Broj 296
Početna > Intervju > Jovana Vukojević

Moj stil

Jovana Vukojević

Atraktivna voditeljka kviza Put oko sveta Televizije B92 svoj stil opisuje kao sportsku eleganciju i priznaje da je prve lekcije iz mode savladala uz pomoć modnih časopisa i maminih saveta, ali da se uvek trudila da svemu da lični pečat

Ko je najviše uticao na formiranje vašeg modnog stila? 
Oduvek sam volela modu, čitala modne časopise, pratila šta je u trendu ali sam svemu davala lični pečat. Ne mogu da kažem ko je najviše uticao, rekla bih svi i sve pomalo. Malo mama, sestra, časopisi, filmovi a najviše moja mašta.

Koliko se promenio vaš fizički izgled od kada ste postali TV lice? 
Nije mnogo. Mislim da sam ostala ista, s tim što sam u poslednje vreme eksperimentisala sa dužinom i bojom kose.

Volim ležerne odevne kombinacije, dobar džins,
obavezno ravne cipele, velike torbe u koje može
da stane pravo malo bogatstvo raznih ženskih sitnica
i treba ih prihvatiti kao nešto novo i lepo

 

Kako biste ukratko definisali svoj stil?
Sportska elegancija. Volim ležerne odevne kombinacije, dobar džins, obavezno ravne cipele, velike torbe u koje može da stane pravo malo bogatstvo raznih ženskih sitnica, poput kreme, parfema i labela. Oblačim se vrlo praktično i udobno ali uvek sa puno stila - bar tako drugi kažu. 
Da li verujete da odeća može da nadomesti ono što vam priroda nije dala? 
Odeća može da vas usreći. Ali to je trenutno. Ne može nikako da nadomesti ono što vam priroda nije dala. Ne treba, međutim, to tako gledati. Priroda vam nešto podari, nešto ne podari. Ono što vam je podarila naglasite.

Da li ste kao tinejdžerka eksperimentisali s nekim modnim detaljima? 
Nisam mnogo eksperimentisala s garderobom. Više s dužinom kose i frizurama. Nosila sam razne oblike i dužine, mada to i danas radim.
Kada sebi izgledate najlepše? 
Uh, pa to ne znam. Moj muž kaže da je to kod kuće, u nekoj ležernoj kombinaciji i bez trunke šminke. Evo, ja mu verujem.
Od koga ste najviše naučili kada je u pitanju nega tela? 
Sa svih strana pomalo, ali najvećim delom u kozmetičkim salonima. Veliki uticaj imala je i moja drugarica Biljana koja je farmaceut i kada god mi treba neka kremica, nju zovem. Ima uvek neki dobar savet, dobre preporuke za moj tip kože. Njoj potpuno verujem.
Jeste li nekada probali preparate iz kućne radinosti?
Kada imam vremena, volim da probam domaće preparate i zaista mogu da budu odlični. Proteklog leta nakon mora napravila sam piling za telo: šećer, malo maslinovog ulja i kašičica meda. Zaista je delotvoran.
Koliko vremena posvećujete svom fizičkom izgledu? 
Dva puta nedeljno idem na feniranje, jedanput mesečno na tretman lica, trudim se da što više budem fizički aktivna, a sve ostalo su oni klasični, svakodnevni rituali pred posao, izlazak i oni ne oduzimaju previše vremena.
Koji vid rekreacije vam najviše odgovara? 
Volim zategnuto telo i zato džogiram, ali planiram da probam i zumbu.
Najomiljeniji modni dodatak?
To su uvek ravne cipele i dobra torba.
Da li su i putovanja deo vašeg životnog stila?
Apsolutno! Mogla bih čak i neki putopis da napišem. Nedavno sam se vratila sa Sardinije, koja me je potpuno oduševila a uskoro planiram i jedno novo putovanje. Poslednji dinar dala bih na neko dobro putovanje, nema ništa lepše nego pobeći malo u neki drugi svet.
Žaklina Milenković