Broj 299
Početna > Intervju > Milan Bošković

Moj stil

Milan Bošković

Sportski novinar televizije B 92 voli uvek da izgleda uredno, kaže da ne može da odoli polo majicama, džemperima i patikama i otkriva da dobru liniju duguje tenisu i fudbalu
Milan

Kako biste opisali svoj stil i po čemu se razlikujete od svojih kolega?

Uvek sam težio da nosim stvari u kojima se osećam dobro. Ne robujem markama niti volim da sam uniformisan. Moj stil zavisi od situacije u kojoj se nalazim. Ako bi baš trebalo da ga definišem, onda je to takozvani kežual stil oblačenja. On mi pruža maksimalnu slobodu i kreativnost prilikom izbora garderobe.

Brojne gledateljke tvrde da ste jedan od najstilizovanijih muškaraca na TV-u. Ima li neke bitne razlike u tome kako se oblačite kada ste ispred kamera i kada se one ugase?

Na TV-u me možete videti uglavnom u odelu. To je standard koji važi za vesti i emisiju Sportski pregled. Moj stil oblačenja dolazi do izražaja prilikom izveštavanja s različitih događaja. Volim uvek da izgledam uredno, dovoljno elegantno da zadržim sportski momenat u odevanju, ali i istovremeno da ispunim kriterijume koji se od mene kao TV prezentera zahtevaju.

 

Koliko pažnje posvećujete izgledu?

Nisam siguran da se to može definisati kroz minute ili sate na dnevnom nivou. Dovoljno da uvek delujem uredno. Ako se pod izgledom podrazumeva i dobra linija, onda to obuhvata i redovno bavljenje sportom. U mom slučaju to su tenis i fudbal, koje igram više puta tokom nedelje.

Da li pratite aktuelne modne trendove ili vam je najbitnije da se dobro osećate u onom što nosite, bez obzira na to da li je odeća brendirana ili ne?

Ne baš. Pošto često putujem, logično je i da primetim sitnice, recimo, koje su boje aktuelne u određenom trenutku, ali to mi ne znači previše. Moj stil oblačenja bazira se na ličnom doživljaju garderobe, kako mi nešto stoji i kako se u nečemu osećam. Ne patim od toga da li je nešto firmirano, ali nisam ni od onih koji će štedeti na dobrim cipelama, sakou i košuljama.

Na koji odevni predmet ste posebno slabi?

Na patike svih vrsta i džempere. 

Utiče li devojka Jelena na vas prilikom odabira garderobe i imate li običaj da usklađujete odevne kombinacije prilikom zajedničkih pojavljivanja? 

S Jelenom volim da se konsultujem, znači mi njeno mišljenje, posebno kada imam dilemu prilikom kupovine garderobe. A to nije retko, ipak sam ja Vaga u horoskopu.  Zaista nisam nikada razmišljao o tome da li se vizuelno usklađujemo ili ne. 

U čemu se osećate najležernije? 

U dobroj pamučnoj dukserici, kvalitetnim patikama i trenerci. 

U vašem garderoberu nikad dovoljno mesta za...

Polo majice. Imam utisak da svakog leta poklonim pet-šest i opet imam jednu veliku gomilu u plakaru. Ni džemperi ne zaostaju, ima ih raznih, najviše na V-izrez, ali su tu i rolke, džemperi s kragnom i bez nje. 

Bez kojih odevnih predmeta ne možete da zamislite predstojeću sezonu?

Dobro obučenog muškarca u jesenjem ili zimskom periodu ne mogu da zamislim bez kvalitetnog kaputa ili đubretarca. Šal je uvek dobrodošao.

Bavite se dinamičnim poslom. Koliko vam on dozvoljava da vodite zdrav način života i imate li vremena da redovno vežbate?

Verujem da svako od nas ima izbor, bez obzira na vrstu posla kojom se bavi. Bavljenje sportom je jedan od prioriteta u mom životu. Ne samo da se fizički osećam bolje već sam i mirniji, staloženiji. Sport oplemenjuje u svakom pogledu.

Da li ste pristalica tretmana za ulepšavanje?

Ne vidim u tome ništa loše iako ih ne praktikujem. 

 

Bez cirkona i svilenih košulja 
Postoji li odevni predmet koji nikada ne biste obukli, a šta biste mogli da nosite svakog dana?

- Naravno, zato ih i nećete videti na meni. Recimo, majice s različitim aplikacijama ili cirkonima, farmerke koje izgledaju kao da su ih moljci mesecima obrađivali, svilene košulje, cipele „šimike”. Van posla volim da sam u trenerci i dobrim patikama, to zaista nosim gotovo svakog dana.

 

Maja Čanović 

Foto: TV B92