Broj 294
Početna > Intervju > Ivana Nastasić

Moj stil

Ivana Nastasić

Harizmatična voditeljka emisije Zdravo jutro na TV Studio B kaže da nema ništa protiv estetske hirurgije kada se radi umereno, tvrdi da ne prati slepo modne trendove i priznaje da joj šoping pomaže da u nekim trenucima pobedi neraspoloženje

Šta žena od stila treba da ima da bi nosila taj epitet?

Žena od stila ne treba da prati slepo modne trendove, već mora sebe dobro da poznaje i da nosi ono što joj dobro stoji. Kada govorimo o stilu, ne treba zaboraviti da u tu kategoriju ne spada samo dobro upakovana odeća, stil je mnogo više od toga.

Kako bi opisala svoj stil i po čemu se razlikuješ od svojih koleginica?

Moj stil odevanja je vrlo jednostavan. Moglo bi se reći da je spoj sportskog i elegantnog, mada, što sam starija, sve više nosim haljine. Ne eksperimentišem mnogo. Ne pratim slepo modne trendove, ali volim da imam i nešto što je moderno te sezone.

Da li za tebe šoping predstavlja antistres terapiju ili nešto drugo?

Naravno da me sve muke prođu posle šopinga. To je možda već postala fraza, ali kod mene je to zaista tako. Toliko sam srećna kada kupujem i probam garderobu da vam ne mogu opisati... Ako sam loše volje ili mi se desilo nešto neprijatno tog dana, kupovinom sve to izlečim i lakše prebolim. U tim situacijama, često kupim i nešto što mi nije toliko neophodno, ali ipak budem srećna.

Koja je, po tebi, idealna odevna kombinacija?

Neke dobre čizme na štiklu, farmerke, kožna jakna i dobra marama. A za neki svečaniji momenat lepa haljina i cipele na štiklu ili neke dobre uzane pantalone, majica i kratak sako.

Voliš li visoke potpetice ili preferiraš ravnu obuću?

Volim da nosim štikle, ali isključivo kada izlazim uveče. Preko dana najviše nosim ravne čizme ili leti baletanke, sandale a najčešće japanke. Živim blizu centra i u grad idem uglavnom peške i dosta pešačim, još kada bi obula velike štikle i krenula da tabanam po ulici u tome, mislim da bih posle 15 minuta morala da kupim neke ravne cipele i da se preobujem.

Tajni recept za lepotu?

Kada sam mnogo umorna i kada mi se to vidi na licu, a moram da izađem, uvek je tu dobra, stara hladna kašičica. Stavite dve kašičice u friz na nekoliko minuta, potom ih prislonite na oči i ostavite tako par minuta. Verujte, posle toga ne izgledate više umorno.

Plaše li te godine i starenje?

Volim svoje godine i divno se osećam u trideset prvoj. Negujem se koliko mislim da treba. Svako životno razdoblje donosi neke nove, lepe stvari i treba uživati u njima. A izgled? Sve u skladu sa svojim godinama. Uvek ću se truditi da izgledam negovano, pristojno i lepo.

Šta misliš o estetskoj hirurgiji?

Sve najbolje, ali samo ako se radi umereno. Silikoni u grudima i ustima su odavno aut. Danas se toliko apeluje na to da devojke ne stavljaju implantate, a čini mi se da ih one sve više forsiraju i nije mi to baš najjasnije. Usta im izgledaju kao da su ih pčele izujedale, a one su i dalje ubeđene da je to lepo. Ne mislim da su neke male korekcije nešto strašno.

Imaš tetovažu, da li ona ima neku simboliku ili si motiv birala zbog estetike?

Obožavam anđele i mislim da svako od nas ima svog anđela čuvara. Ja sam mog smestila na levo rame da me čuva i pomaže. Mislim da je lična stvar svakog čoveka šta će istetovirati. Smatram da treba da ima neku simboliku, a ne da tako nasumice nešto iscrtate samo da biste imali tetovažu jer je kao moderno. To treba da bude nešto lično vaše.

U mom ormanu

 

Koji komad odeće preovladava u tvom ormanu?

Haljine i marame. Imam haljine za sve prilike pa često moje drugarice pred neki važan događaj dođu kod mene i biraju sa štendera šta će da pozajme, jer znaju da će uvek nešto da nađu. Volim i marame, velike, šarene marame, šalove koje nosim uz kožnu jaknu, mantile...

Dragana Rodić

FOTO: Dragan Kadić

ŠMINKA: Nikolina Radivojević Tanasi

FRIZURA: Bojan Nastasić

STAJLING: Ana Ostojić