Broj 297
Početna > Intervju > Osmeh najveći adut

Ljubica Radukić

Osmeh najveći adut

Zanimanje: poslovni sekretar

Ljubica Radukić radi kao poslovni sekretar u Hipnocentru Tatjane Beočanin pet godina i tvrdi da je u pitanju zanimljivo i dinamično zanimanje s brojnim poslovnim izazovima 

Koje su osobine potrebne da bi se neko bavio ovim poslom?

Osoba koja radi kao poslovni sekretar mora da bude prijatne spoljašnjosti, komunikativna, uvek nasmejana. U prilici ste da upoznajete nove ljude, do izražaja dolaze vaše organizatorske sposobnosti i često imate mogućnost da poslodavcu predlažete nove ideje.

Kako izgleda vaš radni dan?

Zadužena sam da sve funkcioniše po dnevnom planu, proverim najpre poslovni raspored, zakazujem nove tretmane, kontaktiram i dočekujem klijente i obično sa njima obavim uvodni razgovor o hipnoterapiji. 

Šta je presudno za poslovni uspeh?

Nema tu neke velike tajne, ukoliko imate adekvatno obrazovanje, dobre organizatorske sposobnosti, poštujete zadate rokove i sistematični ste u poslovanju, uspeh je zagarantovan. 

Koje su dobre i loše strane ovog zanimanja?   

Dobra strana je rad s ljudima. Posle svih ovih godina tačno mogu da prepoznam tip osobe s kojom komuniciram. Dolaze nam ljudi različitog obrazovnog profila, godišta, ali je važno da sa svima možete da komunicirate. Ukoliko ste uz to i dobar psiholog, znate da osmehom uspešno možete da rešite sve eventualne konflikte. Loša strana, bar u mom slučaju, jednostavno ne postoji. Kada imate mogućnosti da se bavite poslom koji volite, nagrađeni ste pozitivnom energijom koja vam uvek daje snagu za novi radni dan.

Koji je vaš savet klijentima koji dolaze na hipnoterapiju?

Često im govorim da nas i loše životne situacije uče, jačaju, teraju na promene. Najvažniji je pozitivan stav prema životu, naoružajte se osmehom, sve to vam može pomoći da savladate stresne situacije i bez obzira na okolnosti, sačuvate unutrašnji mir.

Žaklina Milenković