću pažnju na bokove i zadnjicu, pa se radije držite dužih sakoa kojima ćete ih prekriti. Stvorite utisak širih ramena majicama širokog izreza ili horizontalnim uzorkom. Izbegavajte uske majice. Kao i kod haljina, majice sa V-izrezom odvući će pažnju sa donjeg dela tela.
 
  Sakrijte stomak
  Ako niste uspeli da smanjite stomak dijetom i vežbanjem, možete ga vizuelno prikriti pomoću odeće. Nosite haljine sa širokim remenom kako biste naglasili struk. Izaberite kroj koji će na strateškim mestima imati nabore, izdužiti vas oko struka, sa V-izrezom koji će privući pogled prema gore. Izaberite slojevite majice od šifona i nosite strukirane sakoe kako bi vam struk izgledao uže. Naglasak sa gornjeg dela tela možete skloniti i igrom boja - obucite tamnu majicu i svetliju suknju ili pantalone.
 
  Sitna građa
  Osim sa visokim potpeticama, možete izgledati viši nošenjem kraćih suknji ili haljina. Sve iznad kolena će vam odgovarati. Izaberite duge pantalone sa ravnom crtom, ali izbegavajte široke nogavice jer ćete delovati sitnije. Nosite majice sa V-izrezom i kratke sakoe. Nemojte nositi više od dve-3 boje.
 
  Stvorite obline
  Ako imate dečačku građu, stvorite sami obline. Nosite majce sa okruglim izrezom, dužeg kroja (barem do kukova). Strukirani sakoi i jakne daće pravi oblik vašem telu. Izbegavajte uske haljine i suknje jer ćete izgledati poput stuba, radije se odlučite za A-kroj ili volančiće. Suknje nosite sa nešto dužom majcom oko koje ćete staviti kajš i tako stvoriti struk. Isto možete napraviti i sa haljinom. Strukirana odeća ili pojas su idealni za prikrivanje dečačke građe.