Broj 296
Početna > Zanimljivosti > Pet načina da preboliš raskid

TDI Kolumna

Pet načina da preboliš raskid

Ne vuci poteze očajnika - Ok, slažemo se da parče, dva, tri ili sve što možeš  da obuhvatiš od čokoladne torte najbolje rešavaju muku, ali ne dupliraj depresiju tako što ćeš već za mesec dana biti ženska (i po) bez dečka, s minimum 10 kilograma viška. Pa zar ti treba da sebi pored „glupačo” izgovaraš i „svinjo debela”?

Izađi iz kuće bez telefona - Nikako, ali nikako ne dozvoli sebi da ga u nervnom rastrojstvu ili pijanom stanju pozoveš „samo da mu kažeš još nešto”. Znate onu foru „Od podgrejane čorbe boli stomak..." ili kako već. Dakle, bez recikliranja emocija.

Provere ne dolaze u obzir - Nemoj da visiš na njegovom profilu i na svakih 15 sekundi klikćeš rifreš. Nemoj da ga pratiš, ne raspituj se preko zajedničkih poznanika o svakom njegovom pokretu.... Sve ovo već znate i same, kao što i mi znamo da ste odustali od ovog pravila već kod prve rečenice.

Uklonite sve „okidače” emotivnih uspomena - Sve, sve, SVE što te podseća na njega/nju eliminiši! Naravno da će te i najgluplji tetrapak mleka, njegove pocepane čarape, dlake na sapunu „koje je on/ona baš tu ostavio/la” naterati da brizneš u plač, bez obzira na to koliko te to nekada nerviralo. 

Pomoć prijatelja - „Opljujte" ceo ženski/muški rod, iznesite sav prljav veš, sve mane i iritirajuće navike svog bivšeg partnera. Sad imaš priliku da konačno otvoriš dušu i najjadnije se poneseš na samom kraju, ali cilj opravdava sredstva. Pravi prijatelj te voli, iako zna sve o tebi. Ne zaboravite samo da i vaš prijatelj ima prijatelja i da uvek postoji mogućnost da dobijete par stotina epiteta pored onog „bivša/i”.