Broj 293
Početna > Lepi i zdravi > Divan dan za sve

Proslava rođendana

Divan dan za sve

Ne zaboravite da u čitav proces uključite slavljenika jer se radi o njegovom danu pa otkrijte koje su njegove želje

Organizacija dečjeg rođendana, bilo kod kuće ili u igraonici, za sobom vuče određenu dozu stresa, zato je bolje da proslavu isplanirate i pripremite na vreme.

Kod kuće je najlepše

Iako se rođendani sve češće proslavljaju u igraonicama uz angažovanje animatora, setite se kako je to izgledalo kad ste vi bili mali. Rođendan u kućnim uslovima oslobodiće vas troška iznajmljivanja prostora, a kako stručnjaci tvrde, do treće godine deca nisu ni svesna šta im se dešava na rođendanima tako da prva dva slobodno organizujte kako ste zamislili.

Tematski rođendan i pozivnice

Kada je već starije, pitajte ga kakvu tortu želi, da li želi da ga proslavi samo sa svojim drugarima ili ćete pozvati rodbinu i prijatelje, da li hoće pozivnice i tematski rođendan da biste na vreme obavestili goste kako da se obuku. Ipak, treba mu objasniti da njegove želje treba da budu u skladu s vašim mogućnostima, finansijskim i prostornim.

Dovoljno mesta za sve
Prostor u kome je proslava ukrasite tako da deluje svečano. U tu svrhu poslužiće natpis „Srećan rođendan”, baloni i razne igračke. Obezbedite dovoljno prostora za sedenje, a ako smatrate da će biti tesno, goste podelite u dva dana. Za slučaj da ima puno dece, na vreme razmestite nameštaj kako biste imali više mesta za svoje aktivnosti.

Posluženje i pribor

Švedski sto je najlakša varijanta za serviranje posluženja kako ne biste bili u obavezi da stalno nutkate goste. Ako dete ima svog omiljenog junaka iz crtanog filma, sveta sporta ili filma nabavite jednokratni pribor za jelo i piće sa njegovim likom. Em će biti srećno, em ćete kraće pospremati kuću.

Stvarno poseban dan
Slavljeniku toga dana dopustite nešto što mu je inače zabranjeno, kao na primer gazirane sokove, brzu hranu ili grickalice. Kada sedne s drugarima da jedu tortu, smestite ga na čelo stola i postavite ga na stolicu koja je po nečemu različita od ostalih.

M. Č.