Broj 295
Početna > Intervju > Zbog ljubavi i na kraj sveta

Dopisnica sa Venere

Zbog ljubavi i na kraj sveta

Jedno od najlepših TV lica kaže da nije ljubomorna u vezi, smatra da prevaru nekada treba oprostiti i otkriva da je spremna da se pokori svojoj idealnoj polovini ako se uskoro pojavi

Milan Mitrović vas je pitao: Zašto žene, kada su sa osobom koju vole, dozvoljavaju sebi taj luksuz da im se neko drugi dopadne?
Kada je prava ljubav u pitanju, ja smatram da su oči za gledanje. Uvek volim da pogledam oko sebe i da se divim muškoj i ženskoj lepoti. To ne smatram za neki veliki greh. Ako stvarno nekoga voliš pa ti se dopadne neko drugi, onda moraš da se zapitaš šta je s tvojom ljubavlju. Nešto je tu onda iščilelo ili joj je istekao rok upotrebe i to je prva lampica koja se pali ako u vezi nešto zaškripi.

Da li postoji nešto što vam nikada neće biti jasno kod muškaraca?
Kakva je veza između „dizala" i mozga. To mi jedino nije jasno kada su muškarci u pitanju.

S obzirom na vaš buran ljubavni život mislite li da ipak negde postoji vaša idealna polovina?

Sigurno je da negde postoji. Nekako sam sve bliže da je pronađem i sve sam rešenija da joj se pokorim. Kada sam bila mlađa, sigurno je oko mene bilo idealnih polovina, ali nisam bila spremna da pravim bilo kakve kompromise. Smatrala sam da je život jedan i da ga treba iskoristiti maksimalno. I danas, kao i onda, mislim da samo zadovoljna žena može da pruži ljubav i zadovoljstvo nekom drugom.

Šta ste sve spremni da učinite zbog ljubavi?
Svašta! Spremna sam da igram tenis iako me boli rame, da otputujem na kraj sveta, da smršam, da se ugojim, da uradim master po Bolonji...

Da li ste po prirodi ljubomorna?

Užasno sam neljubomorna i ponekad se pitam da li to sa mnom nešto nije u redu. Mislim da ljubomore ima samo ako nema samopouzdanja i samopoštovanja, i kod žena i kod muškaraca. Nema tu neke velike razlike. Ljubomora stvara bore, kvari lepotu, pravi od tebe budalu. Uvek ti koji su ljubomorni na kraju ispadnu budale.

Koje su najbolje godine za ženu?
Uvek one u kojima ste. Mladost je toliko opterećena neiskustvom, neznanjem i nesigurnošću da se nikad ne bih vratila u taj period. Zrelost je, po meni, dobro vreme, recimo od tridesete do pedesete. Žena upravo treba tada da uživa u svojoj lepoti, zrelosti, snazi, u reproduktivnoj moći, intelektualnoj i radnoj sposobnosti...

Po vašem mišljenju ko više vara? Žene ili muškarci?

Podjednako. Ne znam da li je neko vodio statistiku, ali verovatno se žene bolje kriju, zato što su posledice veće po žene nego po muškarce. Muškarce ćemo svi tapšati po ramenu, govoriti mu: - Bravo, brate, Car si!, a zna se kako se etiketiraju žene koje menjaju partnere.

Da li je bolje biti sam ili samac u braku?

Nije dobro biti sam, a isto tako je tužno biti samac u braku. Svaki brak ima svoje uspone, padove, ćorsokake, svoja ćutanja i u svemu tome ljudi često zaborave kako je to bilo na samom početku. Ne očekujte od braka bajku, jer bajka kratko traje, a onda ide život.

Da li ćete savetovati ćerke da prilikom izbora partnera pre slušaju srce ili razum?
Pošto su moje ćerke mlade, normalno je da još uvek slušaju srce, a mi stariji smo tu da im ukažemo malo i na razum. Nastojim da sa svojim ćerkama vrlo otvoreno govorim, da predočimo situacije, analiziramo, diskutujemo, ali one će opet uraditi ono što one hoće. Ja sam tu da budem servis, rame za plakanje, pomoć u nevolji, kao što je to meni bila moja mama.

Nešto sasvim lično
Jeste li spremni da oprostite prevaru?
Ako je sve drugo u redu u vezi, onda jesam. Mislim da bih mogla da oprostim iako do sada nisam imala takvu situaciju. Muškarce vodi ona stvar a ne mozak kroz život i svašta se dešava. Naravno, postoje i oni koji to znaju da urade gospodski, časno. Prezirem one muškarce koji se zaljube i onda maltretiraju svoju ženu i porodicu. To je jako ružno. Prevara se dešava svakome. Ona je slatka i muči vas jer je vezana za grižu savesti... Zbog prevara su žene spremne da sebi naprave pakao od života. Da se pretvaraju u detektive, inkviziciju, mučitelje... Muče pre svega sebe pa onda i druge, naprave pakao u kući i na kraju opet oproste.

Ženska monogamija je mit ili stvarnost?

Apsolutni mit. Prvo, ako su muškarci bigamisti, pa sa kim oni to rade? Naravno sa ženama koje nisu uvek slobodne. Razlike između žena i muškaraca osim te fiziologije nema. Civilizacijski pristupi vaspitanju žena i muškaraca su potpuno isti. Ako se ukaže prilika, iskoristićeš je. Pogotovo danas kada su pale mnoge ograde, zabrane, kada možemo da se razvodimo, da živimo slobodne i same...

Pitanje za Sašu Kapora
Da li svojoj lepoj devojci priređujete nekad neko romantično iznenađenje u smislu ruža na jastuku, večera uz sveće...?

Dragana Rodić