Broj 295
Početna > Lepi i zdravi > Usporite znakove starenja

Relaks masaža lica

Usporite znakove starenja

Masaža lica vrlo je popularan tretman lepote koji pomaže da vratimo tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože i pomaže u vraćanju mladalačkog izgleda

Osim što je vrlo prijatna i opuštajuća, masaža lica takođe pomaže u otklanjanju mnogih tegoba. Koristi se takođe i u ublažavanju stresa, migrene i problema sa sinusima i može da se sprovodi kao samostalna tehnika ili kao deo masaže tela i tretmana lica.

Pozitivni efekti
-Određeni pokreti klasične masaže lica služe i da bi se očistilo lice od mitesera, ubrzala cirkulacija a stimulišu se i refleksne zone, što ima pozitivan efekat na naše zdravlje. Na ovaj način stimuliše se kompletna muskulatura i nervi na licu, što doprinosi odvođenju štetnih metabolita ubrzane cirkulacije, preventivnog antiejdžing programa. Cilj masaže je blistav ten, koža se ujedno revitalizuje, opušta i usporavaju se znakovi starenja. Najčešće se koriste ulja s vitaminom E jer hidriraju i neguju kožu, podstiču cirkulaciju i dotok krvi. Klasična relaks ručna masaža lica uz stimulisanje određenih tačaka preporučuje se jednom nedeljno - Sonja Babić, viši fizioterapeut.

Pomoć akupresure
Jednostavnu masažu možete uraditi kod kuće ili se prepustiti stručnjacima koji će to učiniti za vas. Na Istoku, tretman masaže lica deo je celokupnog tretmana i koristi akupresurne tačke kako bi se ponovo uspostavio protok vitalne energije na tom području. Za razliku od zapadnjačke masaže koja će i u masaži lica koristiti ulja ili losione, kao i na drugim delovima tela - akupresura ili šijacu ih ne koriste.


Za blistav ten
Hidratacija, manje bora, sjaj kože i bolja cirkulacija samo su neke od prednosti ručne masaže lica. Kada uradite tretman s puno kreme oko 10 do 15 minuta, sve ćelije kože na licu postaju hidrirane. I zbog masaže, krema prilično dugo osigurava vašem licu tu hidrataciju. To će učiniti vašu kožu danima mekom i glatkom.

Protiv bora
Masaža lica smanjuje fine linije ili bore na vašem licu. Ovo je jedna od mnogih prednosti masaže lica. Bore se pojavljuju na licu tek kada koža olabavi zbog starosti ili drugih faktora. Bore se smanjuju nakon masaže kremom i koža postaje zategnutija. Sigurno ste primetili u svim kozmetičkim salonima da nakon bilo kojeg tretmana lica, kozmetičari urade i masažu kremom. Zato što vam ova masaže pruža sjaj kože lica. Prema tome, vaša koža će izgledati blistavije i lepše.

Za bolju cirkulaciju
Masaža lica povećava protok krvi. Povećan protok krvi u ćelije kože znači zdraviju kožu koja je manje sklona aknama i pigmentaciji. Masaža pomaže da definišete strukturu lica. Tokom masaže, koža se od nosa povlači prema jagodicama. To je vrsta vežbe koja licu, podizanjem jagodica, daje bolju formu i lepši izgled.

Protiv glavobolje

Masaža lica se preporučuje u kozmetičke ali i u medicinske svrhe.
Pozitivni efekti su višestruki:

- poboljšanje tonusa kože i mišića lica
- usporavanje starenja kože
- opuštanje očnih mišića
- smanjenje tenzionih glavobolja i bola u sinusima
- otklanjanje stresa i anksioznosti
- fizičko i mentalno opuštanje

 

Žaklina Milenković