Broj 293
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Ledi Gagi

Pet stvari koje niste znali o Ledi Gagi

1. Stefani Džoan Andželina Đermanota rođena je 23. marta 1986. u Njujorku. Kao apsolutni sluhista, klavir je počela da svira sa samo četiri godine. Prvu baladu napisala je s trinaest godina, a već sa četrnaest je nastupala u noćnim klubovima.
2. Sa sedamnaest godina dobila je stipendiju za prestižnu akademiju umetnosti Tiš, gde je studirala muziku. Zadivljeni njenim sluhom i veštinom pisanja hitova, mnogi izvođači su je zaposlili kao kompozitora i tekstopisca, kao što su Ejkon, Fergi, Pussycat dolls i Britni Spirs.  
3. Na Gagu su uticaj imali Dejvid Bouvi, Majkl Džekson, Madona, Vorhol i moda. Umetničko ime Ledi Gaga dao joj je muzički producent Rob Fazari, koji je njen glas poredio s glasom pevača grupe Queen Fredija Merkjurija, i uzeo je ime Gaga iz hita grupe Queen iz 1984. godine Radio Ga Ga.
4. Gaga je prirodna brineta, ali se 2008. ofarbala jer su je mnogi mešali sa Ejmi Vajnhaus. U maju 2009. Gaga je za časopis Rolingstoun izjavila da je biseksualka i da je inspirišu lepe žene. Ona je dodala da ta činjenica tera njene momke da se osećaju neprijatno.
5. Nedavno je postavila rekord na društvenim mrežama, postavši prva osoba sa preko 30 miliona pratilaca na Tviteru. Njena vladavina Tviterom počela je pre dve godine kada je nadmašila Eštona Kučera, Baraka Obamu i Britni Spirs. Prva je stigla do 10 miliona pratilaca, potom 20 miliona a sada i 30.