Broj 297
Početna > Lepi i zdravi > Duge i bujne

Tehnikom do gustih trepavica

Duge i bujne

Iako su dužina trepavica i njihov oblik genetski definisani, postoje neke stvari koje vam mogu pomoći da stvorite iluziju dugačkih, voluminiziranih, zavodljivih trepavica. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji pale!
 • 1. Pažljivo nanesite tamnu olovku za oči sa unutrašnje strane gornje linije trepavica. Tako ćete postići da vam koren trepavica izgleda gušće. Posle toga povucite tanku liniju ajlajnerom uz gornju liniju trepavica, ali se pobrinite da je veoma tanka i tik uz trepavice.
 •  
 • 2. Na sredinu gornjeg kapka nanesite malo bisernobele senke da bi dala kontrast tamnoj maskari. Tako će vam trepavice još više doći do izražaja. 
 •  
 • 3. Fenom za kosu zagrejte uvijač za trepavice. Trepavice uvijajte u nekoliko faza: počnite najbliže korenu. Nežno stisnite i tako zadržite nekoliko sekundi. Zatim uvijač malo pomerite prema vrhu trepavica i ponovo lagano stisnite. Ponovite to još jednom ili dva puta svaki put pomerajući uvijač prema vrhu trepavica.
 •  
 • 4. Izaberite maskaru koja istovremeno produžava trepavice i daje im volumen. Krenite od korena trepavica i mini-pokretima levo-desno povlačite maskaru sve do vrhova. Nanesite dva ili tri sloja na svako oko. Između svakog sloja sačekajte bar dva minuta da bi maskara mogla da se osuši. Nakon svakog sloja maskare gornju trećinu trepavica pročešljajte češljićem za trepavice.
 •  
 • 5. Okrenite maskaru, odnosno četkicu maskare vertikalno u odnosu na oko. Koristite vrh četkice da biste naneli maskaru samo na vrhove trepavica da biste dodali dodatnu dužinu.
 •  
 • 6. Ako sve ostalo propadne, pincetom dodajte dve ili tri veštačke trepavice na spoljašnji ugao oka.

Nezaobilazni ajlajner
ISTAKNITE OČI
U većini stilova šminkanja za ovu sezonu oči su maksimalno istaknute, a ajlajner se nosi u svim varijantama: i diskretnim i pomalo ekstravagantnim. Veoma su aktuelni i ajlajneri u bojama koje mogu međusobno da se kombinuju. Najvažnije je da ih uskladite s kompletnim mejkapom na licu. I ne zaboravite da uz naglašene oči, usne treba da budu što diskretnije. To pravilo jedino ne važi za večernje i svečane prilike. Ipak, da biste postigli dobar efekat, važno je da izaberete stil šminkanja koji odgovara vašem licu i naravno da znate da pravilno nanesete ajlajner.

Kako se nanosi?
Ove sezone ajlajner se nanosi uz gornje i donje trepavice, tankom ili debelom linijom, izvučen sa strane ili na pregibu gornjeg kapka. Osnovno pravilo je da kada ga stavljate, uvek pratite oblik očiju. Dame koje imaju krupne oči trebalo bi da nanose ajlajner na gornji kapak, dok one sa sitnijim očima uz ivicu donjeg. Da biste ga lakše naneli, prvo povucite liniju olovkom, pa preko povucite ajlajner.