Broj 297
Početna > Zanimljivosti > Aleksandra Kovač

Kako se neguje

Aleksandra Kovač

Koliko pažnje posvećujete nezi lica i tela?

Redovno mažem lice, koristim serume i kreme koji hrane i hidriraju kožu, kao i antirid za predeo oko očiju. Važno mi je da su proizvodi koje koristim kvalitetni i bazirani na prirodnim i biljnim sastojcima, kao i da nisu testirani na životinjama. Nega tela mi se sastoji od pilinga i hidratacije kože, nakon svakog tuširanja. Koristim fantastičan Body shopov piling od limuna i njihove kreme od kajsije, kao i polinezijsku kremu od ulja soje, kokosa i kakaoa.

Bez kojih kozmetičkih preparata ne biste mogli?

Volim noćni serum za lice, za regeneraciju kože, jer kada se ujutru probudim, koža mi je meka, nežna i nahranjena.

Odlazite li redovno na masaže i u spa centre?

Imam ogroman broj obaveza u toku jednog dana, jer pored toga što vodim školu pevanja i dečji hor Beogradski glas, komponujem za sebe i druge pevače, pišem muziku za reklame i pozorišne predstave, a odskora sam i ambasador Saveta Evrope, pa sam zbog toga i često na putovanjima. Obožavam svoj posao, ali mi je potrebno da se nekada potpuno opustim i tada mi najviše prija relaks masaža u mom omiljenom spa centru.

Da li biste otišli na plastičnu operaciju i šta uopšte mislite o njima?

Nikada ne bih otišla na plastičnu operaciju, jer volim sebe baš ovakvu kakva jesam. To je moja poruka svim mladim devojkama i damama koje nisu zadovoljne svojim izgledom i misle da će plastičnom operacijom rešiti svoje probleme. Počnite da volite sebe, sa svim svojim nedostacima, jer ste unikatne i jedinstvene, i nikada ne dozvolite da vam bilo ko kaže drugačije! 

Kako negujete kosu?

Odlazim redovno kod frizera i njemu prepuštam negu o mojoj kosi. Moja crvena kosa je s vremenom postala moj zaštitni znak, pa je redovno negujem kremama i serumima kako bi zadržala sjaj i volumen.

Verujete li da šminka može da nadomesti ono što priroda nije dala? Kakvu šminku volite?

Šminkom možete istaći najbolje crte svog lica. S obzirom na to da se redovno šminkam, koristim kvalitetne proizvode. Omiljena šminka mi je MAC jer prija mojoj koži, a i nije testirana na životinjama.

Rekreirate li se?

Idem godinama na časove joge, za koju smatram da je, pored plivanja, najdelotvornija za telo i um. 

Omiljeni parfem?

Trenutno sam očarana parfemom Valentina, marke Valentino, zatim For her Narcisa Rodrigeza, a redovno koristim parfeme Stele Makartni i Done Karan!

Pripremila: Suzana Obradović