Broj 298
Početna > Intervju > Tajna moje lepote

Aleksandra Jeftanović

Tajna moje lepote

misije Pink target kaže da su putovanja zaslužna za formiranje njenog životnog i modnog stila, tvrdi da se ne plaši starenja i bora i otkriva da je ljubav njen recept za dobar izgled
Emisijom Pink target vratila si se na male ekrane posle kraće pauze. Jesu li ti nedostajale kamere, šta si radila u međuvremenu?
Bila je to veoma kratka pauza pa se nisam uželela toliko kamera koliko autorskog rada. Naime, u svim projektima u poslednje četiri godine sam bila isključivo voditelj.
 
Šta je najveći adut Pink targeta u odnosu na ostale zabavne emisije na našim televizijama i da li si zadovoljna prvim reakcijama i komentarima na emisiju? 
Ne znam zaista po čemu je ova emisija slična ili različita od ostalih. Verovatno po autorskom pristupu. U emisiji pričamo o onom šta je moj najveći utisak, o stvarima o kojima razmišljam ili koje nam se dešavaju. Vrlo je lično, tako da je to najveća razlika. A reakcije su dobre, zbog čega mi je veoma drago.
 
 
Koliko je rad na televiziji i ispred kamera uticao na formiranje tvog stila odevanja?
Direktno malo, indirektno mnogo. Sama činjenica da radim na televiziji menja mnogo moj život, ali dobra strana ovog posla bila su, pre svega devedesetih godina, putovanja u inostranstvo, a neka od njih i na svetske nedelje mode. To su važne činjenice u formiranju mladog čoveka i njegovog životnog pa i modnog stila. Po tome sam zaista bila privilegovana.
 
 
Šta je za tebe stil i koliko se on menjao s godinama?
Stil je za mene način života, mišljenja, pa i oblačenja. Svoj stil sam jasno definisala na pragu tridesetih, dok bih dvadesete, nažalost, opisala manjkom ženstvenosti. Istraživanje i života i sebe obeležio je moje dvadesete.
 
 
Koji su tvoji kriterijumi u odevanju?
Nemam definicije, ne razmišljam mnogo o tome. Kupujem i nosim ono što mi se sviđa, a to su već godinama slične stvari. Kad je stil definisan, mnogo je lakše i kupovati i kombinovati.

Nastojiš li da garderobom istakneš i svoje fizičke atribute?
Ne, nosim ono što volim, ali i što mi građa dozvoljava. Skladno sam građena i vodim računa o svom telu.
 
Za koji odevni predmet ti nikada nije žao da odvojiš novac? 
Moj konačan odgovor je tašna!
 
Koko Šanel je govorila da je „žena stara onoliko koliko zaslužuje". Plašiš li se bora i starenja? 
Starenje nije nimalo prijatno i još uvek mi nije jasno odakle mi trideset i sedam godina. Da se razumemo, ne plaši me starenje u smislu bora, već prolaznosti. A ako me pitate za borbu protiv bora, o tome brinu moja doktorka Nevenka i kozmetičarka Sanja. Dobra genetika i dobri kozmetolozi, time sam blagoslovena.
 
Da li je tvoj fizički izgled odraz tvog unutrašnjeg zadovoljstva?
Stalno srećem mršave, utrenirane, skupo obučene, a nezadovoljne žene. Znate na šta mislim, ukratko, to su one žene koje ne blistaju. Tako da je onaj američki princip da nikad ne možeš biti dovoljno mršav i bogat, ako mene pitate, potpuno pogrešan. Bez ispunjenog života nema sreće. Ali, i fizičko zdravlje i kondicija su izuzetno važni. Redovno vežbam mada je u mom slučaju genetika presudna.
 
Koji je najbolji savet koji si dobila po pitanju nege, imaš li neki kozmetički trik?
Najbolji savet mi je nedavno u emisiji dala Biljana Ristić, a to je kontinuitet. Ne postoje načini da zablistamo za Novu godinu ako se cele godine nismo negovale. Negovati za mene znači voleti i poštovati sebe. Odvojiti ujutru i uveče malo vremena i učiniti nešto dobro i korisno za sebe.
 
Kako glasi najdraži kompliment koji si dobila kada je izgled u pitanju?
Ne sećam se zaista, ali znam da kad sam njemu lepa, svet je moj.
 
Šta ženu čini lepom, koji je tvoj recept za dobar izgled? 
Ljubav i zadovoljstvo. Samo srećna i zadovoljna žena je lepa, ali je pre svega i zadovoljna sobom.
 
U čemu je, po tebi, žena najseksepilnija? 
U lepom vešu i njegovoj majici.
 
A kako bi trebalo da je odeven muškarac koji bi svojim izgledom parirao takvoj dami?
Jednostavno. Moj partner ima sjajan ukus i zdrav odnos prema modi. Ne volim muškarce koji prate modu više od žena, koji nose usko, dekoltirano, šareno, s nitnama... To mi je, blago rečeno, nemuževno. Kao što me zbunjuju armije muškaraca koji čupaju obrve.
 
Kad bi oblačila muškarca, šta bi za tebe bila idealna kombinacija? 
Dobre farmerke, dobre cipele, slim fit košulja i dobra jakna ili sako. A preko vikenda majica, džemper i farmerke.
Moja druga koža
Najprijatnije se osećam u takozvanom boyfriend jeansu, dakle širokim farmerkama,  trenerci i Ugg čizmama. Kad poželim da zablistam, obučem, recimo, haljinu Darka Kostića. Ona je zaista za sva vremena.
Milica Prelević