Broj 298
Početna > Lepi i zdravi > Lekovita moć pirinča

Terapija po Malahovu

Lekovita moć pirinča

Čišćenje vezivnog tkiva organizma uz pomoć pirinča, dovođenje telesne težine u normalu, pravilna ishrana i odgovarajuće vežbe spadaju u dopunske mere za ozdravljenje kičme i zglobova

Pored čišćenja probavnog trakta, metodom po Malahovu, dobro se čisti vezivno tkivo, naročito zglobovi i kičma jer pirinač podstiče izbacivanje neorganskih soli iz hrskavica i tetiva. Četrdesetodnevni tretman trebalo bi dopuniti prirodno ceđenim sokovima sa što više sveže i prirodne hrane kako bi se organizam dopunio prirodnim mineralnim solima. 

Uloga čistača  

Potapanjem pirinča u vodu iz njega se odstranjuje skrob, ostaje porozna celuloza koja ima ulogu jakog i prirodnog čistača. Da bi se brže odstranio skrob iz zrna pirinča, savetuje se da u vodu kojom se pirinač natapa sipamo sodu bikarbonu (pola kafene kašičice na litar vode). Kada se tako pripremljen pirinač pojede, obavlja ulogu čistača i izvlači, sakuplja i odstranjuje suvišnu sluz, kamenje, pesak, štetne bakterije, oksalatne soli iz mokraćnih kanala i zglobova. Na primer, izbacivanje soli iz mokraćnih kanala počinje približno 20-30 dana od početka uzimanja pirinča i traje dva do tri meseca posle završetka tretmana čišćenja.

Lečenje po Malahovu 

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti tradicionalne medicine, živi i radi u gradu Kamensk-Šahtinskom, nedaleko od Rostova na Donu. Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. 

Način pripremanja 

Najbolje je koristiti neočišćeni ili neglazirani pirinač. Za pripremu treba pet polulitarskih tegli, obeleženih brojevima od 1 do 5. 

Prvi dan - Ujutru u teglu broj 1 sipati tri supene kašike pirinča, dobro je isprati vodom do vrha tegle. Najbolje je koristiti destilovanu vodu. Što je voda čistija, bolje upija u sebe različite materije iz pirinča, ostavljajući u njemu belančevinasto-skrobnu osnovu koja će pri bubrenju pirinča upijati sve nečistoće. Zato kvalitet vode ima veliki značaj.

Drugi dan - Vodu iz tegle broj 1 prosuti, pirinač ponovo isprati i naliti svežu vodu. Isto uraditi s teglom broj 2 (sipati tri kašike pirinča, isprati i zaliti vodom).

Treći dan - Ponovo prosuti vodu i isprati pirinač iz tegle broj 1 i broj 2. Na isti način pripremiti teglu broj 3. 

Četvrti dan - Uraditi sve isto, samo dodati teglu broj 4. 

Peti dan - Uraditi sve isto, samo dodati teglu broj 5.

Šesti dan - Pirinač u tegli broj 1 natapan je pet dana i spreman je za upotrebu. Još jednom ga isprati i skuvati. U oslobođenu teglu broj 1 ponovo sipajte pirinač, isperite i zalijte vodom. To isto uradite i sa ostalim teglama. Taj proces natapanja pirinča treba da se odvija non-stop.

Četrdesetodnevni tretman

Natopljeni pirinač skuvati kao običnu kašu, bez soli i šećera. Pripremite kašu od pirinča ujutru i jedite pre obroka. Posle uzimanja pirinča ne pijte i ne jedite naredna četiri sata. Za to vreme pirinač će ispoljiti svoje dejstvo izvlačenja i vezivanja svih nečistoća. Sledećeg dana upotrebićemo pirinač iz tegle broj 2 a zatim iz tegle broj 3 i tako redom. Tretman čišćenja pirinčem traje 40 dana. Za to vreme svakog dana jedite kuvan (bez soli i šećera) topli pirinač. Trebalo bi se tih dana uzdržavati od masne i kalorične hrane jer ova vrsta hrane otežava čišćenje.

Ž. M.