Broj 296
Početna > Lepi i zdravi > ČUDOTVORNA ULJA ZA LEPŠU KOSU

ČUDOTVORNA ULJA ZA LEPŠU KOSU

SUVA I LOMLJIVA KOSA

Ulje od jojobe ima širok spektar delovanja, pa može da leči i široki spektar problema s temenom i  kosom. Ono je u suštini vrlo slično ljudskom sebumu, odnosno prirodnom ulju koje izlučuje ljudska  koža, pa se zato može iskoristiti za tretman standardnih problema s kožom, kao što je lomljiva i suva  kosa, a čak deluje i kao regenerator za kosu. Sve što treba da uradite je da umasirate ulje od jojobe na  teme i da ostavite najmanje pola sata da deluje, što će učiniti vašu kosu mekanom. Ono što je najbolje  od svega je da se ulje od jojobe može isprati laganim šamponom. Osim lekovitih koristi za vašu kosu,  ova ulja će dati vašoj kosi lep miris. 

OŠTEĆENA KOSA

Ulje od kokosa je jedno od najboljih jestivih ulja koje možete da koristite i za negu kose. Temenu i kosi  daje potrebne proteine koji su potrebni za obnovu oštećene kose. Umasirajte ulje od kokosa u vaše  teme, što će učiniti vašu kosu mekanom, svilenkastom, i ukloniće tragove peruti. Naravno, i ulje od  kokosa deluje kao regenerator za kosu, pa nećete imati problema s raščešljavanjem. 

GUBITAK KOSE

Mnoge žene potroše celo bogatstvo na proizvode i tretmane kako bi sprečile opadanje kose, ne znajući  a sve što im treba za obnovu temena je ricinusovo ulje. Ovo ulje ima jako protivgljivično i antibakterijsko  delovanje, zahvaljujući kiselinama koje se nalaze u njemu. Ricinusovo ulje pomaže u održavanju  vlažnosti temena što pomaže u sprečavanju folikula kose u prebrzom odumiranju. Pre nego što ga  umasirate na teme i ostatak kose, ugrejte kosu fenom, a nakon što ste naneli ulje, obmotajte kosu  pamučnom maramom ili peškirom pa ga ostavite da deluje nekoliko sati. Ponavljajte postupak jednom  nedeljno najmanje dva meseca da biste primetiti prve rezultate. 

Svaka žena sanja o bujnoj, zdravoj i sjajnoj kosi, ali nažalost to mnogima ne polazi za rukom zbog  mnogobrojnih razloga. Ulja jojobe, kokosa, ricinusovo i maslinovo ulje ne koštaju bogatstvo, a svojim delovanjem mogu da pomognu u obnavljanju temena I kose, pa čak i da podstaknu njen rast.