Broj 297
Početna > Intervju > Slađana Slavković

Moj stil

Slađana Slavković

Uvek nasmejana voditeljka Đavolje večere na TV Pink kaže za sebe da je apsolutni rob trendova, priznaje da je zaljubljena u crvenu boju i otkriva da ozbiljno razmišlja da odseče kosu na kratko
Kako biste definisali vaš stil oblačenja?
Kao ekstravagantan.
 
Koliko se razlikuje vaše odevanje kad ste ispred kamera i kada se one ugase?
Pred kamerama sam od 2000. godine i za tolike godine „slikanja” nikada nisam obukla nešto što nije u mom vlasništvu. Dakle, ono što vidite na meni zapravo je iz mog ormara i to nosim i privatno. 
Bez čega ne možete da zamislite svakodnevnu odevnu kombinaciju?
Bez dovoljno odevnih predmeta na sebi koji pokrivaju kožu na primeren način. Gadim se prostakluka u odevanju i zato me nikada nećete videti vulgarno odevenu.
 
U čemu se osećate najprijatnije, a šta birate kad želite da zablistate? 
U crvenom. To je moja boja.
Šta je najzastupljenije u vašem garderoberu?
A šta nije?
 
Birate li garderobu u skladu s raspoloženjem?
Kada se najlošije osećam, potrudim se da se najbolje obučem. Po mojoj garderobi nikada nećete moći da provalite kako se osećam.
 
Koliko ste skloni modnim eksperimentima? 
Hrabra sam kada je odevanje u pitanju. Često mi kažu: 'To bi smela samo ti da obučeš'. Volela bih da sam bar upola hrabra u drugim segmentima svog života kao kada biram šta ću da obučem.
 
Da li je teško naći cipele broj 35 s visokim potpeticama?
Kod nas ne da je teško nego je gotovo nemoguće. Samo da znate da su osobe sa majušnim stopalima diskriminisane u Srbiji. Kada potražim svoj broj, često me pošalju na dečje odeljenje. Zbog toga kupujem cipele i po dva broja veće jer ako bih čekala da nađem svoj broj, verovatno bih išla bosa.
 
Na koji deo garderobe biste potrošili i poslednju paru?
Crvenu haljinu. Ono što je većini žena mala crna haljina meni je mala crvena.
 
Robujete li aktuelnim trendovima ili vam je bitnije da vam nešto dobro stoji iako nije po poslednjoj modi? 
Apsolutni sam rob trendova. I kada vidim da mi nešto stoji najgore na svetu, ja ću ga nositi samo zato što sam videla da je na najnovijoj reviji super stajalo manekenki koja je bar za dve glave viša od mene. Nosila sam s ravnim japankama dugačke haljine koje su mi se vukle po podu i pufnaste suknjice u kojima sam izgledala kao skraćeni nilski konj koji igra balet.
 
Omiljeni modni detalj?
Sat. Imam ih zaista mnogo. Ne mogu da zamislim dan bez časovnika.
 
Pored osmeha, kosa je vaš zaštitni znak. Možete li sebe da zamislite s kratkom frizurom? 
Baš se ovih dana kanim da prelomim i skratim skroz kosu. Priznajem da zapravo ne volim kratku kosu. Nije mi ženstveno, ali ako to ne uradim sada, verovatno neću nikada.
 
Koliko vremena posvećujete nezi i vežbanju?  
Nimalo. Ne vežbam baš nikada. To smatram gubljenjem vremena. Sigurna sam da će zgodna žena biti zgodna vežbala ili ne vežbala. Suprotno tome, nema tih vežbi koje će promeniti nabolje izgled vašeg tela ukoliko ga niste dobili rođenjem. Jedini pravi razlog zbog kojeg bi neko trebalo da vežba jeste zdravlje, i to u onoj meri koje prija vašem telu.
Maja Čanović